Alsó tagozatos harmadik osztályosoknál, nem csak a jegyek szerint osztályoznak? Teljesen más jegyeket kapott mint a kréta rendszerben kapott félévi jegyek?
A gyerek órai munkája alapján kapta a hármast, mert nem aktív az órán, nem jelentkezik. Csak ha felszólítják válaszol. Ezért hármas. A dolgozatai alapján 4es lenne,.lehetne jobb is de a tanárnő nem biztos a tudásában.. kiszaladt a számon akkor miért is ír dolgozatott ha, az órai munka alapján osztályozza.
Egy csendes, nyugodt, visszahúzódó gyerekről van szó.
Most több szülővel fogunk panaszt tenni az igazgatónál.
4.3
4.2
4.0 átlagokra adott hármast
Magyarul pofára osztályoz.
Ez nevetséges, mindenképp jelezzétek, főleg, hogy többen érintve vagytok.
12
Ez a szorgalmi jegyet/ értékelést kellene lehúzza, nem a tantárgy jegyét🤷🏻♀️
Nem?
Igen, a szorgalmát kellene lehúzni, ha nem aktív órán, a dolgozatok tükrözik a tudását, a többi a hozzáállását az oktatáshoz.
Menjetek is, a tanárnőnek meg kell mondani, hogy adjon rosszabb jegyet szorgalomra, ha nem aktív a gyerek, ne a tárgyait húzza le. Egyébként azt értem, hogy tök idegesítő, ha valaki nem aktív az órán nem követi az óra menetét és nem igazán mond jókat, ha kérdeznek, de ettől még a tudása meglehet. Ha nagyon le akarná húzni őket, feleltesse dolgozat helyett.
Teljesen konktraproduktívnak érzem azt, ha a szülő kritizálja a tanárt.
Akkor a következő félévben majd órai munkára beír neki egy csomó rossz jegyet.
Félre ne értsétek, egyetértek, de a tanár egy külön állatfajta, és megfelelő módon kell kezelni.
Szóval én bemennék a tanárhoz, és azt kérdezném tőle, hogy a gyermek szeretne minimum négyest, és mi szükséges ehhez. Ha megtámadjátok, akkor majd alátesz a gyereknek. Esetleg az osztályfőnöknek jelezném, ha több gyereknél is gond, de ne egy gyerek vigye el a balhét.
"Akkor a következő félévben majd órai munkára beír neki egy csomó rossz jegyet."
Mire? Ki vannak töltve a füzetei, könyvei, bent van órán és csinálja a feladatokat, csak nem jelentkezik és néha hülyeséget mond. Ez nem értékelhetetlen órai munka! Ha így beírna is mennék az igazgatóhoz. Feleltetni lehet, akkor látszani fog, hogy érti-e, de szerintem amúgy nem is kell egyből megértenie órán, elég, ha megtanulja másnapra otthon.
Ez nem kritika, hanem szabálytalanság, tuti, hogy a házirend ellen is vétenek vele. "Tanárnő, nem érzi úgy, hogy a gyerek aktivitása miatt a szorgalmát kellene lerontani, mert az előbb mondta, hogy a tudása rendben van, csak nem jelentkezik?"
Úgy kell tálalni, hogy teljesen megérted, hogy zavaró, ha a gyerek nem jelentkezik szinte semmit, kapjon csak rossz jegyet, de a szorgalmának külön kategóriát tartanak fent, a tudásának meg egy másikat. Tanárnő, én tudom, hogy lusta, de tudja az anyagot, ez látszik a dolgozatain is. Szerintem is kapjon rosszabb jegyet lustaságra, ha jól tudom, erre a szorgalom kategóriát tartják fent.
Vagy valami ilyesmi. Be is nyalni, egyet is érteni, de érvényesíteni amit szeretnénk.
Az mondjuk jó, hogyha négyest szeretne mi kell hozzá, de előre kellett volna, nem utólag, mostmár nem tud pl kiselőadást tartani ötösért, mert már kiosztották a biziket, csak második félévre tud jegyet szerezni.
Hagyd már ezt az introvertáltozást, összekevered a szorongással!
Aki introvertált, minden gond nélkül jelentkezik órán, nem jelent számára problémát, hiszen ez olyan, amit kell csinálni. Nem túl szívesen, de simán megcsinálja, mint mondjuk az átlagemberek a felöltözést télen. Nem túl kényelmes, de kell és nem problémáznak rajta. Aki SZORONG az FÉL és NEM MER, neki komoly gond. Ezt kezeltetni kell.
Nagyon idegesítő ez a keverés, hogy a pszichés bajotokat enyhítitek, ezzel minden mást, akinek nincsen pszichés baja, leextrovártáltaztok. Nem, képzeld, nekem sem a kedvenc elfoglaltságom másokkal beszélgetni, de órán jelentkezem, mert arra kapok szorgalom jegyet, illetve ha kérdeznek válaszolok, ha kell segítek magamtól is, mert szeretnék megfelelni és nincs olyan súlyos pszichés gát bennem, hogy azon aggódjak, hogy hallani fogják, hogy beszélek. Nem vagyok a társaság középpontja, nem szeretek beszélgetni másokkal, de munkahelyen, suliban, egyetemen aktív vagyok, mert ez az elvárás(mellesleg így jobban rögzül, ha én is mondom).
Menj, kezeltesd ki a szorongásod és hagyj fel az áltudományos szövegeléssel. Nem mindenki extrovertált, aki képes megfelelni a normáknak, és nem, nem az a bajod, hogy introvertált vagy, hanem szorongsz. Egészséges gyerek nem szorong annyira, hogy ne merjen jelentkezni! Nem érdekelnek a mémek, amikkel félrevezetitek egymást, akkor sem, ha angolul van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!