Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Osztálytársa miatt tört össze...

Osztálytársa miatt tört össze a szemüveg, mit tennél?

Figyelt kérdés
6. osztályos lányom jött le a lépcsőn, mögötte az osztálytársa megbotlott és lefejelte a lányom akinek úgy eltört a pár hónapos szemüvege, hogy nem lehet javítani. Mit tennétek ebben az esetben?
2022. okt. 22. 09:50
 81/113 anonim ***** válasza:
26%

Miért ne lehetne úgy megbotlani?

Anno általános iskolában egy lány megbotlott mögöttem, meglökött de olyan erővel hogy akkorát estem hogy agyrázkódásom lett, 2 hétig voltam kórházban. Az egyik szememre majdnem megvakultam mert pont úgy estem, azóta vagyok szemüveges.

Ha az én lányom okozta volna véletlen akkor is felajánlanám hogy a felét kifizetem. Persze ha szól a tanár és tudok róla.

2022. okt. 22. 20:40
 82/113 anonim ***** válasza:
74%

Nem vagyok mai csirke, 2000-ben és 2008-ban születtek a gyerekeim.

Mindkettő szemüveges, a nagyobbikat 5 évesen diagnosztizálták, addig annyira jól kompenzált a másik szemével, hogy sehol, senkinek nem tűnt fel (pedig, az egyik -7-es, a másik viszont csak másfélle indult, azóta "hozzáromlott", ahogy várható volt az orvos szerint).

A kicsi koraszülött, ROP II, így Ő kezdetektől, amint lehetett szemüveges.

A lényeg ebben az, hogy mindig volt biztosításuk, ez már 15+ éve sem volt (az Ofotértben tuti, mert ott vagyunk állandó "vendégek")újdonság és gyerekeknél alap, a szemüveg töredék része és sokat segít, ha úgy hozza a helyzet.

Baleset volt, nincs ezen mit ragozni.

Bájdövéj. Mit kezdenél a velünk történ esettel? Hasonló baleset, bár némi szándékosság is volt, csak nem a szemüveg, hanem a már említett (azóta 22 éves) nagyobb fiam bal felső egyes metszőfoga tört darabokra anno.

Gyökérkezelés, kutyafüle, utána sok gyulladás, most kell majd neki pótlás, lévén teljesen elhalt az a fogrész és kismillió problémát okozott, pedig azóta sincsen egyetlen rossz foga sem.

Mit gondolsz, keressem fel az anno, némi gonoszkodással megspékelt, részben szándékos balesetet okozó szülőt, hogy ugyan már fizesse ki az azóta (és ezután) keletkező költségeinket, avagy legalább a felét? (Ne aggódjon senki, nem mentem el szó nélkül mellette, de a lényeg nem az anyagi kártérítésre vonatkozott, az eszembe sem jutott, hanem az elvárt viselkedésre.)

Nálatok "csak" egy szemüveg és nyilván bosszantó, de balesetekre biztosítás való, pontosabban a kezelésükre és nem bűnbak-keresés.

Ezúton én is megjegyzem, hogy a szemüveg ára erősen problémafüggő, nálunk sem a fancy keret miatt sok, hanem a vékonyítás, a kisebbnek meg nagyon komplex, így a lencse a brutál, ami egy mezei rövidlátó esetében lehet olcsóbb, de ne mondja már senki, hogy nem lehet szignifikáns összeg.

Kisebbnek most sikerült akcióban nyár elején 75-ért csináltatni, a nagynak nem áll meg 100 alatt, már legalább 5 éve.

2022. okt. 22. 20:58
 83/113 anonim ***** válasza:
90%

Hurrá, Happy End, még szerencse, hogy a szülőkkel, akikkel azóta már számot is cseréletetek, így hétvégén, szombaton este sikerült megegyezni, biztosan csak a hívásodra vártak és egyből meg is egyeztetek, gratulálok, ügyes vagy!

Lapozzunk!

2022. okt. 22. 21:01
 84/113 anonim ***** válasza:
88%

Egyetértek. A kérdező nem bírta elviselni, hogy a válaszadók 95%-a nem értett vele egyet. Korábban írta is, hogy nem fogja kérni a kifizetést, csak dühíti a dolog.

A felvetésre, hogy a lánya hazudott, először tök máshogy reagált ("az ő lánya sosem törné el"), utána már azzal jött, hogy minden bizonyítva van, a "tettes" beismert mindent, tanúk is vannak... persze. 🙂 Az elején még szó sem volt róla, csak amikor kezdte dühíteni, hogy 1-2 kivétellel senki sem ért vele egyet.

Aztán, hogy végképp megkapjuk a képünkbe, hogy igenis neki lesz igaza: ma este hirtelen beszélt a szülőkkel, akik szánják-bánják, és kifizetik a felét.

Azt sajnálom a sztoriból befejezésként, hogy még nem szaladtak el gyorsan így szombat este az optikába, hogy meg is vegyék az új szemüveget. 🙂 Csak hogy teljes legyen a sztori.

2022. okt. 22. 21:01
 85/113 anonim ***** válasza:
80%

83

Akkor engem csúnyán megvezettek.

Offotértben nem kötöttek biztosîtást a 2 éves gyerekemére ( sajátomra igen)

2022. okt. 22. 21:03
 86/113 anonim ***** válasza:
84%
Dunaújvárosban készültek a szemüvegek, itt csak egy Ofotért van és kezdetektől kaptunk (kötöttünk/kértünk) biztosítást is mellé. A kicsinek (aki azóta 14) még sosem kellett igénybe venni, mert kinőtte mielőtt bármi baj érte volna, ellenben a nagy, hát, Ő maximálisan kihasználta mindig is a biztosítás adta kereteket és garanciát.
2022. okt. 22. 21:11
 87/113 anonim ***** válasza:
89%

Feltételei persze voltak, de kötöttek rá. Eskü megkeresem majd a papírokat, ha esetleg érdekelne, mert már én is kíváncsi vagyok, mi ez az életkorhoz kötött dolog és én miért nem találkoztam vele.

Többiektől elnézést az OFF-ért!

2022. okt. 22. 21:14
 88/113 A kérdező kommentje:
Mellesleg miért ne lehetne meg a szülők telefonszáma? Óvodás koruk óta ismeri egymást a többség.
2022. okt. 22. 21:57
 89/113 anonim ***** válasza:
88%

89.Ha óvodás koruk óta ismerik egymást, akkor a szüleit is ismered. Olyan nehéz lett volna velük ezt megbeszélni?

Amúgy a kérdésed a legkisstíbűbb, amit itt eddig olvastam, igazi proli gondolkodású vagy.

2022. okt. 22. 22:06
 90/113 anonim ***** válasza:
87%

"Mellesleg miért ne lehetne meg a szülők telefonszáma?"

Figyelj, nem minket kell meggyőznöd, hogy miért lehetne hihető a történeted befejezése elviekben. Több ponton sántít. De mindegy is, valószínűleg a legtöbbünk, aki idáig követette a kérdés alatti eseményeket, nem feltétlen hitte el, hogy egy bizonyos ponttól kezdve az igazat írtad volna. Hogy kicsit diplomatikusan fogalmazzak. 🙂

2022. okt. 22. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!