Megéri elolvasni a Faustot? (Goethe)
Nem értem a kérdést, mi az, hogy megéri? Fizetni senki nem fog érte. Szerintem nem rosszabb, mint a többi kötelező olvasmány. Ha érdekel, kezdj bele, maximum nem fejezed be.
Abból a szempontból "megéri", hogy azért hiába nem kötelező, később sok műben utalnak rá, és az irodalmi alapműveltség része.
Ha érdekel a téma akkor olvasd el, de amúgy felesleges szerintem, nekem nem tetszett. Bár az is igaz, hogy amik kötelezőként kellett gimiben elolvasni azok közül nekem egyik se tetszett, kivéve a Cervantes: Don Quijote.
Szeretek olvasni, de a kötelező olvasmányok nem igazán kötnek le engem az a baj.
"mind egytől-egyik depisek ... nem igazán olvasok szépirodalmat, mert mindegyik olyan lehangoló"
Az egész szépirodalom? Ne már... És pl. Karinthy? :)
6#
Szerencse, hogy a természet szelektál, és te már nem rongálod a gyerekek irodalmi érzékét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!