A fiam nem volt hajlandó elolvasni a kötelező olvasmányt, most bukásra áll. Mit tehetek?
A fiam most ötödikes.
Alsóban a tanárnál inkább olyan ajánlás jelleggel voltak kötelezők de nem vette túl komolyan ha valaki nem olvasta el. A mostani magyartanár viszont nagyon szigorú és ragaszkodik hozzá. A fiam utál olvasni és azt mondta már pedig ő ezt a gagyi könyvet el nem olvassa. Mondtam is neki akkor elfelejtheti a fociedzést. Erre egy hónapja kiült többször este a konyhába és olvasott(legalábbis is azt hittem) míg én takarítottam. Még olvasó naplót is írt. (mint kiderült ezt egy osztálytársáról másolta le). Mostanában láttam a krétán hogy 6 egyest kapott, szóbeli feleltre. Azt mondta nehéz az anyag stb, mire én leültem vele naponta órákra. Ma reggel a piacon összefutottam a tanárnővel aki elmesélte a valóságot ést azt hogy addig fogja feleltetni azokat, amíg el nem olvassák a kötelezőt. (kb 8 an állnak emiatt bukásra) a fiam ma közölte hogy csinálhatok bármit ő azért se olvas el egy ennyire régi könyvet. Mi csináljak? Azt nem akarom hogy megbukjon, a tanárnő nem fog engedni, a fiam pedig rettentő makacs.
Kedves Moderátorok!
Átkerülhetme a kérdés a gyerkvállalás/nevelés kategórián belül az iskolák alkategóriába?
Ha nem, kérdező, akkor ne feledd, legközelebb a gyerekvállalás/nevelés kategórián belül az iskolák alkategóriába írj, ha a gyerekedről kérdeznél.
Ebbe a kategóriába (amiben most vagyunk), bár szülő-gyermek kapcsolat a neve, olyanok járnak akiknek gondjuk volt a szüleikkel, utálják a világot, maguk nem nemzettek gyermeket, tőlük is kapsz választ!
Abban a kategóriában a szülők mellett tanárok is vannak, különböző tanulási technikákat megoszthatnak veled.
Jelentem, hátha a moderátork átteszik.
Jegyzeteltesd ki fejezetenként. Amit olvasol és közben kézzel jegyzetelsz, jobban megragad. Szépirodalom helyett kezeld úgy, mint egy szakkönyvet, amit a vizsgára tudni kell. Utálni fogja minden percét, de más megoldást nem látok.
Minden öcsém szívből gyűlölt minden kötelezőt, de mégis képesek voltak annyit összeolvasni a tankönyvből meg a rövidített verzióból, hogy meglegyen a jó jegy. Pedig gimiben mindannyiunknak ugyanaz az elborult tanára volt. Semmilyen előnnyel nem járt, hogy én végigolvastam a könyveket. Nekem mondjuk néhány kivételtől eltekintve tetszettek, de én akkoriban nagyon sokat és sokfélét olvastam, nem ütött el az érdeklődési körömtől nagyon, amit feladtak. Mondjuk olvasónaplót sosem írtam, a tanáraim szerint baromság volt. Viszont 3.-tól 6.-ig vagy egy hónapot szántak a közös feldolgozásra, olvastunk részleteket közösen és megbeszéltük, kapcsolódó feladatokat kaptunk leckének. Senki nem halt bele egy 150-200 oldalas regénybe.
Talán segít:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazif..
Amúgy meg betenném neki már az elején a filmet.
Az szép és jó, hogy így meg úgy "művelődik" a gyerek, meg kohy ez a kötellése, s egyéb baromsagok, de hogy a büdös életben nem fog egy könybet a kezébe venni miután végigszenvedte magát a málészájú Nyilas Misin vagy picsogó Fanni, az is biztos.
Nagyon nagy műveltséget előlegeznek meg a kötelezők, meg kell hagyni... Emlékszik a gyerek pár névre, s annyi. Egész életében csak ezekkel marad.
Előbb adnám a kezébe a Szent Johanna gimit egy gyereknek, pedig azt már akkor is agysejtpusztítónak találtam, mikor még a célközönségében voltam, mint bármelyik múltszázadi "nagy" művet.
Nem az a baj, hogy régiek. Az a baj, hogy sz.rok és régiek. Most valaki ilyeneket írna, a kiadók elhajtanák.
Ha tényleg olyan mindenbe belekérdezős a tanár, mint ahogy írod, akkor egyszerűen alkalmatlan a pályára.
Fizikai képtelenség minden részletre emlékezni. Még úgy is, ha ÉRDEKEL valami. Legyen az könyv, film, akármi. Egyszerűen nem figyelsz rá, nem tartja az agyad fontosnak.
Írok egy példát:
Párommal két hete néztük meg a Castlevania: Nocturne-t. Én az elmúlt 2 hetet részben azzal töltöttem, hogy néha már képkockánként elemzem (+storyboard meg key art és minden), leginkább a rajzolása miatt.
Tegnapelőtt vettem észre, hogy:
- Erzsébet követőnek a ruháján a napfogyatkozás szimbólum mellett néha vannak hieroglifák(?) is.
- Mikor napfogyatkozást idézett, a háttérben volt egy egyiptomi obeliszk.
- S azért olyan fura az arcszerkezete legtöbbször, mert kicsit mindig felfelé néz.
Pedig 2 cseszett hete ezzel foglalkozok. S szerintem még vannak ilyen részletek, amik max akkor fognak feltűnni, ha kijön a második évad, s az után újranézem az elsőt, akkor már új információk birtokában.
Érettségire amúgy bőven elég egy jól megtanult olvasónapló (már ha egyáltalán ez az 5.-es olvasmány érettségi követelmény).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!