A fiam nem volt hajlandó elolvasni a kötelező olvasmányt, most bukásra áll. Mit tehetek?
A fiam most ötödikes.
Alsóban a tanárnál inkább olyan ajánlás jelleggel voltak kötelezők de nem vette túl komolyan ha valaki nem olvasta el. A mostani magyartanár viszont nagyon szigorú és ragaszkodik hozzá. A fiam utál olvasni és azt mondta már pedig ő ezt a gagyi könyvet el nem olvassa. Mondtam is neki akkor elfelejtheti a fociedzést. Erre egy hónapja kiült többször este a konyhába és olvasott(legalábbis is azt hittem) míg én takarítottam. Még olvasó naplót is írt. (mint kiderült ezt egy osztálytársáról másolta le). Mostanában láttam a krétán hogy 6 egyest kapott, szóbeli feleltre. Azt mondta nehéz az anyag stb, mire én leültem vele naponta órákra. Ma reggel a piacon összefutottam a tanárnővel aki elmesélte a valóságot ést azt hogy addig fogja feleltetni azokat, amíg el nem olvassák a kötelezőt. (kb 8 an állnak emiatt bukásra) a fiam ma közölte hogy csinálhatok bármit ő azért se olvas el egy ennyire régi könyvet. Mi csináljak? Azt nem akarom hogy megbukjon, a tanárnő nem fog engedni, a fiam pedig rettentő makacs.
Ha én szülőként is értelmetlen, időpazarlásnak tartok olyan dolgot csinálni amiben semmi örömöm, lelkesedésem, hasznom nincs.
Akkor a gyerekemtől miért várjam el?
Hiteltelen, arcnélküli szülő lennék.
100, nem arra irányult a kérdésem, hogy a tanárral mit tenne szülőként a 90-es, hanem hogy hogyan érné el, hogy a gyereke igenis elkezdjen mozogni tesin.
Mint ahogy a kérdező sem azt kérdezi, hogy hogyan álljon bosszút a tanáron, hanem azt, hogy hogyan érje el, hogy olvasson a gyerek.
A 90-es hozzászóló a 98. válaszban pedig nagyon jó választ adott erre a kérdésemre.
A 90-es meg a 98-as nem ugyanaz. :)
Amúgy tényleg, hogyan veszed rá a gyereket, hogy csináljon dolgokat? Azzal, hogy születésétől kezdve, főleg óvodában rászoktatod, hogy a napnak van egy rutinja, ezt is csinálunk, azt is csinálunk, nem mindig szeretjük, de mindig meg kell csinálni. Már A kis hercegben is olvasható, hogy miután az ember rendbe szedi magát, rendbe szedi a bolygóját. Nem koszos füllel, otthon meg szemétdombot hagyva indulunk el dolgozni. :) Ez az élet. :)
"A 90-es meg a 98-as nem ugyanaz. :)"
Akkor bocsánat! Mea culpa, de mentségemre szóljon, hogy 111 válasz között nehéz követni, hogy ki kicsoda.
"Azzal, hogy születésétől kezdve, főleg óvodában rászoktatod,"
Viszont ez a ló már megdöglött. Ezzel nem segítünk a kérdezőnek, bár teljesen megértem és értékelem amit írsz.
A kérdező nem tud kölcsönözni egy időgépet, visszamenni a múltba, szólni a régi önmagának, majd visszajönni a jelenbe és elégedett mosollyal az arcán nézni, ahogy a gyereke izgatottan olvassa az Egri csillagokat.
Olyan válasz kéne, ami azt irja le most mit tehetne a kérdező.
Emiatt felesleges írni, hogy ki olvasott itt kötelezőket és hogy ovis korában meg kellett volna tanítani a gyereket erre-arra, mert ezekkel nem tud mihez kezdeni a kérdező.
Most képzeld el, ha munkaszüneti napon tejet akarok venni és megkérdezem a rokonaimat, hogy hol van nyitva bolt a környéken, majd elmondják, hogy előre be kellett volna vásárolnom és különben is, ők mindig előre bevásároltak és sosem kerültek ilyen helyzetbe, tudni fogom, hogy hol vehetek tejet? :)
#111 Rokonodnak segítek, Erzsike néni biztos fejt reggel, megadom szívesen a telefonszámát. :D
Amúgy persze, igazad van. De azért tudod, ilyenkor helyezzük már ezt is kontextusba. Valakinek van egy 10-12 éves gyereke. Nyilvánvaló, hogy eddig sem nevelte normálisan. És ezek után A GYAKORI KÉRDÉSEKEN KÉRDEZ. Ne haragudj, nekem nincs morális felelősségem olyan emberen segíteni, aki nem képes találni egy anyukás vagy városi vagy akármilyen facebook csoportot. Az a minimum, hogy beszólok kettőt, meg két odaszúrás közé szendvicselem a két aranyos, segítőkész gondolatomat. Ha valaki ilyen témában itt kérdez, annak minimum ennyi élcet tűrnie kell.
#107 tanárok, mint szakemberek? Ezt viccből írtad?
Sosem dolgoztak kint a való életben, fingjuk sincs az életről meg arról mi hasznos mi nem. (Tisztelet a kivételnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!