A fiam nem volt hajlandó elolvasni a kötelező olvasmányt, most bukásra áll. Mit tehetek?
A fiam most ötödikes.
Alsóban a tanárnál inkább olyan ajánlás jelleggel voltak kötelezők de nem vette túl komolyan ha valaki nem olvasta el. A mostani magyartanár viszont nagyon szigorú és ragaszkodik hozzá. A fiam utál olvasni és azt mondta már pedig ő ezt a gagyi könyvet el nem olvassa. Mondtam is neki akkor elfelejtheti a fociedzést. Erre egy hónapja kiült többször este a konyhába és olvasott(legalábbis is azt hittem) míg én takarítottam. Még olvasó naplót is írt. (mint kiderült ezt egy osztálytársáról másolta le). Mostanában láttam a krétán hogy 6 egyest kapott, szóbeli feleltre. Azt mondta nehéz az anyag stb, mire én leültem vele naponta órákra. Ma reggel a piacon összefutottam a tanárnővel aki elmesélte a valóságot ést azt hogy addig fogja feleltetni azokat, amíg el nem olvassák a kötelezőt. (kb 8 an állnak emiatt bukásra) a fiam ma közölte hogy csinálhatok bármit ő azért se olvas el egy ennyire régi könyvet. Mi csináljak? Azt nem akarom hogy megbukjon, a tanárnő nem fog engedni, a fiam pedig rettentő makacs.
90, akkor kicsit vonatkoztassunk el, tegyük fel, lesz egy gyereked. 10 év múlva tesin sorra kapja az egyeseket. A tesi a legkönnyebb tárgy, még aki a legjobban utálja is összekapar egy hármast, ezért is értetlen vagy. Azt mondja a tanár, hogy a gyerek nem akar felmászni a kötélre, nem akar futni, a játékok alatt azonnal kiejteti magát, hogy a padon ülhessen, nem akar semmilyen feladatot sem csinálni.
Te otthon jól leteremted a gyereked, de változás nincs, a gyerek továbbra is inaktív tesin, továbbra is egyeseket kap.
Mit teszel szülőként?
Ez a tanár egy idióta, én kicsapnám a balhét. Az ilyen hatalommániás emberek hogy lehetnek tanárok? Nem kéne valami szűrő hogy az ilyen 1 bites emberek ne lehessenek tanárok?
Mindegy...
A gyerekednek teljesen igaza van, nem akarja elolvasni azt, mert nem érti. Nem is várható el.
Annyit tudsz tenni, hogy jelented a tanárt, igazgatónál, ha onnan lepattant mész feljebb és végül a sajtó. Nem a 70-es években élünk már ahol minden szadista Tanár azt csinálhatott a gyerekekkel amit akar.
Nem tudom mit képzel ez magáról. Addig ad egyest amíg nem olvassa el??? Ez mire jó b**a meg???
95-ös. Rá kéne hagynom hogy "jóvanazúgy" majd bemegyek és leverem a tesitanárt? Szerinted ezt kéne? Bocsánat, de a te nevelésedben lehetett a hiba.... Bennem anno fel sem merült ilyen. De a mai generáció más. Sajnos ezt családon belül is látom. Minden tanár hülye, csak a gyerek nem. Miközben a gyerek az, eléggé. Anyuka meg a gyerek pártját fogja.
Tényleg nem értem a mai szülőket. Mindenki hibás csak te nem vagy a gyereked?
98, na végre elindultunk valamerre és ezt akartam olvasni, amit írtál. Kivételesen nem arról szól a kommented, hogy te milyen szuper voltál, hanem elkezdted feltárni a hátterét a problémának, amit felvázolt a kérdező és még bele is csempésztél egy megoldást is, ami segíthet a kérdező gyerekének meg a kérdezőnek.
Ment a zöld!!!
98-as, teljesen egyetértek. Én sem voltam sportember soha, felnőttkoromra sem tudtam megszeretni. Mégis értékelte a tanár hogy próbálkoztam, még ha kicsit sutább voltam a többieknél.
Családi sztori: Unokaöcsém 2 éve bukott 5 tárgyból a gimiben. Én szégyelltem magam nővérem helyett. Átírattuk a magánsuliba ahova én is jártam, még oda is hülye volt, estire ment át. Természetesen a kölök elmondása szerint minden faxa azóta. A gyerek 19 éves lesz idén, egy tróger, semmirekellő. Mindent ráhagyott az anyja, ő is ilyen védelmező momzilla volt. Idén érettségizik, hát meg leszek lepve ha sikerül neki. Ez a követendő példa kedves szülők?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!