A fiam nem volt hajlandó elolvasni a kötelező olvasmányt, most bukásra áll. Mit tehetek?
A fiam most ötödikes.
Alsóban a tanárnál inkább olyan ajánlás jelleggel voltak kötelezők de nem vette túl komolyan ha valaki nem olvasta el. A mostani magyartanár viszont nagyon szigorú és ragaszkodik hozzá. A fiam utál olvasni és azt mondta már pedig ő ezt a gagyi könyvet el nem olvassa. Mondtam is neki akkor elfelejtheti a fociedzést. Erre egy hónapja kiült többször este a konyhába és olvasott(legalábbis is azt hittem) míg én takarítottam. Még olvasó naplót is írt. (mint kiderült ezt egy osztálytársáról másolta le). Mostanában láttam a krétán hogy 6 egyest kapott, szóbeli feleltre. Azt mondta nehéz az anyag stb, mire én leültem vele naponta órákra. Ma reggel a piacon összefutottam a tanárnővel aki elmesélte a valóságot ést azt hogy addig fogja feleltetni azokat, amíg el nem olvassák a kötelezőt. (kb 8 an állnak emiatt bukásra) a fiam ma közölte hogy csinálhatok bármit ő azért se olvas el egy ennyire régi könyvet. Mi csináljak? Azt nem akarom hogy megbukjon, a tanárnő nem fog engedni, a fiam pedig rettentő makacs.
Én is a mentegetést látom. 36 éves leszek, én is rühelltem ezeket a könyveket, de mégis elolvastam, nem haltam bele. Ember lettem mégis. Olyan modern technikák vannak már, amik nekünk a kanyarban sem volt még. Ott a hangoskönyv, rövidített változat, youtube videók, akármi. Ha már most mentegeted és ráhagyod, a büdös életbe nem viszi semmire. Rengeteg dolog van az ember életében amit utál csinálni, mégis meg kell. Mit fogsz csinálni? Felrúgod majd a főnökét mert Tádéka utálja az adott feladatot? Egyetemen (már ha eljut odáig), lebaxod aaz oktatót mint a pengősmalacot mert Tádéka utálja xy tárgyat, és még vizsgázni kell belőle? Megölne a szégyen ha a gyerekem egy ilyen nulla tárgyból állna bukásra.
Mai fejjel se olvasnám el a Kőszívűt, a Pál utcai fiúkat, az Édes Annát stb, de meg kellett csinálni, mert a tanáraim művelt embert akartak nevelni belőlünk, a szüleink meg nem picsogtak nekik mert olvasnunk kell ezeket. Szép is lett volna...
Inkább megbukik, mint elolvasson egy könyvet?
Életre való lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!