Mit ajánlanátok egy olyan embernek aki nem szeret hosszú történeteket olvasni, de kötelező olvasmányt kéne elolvasnia?
Sziasztok. Én sosem értettem igazán hogy mások hogy bírnak több száz oldalas történteket elolvasni. Az én fejemben sose alakul ki egy kép, képzelet, jelenet ha olyan könyv van a kezemben ami nem áll az érdeklődésemben. Én szeretek olyat olvasni ami egyből a pontra tér ki és hasznos információt is lehet belőle szerezni. Mondhatjuk azt is tudásért olvasom, nem a fantáziáért. Én inkább rajzolással, szavakkal fejezem ki a fantáziám.
Erre a nyárra kaptunk 4db kötelező olvasmányt, és közülük a Toldi estéje nagyon értelmetlen számomra, mindig is gyenge voltam verselemzésből, főleg a "régiesen írottak" értelmezéséből. Hála istennek a többi olvasmány egy folyamatos, érthető történet, de akkor sem könnyű olvasni úgy egy történetet hogy a fejemben semmi elképzelés sem folyik, csak folyamatos unalmas olvasás miközben megpróbálok szövegeket alkotni a részekből az olvasónaplómba.
Mit ajánlanátok számomra?
Vagy naponta mennyi időt szánjak az olvasásra hogy szeptemberre végezzek?
Én sosem olvastam el egyetlen kötelezőt sem, mert én is gyűlölem az összeset és időpazarlásnak éreztem. Helyette én pszichológiai könyveket olvastam, aminek számomra volt értelme.
Én úgy készültem belőlük dolgozatokra, hogy neten olvastam róluk összefoglalókat. Nekem sikerült így átvergődnöm magam kettesekkel, hármasokkal és nem bántam meg.
#1 Én sem olvastam el semelyik kötelező olvasmányt. Szerintem sem jó művek. XD Jövőre 11.-es leszek és a továbbtanulás érdekében csinálnám meg az olvasónaplókat. Valószínűleg el olvasok több weboldalt arról hogy miről szól az adott történet és arról alkotók egy olvasónaplót a saját szavaimmal.
Amúgy a pszichológiát én is imádom :) én Dietetikusnak készülök és a legutóbbi hónapokban a táplálkozásról olvastam, tanultam.
Köszönöm a válaszodat és reméljük dolgozat nem lesz semelyikből sem :D
Bontsd le részekre. Van 4 kötelező, tehát körülbelül 3 hetet tudsz szánni mindegyikre.
Kis lépések elve: minden nap 10-15 oldalt olvass el és meglesz az. Írj az elolvasott oldalak után mindig egy kis jegyzetet magadnak, hogy ne felejtsd el mi történt addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!