Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsó tagozatos harmadik...

Alsó tagozatos harmadik osztályosoknál, nem csak a jegyek szerint osztályoznak? Teljesen más jegyeket kapott mint a kréta rendszerben kapott félévi jegyek?

Figyelt kérdés
Krétában 4.2 es átlagra hármast kapott, ez több tárgynál is előfordult. Szülői értekezlet három hét múlva lesz csak :(
2023. febr. 2. 16:03
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
20%

16-os vagyok, köszi, hogy lepontoztatok. Van 2 iskolás gyerekem, és van ebben tapasztalatom. Be lehet rohangálni a tanárhoz, ha nem tetszik valami, nyugodtan. De azután majd úgy osztályozza, hogy ne lehessen belekötni abba, hogy miért hármas. Ha eldöntötte, hogy hármast ad, akkor hármast fog adni. Akkor majd kihívja felelni, és olyanokat kérdez, amit a gyerek úgysem tud.

Nálunk a töritanár utálja a fiamat. Ő kapott már órai munkára egyest. Bementem, elkértem a feladatlapot, amit csináltak órán. Minden ki volt töltve, csak voltak benne hibák. Új anyag volt. Szerinte egyes. Én hiába is mondtam neki bármit, közölte, hogy ő a tanár, az lesz, amit ő akar. És úgy lett. Akkor mit értem el? Még jobban utálja a gyereket.

Szóval higgyétek el, hogy jobban jártok, ha úgy mentek be a tanárhoz, hogy a gyermek el van keseredve, mert minden igyekezete ellenére nem kapott hármasnál jobbat, és hogy lehetne ezen segíteni. Ne bíráljátok a tanárt! Ő van hatalmi helyzetben, és nem fog ezen változtatni, csak azért mert te fel vagy háborodva. Várom a 0 %-okat, nyugodtan. Csak azért gondolkodjatok el ezen!

2023. febr. 4. 13:11
 22/28 anonim ***** válasza:
21%

Utolsó "ert minden igyekezete ellenére nem kapott hármasnál jobbat, és hogy lehetne ezen segíteni."

Értjük, hogy mit akarsz, szerinted haszontalan, de amit írsz, ugyanúgy haszontalan! Inkább teremtsen alapot ahhoz, hogy rossz jegyet adjon neki, mint próbálkozás nélkül adjon olyat, alaptalanul.

Amúgy nyilvánvaló, hogy mit vár, a gyerek meg nyilván nem igyekszik(pont ezt várná). Most utólag hiába reklamál, nem lesz jobb félévi jegye, viszont ha igazgatóhoz mennek, még lehet neki!

Mindkettő haszontalan, de a másodiknál legalább egy szemernyi esély van rá, hogy tisztességesen elbírálja az igazgató a dolgokat, és őszintén én jobban érezném magam, ha a gyerek mostantól felel órán és látja a tanár, hogy szóban is tudja, de azért beírja a 3ast, mintha jó dolgozatokra adna közepest. Amit szerint vereség, szerintem az is nyereség.

Azt meg senki nem veszi be, hogy nem jelentkező-nem aktív gyerek el van keseredve, mert ő küzdött a 4esért:D Pont az a baja a tanárnak, hogy a gyereket nem érdekli a dolog..

2023. febr. 4. 14:20
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

És szerinted, ha van egy tanár, aki bejár, és leadja az anyagot normálisan, de kicsit frusztrált, és nem olyan jegyeket ad, amilyet a szülők szeretnének, majd pont fogja érdekelni az igazgatót?

Szerinted az igazgató majd a gyereket védi, amikor van egy iskolában 200 diák, és mondjuk 20 tanár, aki ha elmegy, nem lesz, aki órákat tartson? Ugyan már ébredjetek fel. Az igazgató semmit nem fog mondani a tanárnak. Maximum annyit, hogy na, ez a h.ülye p.icsa már megint berohangált.

Sokkal többre mentek, ha a tanárral próbáltok kedvesen szót érteni, mintha egyből a feletteséhez rohangáltok. De ahogy gondolod, a te gyereked.

2023. febr. 5. 01:29
 24/28 anonim ***** válasza:
83%

Ebben az időben is menesztenek tanárokat(láttad botrány is volt belőle), ezeknél "kevesebbért". Meg az úgy más, ha nem először megy oda szülő, és nem egyedül. Már taníthat egy ideje, pályafutása alatt biztos volt már hasonló esete, ráadásul a kedves beszélgetés már megvolt, a tanár teljesen igazságtalan.

