Osztálytársa miatt tört össze a szemüveg, mit tennél?
Figyelt kérdés
6. osztályos lányom jött le a lépcsőn, mögötte az osztálytársa megbotlott és lefejelte a lányom akinek úgy eltört a pár hónapos szemüvege, hogy nem lehet javítani. Mit tennétek ebben az esetben?
Én szó nélkül kifizetném, amit a gyerek véletlen eltört. Nemrég eltörte egy társa ceruzáját("véletlen"), másnap beküldtem egy újat(jobbat), a gyereknek nem kellett, de legalább felajánlotta az enyém.
A szemüveg felét is fizetném, de mivel én sem vagyok tisztában az árakkal, engem is rosszul érintene az összeg, de akkor is.
A véletlen okozott kárt is meg kell téríteni. Esetleg akkor hezitálnék, ha a gyerekemet meglökte valaki más, aki pl tagad.
2022. okt. 23. 07:02
95/113 anonim válasza:
Amúgy én is kifizetném legalább a felét, de azt hogy csak 80 ezerért lehet szemüveget venni, azt kamunak tartanám. Szemüveges fővárosi vagyok, úgy mondom, hogy mindig megtalálom a módját hogy ne verjenek át az optikában.
2022. okt. 23. 08:09
96/113 anonim válasza:
Hát
Nekem a 4,5 évesnek keret nélkül 48plusz munkadíj volt a lencse.. de semmi nincs rajta ( rossz tapasztlataim vannak a védőréteggel, mert lekoptatja azt is gyorsan, de akkor doltos is lesz)
Munkadíj amiatt van, mert nem vettem keretet hozzá..
Sajnos hamarabb kell neki a lencsecsere, mint a keret.
2022. okt. 23. 08:16
97/113 anonim válasza:
Egyébként a kérdező azt írja hogy a kerete vagy mi eltört... ha a lencse a drága, akkor nem lehetne venni egy olcsóbb keretet, és azt használni, amíg újat nen kap? Mert itt mindebki azt írja, hogy nem a csecse keret a drága a szemüvegen, és itt az tört el ugye. Kétlem hogy egy ép lencsét ne lehetne új keretbe foglalni. Vagy én vagyok hülye?
2022. okt. 23. 08:52
98/113 anonim válasza:
97# vagyok, tessék ezt írta
"Mögötte jött le a lépcsőn, megbotlott, lefejelte a lányom, neki leesett a fejéről és repült pár métert. Sajnos rosszul esett és eltört a szára."
Lehet én vagyok hülye de az ép lencsét fel lehet használni egy csere kerettel és szárral nem???
2022. okt. 23. 08:53
99/113 anonim válasza:
Lehet új keretbe a lencsét, igen. Nyilván csak ugyanakkora keretbe vagy kisebbe.
2022. okt. 23. 08:54
100/113 anonim válasza:
Na ez még a másik.De az is lehet,hogy a szárat is lehet cserélni.De ha mégsem, akkor se kell új lencse is,még ha csak ugyanolyan keretbe lehet tenni, akkor is csak keretet kell venni.Csak megpróbálták lehúzni szegény másik lány szüleit.Kb mintha az autós példával élünk,meghúzom a jobb első ajtót,ő meg telibefényezteti az egészet,úgyis volt máshol is hiba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!