A fiam nem volt hajlandó elolvasni a kötelező olvasmányt, most bukásra áll. Mit tehetek?
A fiam most ötödikes.
Alsóban a tanárnál inkább olyan ajánlás jelleggel voltak kötelezők de nem vette túl komolyan ha valaki nem olvasta el. A mostani magyartanár viszont nagyon szigorú és ragaszkodik hozzá. A fiam utál olvasni és azt mondta már pedig ő ezt a gagyi könyvet el nem olvassa. Mondtam is neki akkor elfelejtheti a fociedzést. Erre egy hónapja kiült többször este a konyhába és olvasott(legalábbis is azt hittem) míg én takarítottam. Még olvasó naplót is írt. (mint kiderült ezt egy osztálytársáról másolta le). Mostanában láttam a krétán hogy 6 egyest kapott, szóbeli feleltre. Azt mondta nehéz az anyag stb, mire én leültem vele naponta órákra. Ma reggel a piacon összefutottam a tanárnővel aki elmesélte a valóságot ést azt hogy addig fogja feleltetni azokat, amíg el nem olvassák a kötelezőt. (kb 8 an állnak emiatt bukásra) a fiam ma közölte hogy csinálhatok bármit ő azért se olvas el egy ennyire régi könyvet. Mi csináljak? Azt nem akarom hogy megbukjon, a tanárnő nem fog engedni, a fiam pedig rettentő makacs.
#124 (#121 vagyok)
Teljesen igazad van, egyetértek!
22:04
Én 2-es voltam végig középiskolában töriből, mert totál nem érdekelt akkor. Az egyetem alatt valamiért elkezdett érdekelni és történelem könyveket kezdtem olvasni szabadidőmben. Nagyjából egész jól ismerem már a középiskolai középszintet.
Ha olyan tanárom lett volna, mint te, aki megbuktat, akkor nem tudtam volna egyetemre menni és jól kib**tál volna velem, mert nem tudnék ma abban a szakmákban dolgozni, ami mindig is érdekelt.
Én középiskolában nem voltam a történelem tanulásra érett... Ezt vállalom, de ez nem indok arra hogy egy tanár emiatt elb**hatja az életem. Nagy szerencsém volt, hogy nem ilyen szűk látókörű töri tanárom volt.
Alaptörvényt is kb 22 évesen olvastam el legelőször, pedig azt érettségire kaptuk.
118 - Így van, igazad van. Én azt sem tudom miről szólnak. Általában meghalnak a főszereplők a végén. Én nem is típus vagyok. Nekem vidám és impulzív természetem van, a durva tartalom vagy a horror nem gond, habár az sem a kedvencem, de a tragédiákat utálom, ahol a főhős meghal. Rám ezek rossz hatással vannak. Árvácska - láttam filmen. Ilyet én nem tanítanek gyerekeknek. Már nem abban a középkori szintű világban élünk. Sok lelki sérült, bántalmazott író műveit is felemelték, mint Kafka, Orwell, Dostoyevskiy. Gogol művei pedig valami eszméletlen.
Én tudom azt, hogy boldog vagyok, függetlenül a társadalmi helyzettől és rendszertől, nem törekszem sokra, elégedett vagyok azzal ami van nekem. Engem is ért tragédia, fáj még mindig, de van értelme kiért oruljek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!