Továbbra is úgy gondolom, a jó megoldás, ha szólnak és majd "bosszúból" felelteti a gyereket, hátha lesz alapja a hármasnak, de akkor legalább lesznek tanúi az esetnek. Úgy egész más az a hármas.

2023. febr. 5. 06:54
 25/28 anonim ***** válasza:
24%

A tanítónak az osztályozó értekezleten meg kellett már egyszer indokolja, az igazgató felé is, hogy miért tér el az átlagtól. Azt gondolom, inkább erre közepes, minthogy minden órán órai munkára bevágjon egy egyest, mert hiába kérdezi a gyereket, az nem válaszol.

Igen, dühítő, és igen, én is mennék panaszkodni... de ez a félévi nem oszt, nem szoroz sehol és már mindegy is. Inkább próbáljátok meg békésen rendezni, érdeklődni, hogy ebben a félévben mit tegyetek, miben segítsétek az iskolai munkáját a gyereknek, hogy az értékelés év végén a másik irányba lendüljön.

2023. febr. 5. 17:30
 26/28 anonim ***** válasza:
85%

"A tanítónak az osztályozó értekezleten meg kellett már egyszer indokolja, az igazgató felé is, hogy miért tér el az átlagtól."

Voltatok már ilyen osztályozó értekezleten? Mert én igen. Ott csakis és kizárólag a bukásra álló gyerekek sorsát beszélik meg, és nem mennek végig egyesével mind a kétszáz gyerek összes jegyén, hogy vajon miért adtam Pistikének 3,6-ra hármast.

"Inkább próbáljátok meg békésen rendezni, érdeklődni, hogy ebben a félévben mit tegyetek, miben segítsétek az iskolai munkáját a gyereknek, hogy az értékelés év végén a másik irányba lendüljön."

Pontosan ezt mondom én is, és erre mindenki lepontoz. Teljesen felesleges izmozni, és az igazgatóhoz rohangálni, kisebb baja is nagyobb ennél. Viszont még jobban felhergelitek vele a tanárt. Viszont ha látja, hogy a szülő jóindulatú, és foglalkozik a gyerek sorsával, akkor előfordulhat, hogy változik a hozzáállása. Ez az egyetlen megoldás.

Amúgy ha tönkre akarjátok tenni a gyereketek pályafutását, akkor csináljátok csak nyugodtan. Most 3. osztályos, érettségiig lesz még pár ilyen igazságtalan tanár. Ilyen szülői hozzáállással még évet is fog ismételni a gyereketek.

2023. febr. 5. 18:58
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az egyik gyerekemnél osztályfőnök anno elmondta, hogy ő osztályoz, nem a Kréta.

Hát emiatt elég szar jegyei lettek, mert pikkelt rá.

Kétszer annyit készült, iszonyú sokat tanult. Sokszor hiába.

Innentől kezdve a gyerek már nagyon nem erőlteti magát, sajnos csúszik egyre lejjebb, mert azt látja, hogy hiába való a munkája.

Angolon pl. a tanár a havi jegyet sokszor kérdezi az osztálytól, és a legrosszabbat adják neki, a többi gyereknek meg fölfelé kerekít, és a semmire kapnak egy négyest vagy ötöst.

Félévkor is így volt, csak neki nem adták meg a négyest, az összes többi hármas gyereknek igen.

Másik fiamnál amiért megdolgozik, az az övé, a Krétában ami szerepel, az a jegye.

Ez tanár függő.

Lehet, hogy pikkelnek a gyerekedre, és bármit megtehetnek. Nálunk jegyet is hamisított a tanár, annyira nem akarta, hogy a gyerek bekerüljön tagozatra, egy másik anyuka mesélte. Hozzáteszem, a gyerek kitűnő tanuló volt, és ott, akkor a jegyei, a felvételi, és a tanár véleménye számított. Hát elkaszálta. Bármit megtehetnek, a gonoszabbja meg is teszi. Nálunk legalábbis.

2023. febr. 9. 11:25
 28/28 anonim ***** válasza:
Mi lett azota?..
2023. febr. 9. 14:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!