Osztálytársa miatt tört össze a szemüveg, mit tennél?
Figyelt kérdés
6. osztályos lányom jött le a lépcsőn, mögötte az osztálytársa megbotlott és lefejelte a lányom akinek úgy eltört a pár hónapos szemüvege, hogy nem lehet javítani. Mit tennétek ebben az esetben?2022. okt. 22. 09:50
71/113 anonim válasza:
Baleset volt, emiatt a másik gyereket nem lehet hibaztatni. Mondjuk el nem tudom képzelni hogy történhetett ez, annak ellenére, hogy 45 éve szemüveges vagyok....
72/113 anonim válasza:
Na azért az nem mindegy,hogy hogy tanítod arra hogy vigyázzon a holmijára.Úgy, hogy leszeded a fejét,ha valami történik vele,és hónapokig felhánytorgatod,vagy úgy,hogy elmagyarázod,hogy lehetőség szerint vigyázzunk rá,mert sok a kerül pótolni, esetleg nem is lehet.Az első verziót követve szoktak előfordulni olyan esetek,hogy a gyerek nem meri elmondani,hogy ő volt a ludas,ezért inkább hazudik.És igen,egy új szemüveg teljes árát semmiképpen sem köteles kifizetni,nagyon maximum a felét,mert a te gyereked is ott volt,és kb pont annyira tehet róla mint a másik.Nyilván nem direkt fejel le valaki egy másikat,a másik meg nyilván nem direkt áll alá,ugrik oda.Az általad említett autó okozta kárnál sem egy vadiúj autó árát kell kifizetni,ha totálkáros akkor is az ugyanolyan korú,ugyanolyan állapotú autó átlagárát kapod a másik biztosítójától.De mondom,egy ilyen esetben,ha nem fizetnek akkor nemes egyszerűséggel besz@ptad.Legközelebb figyeljenek jobban,te meg köss biztosítást a gyerek szemüvegére.De amúgy tényleg kíváncsi lennék mostmár a teljes sztorira.
73/113 anonim válasza:
Sajnos ez ilyen ha nem direkt történt nem lehet kifizetettni.
74/113 A kérdező kommentje:
Mögötte jött le a lépcsőn, megbotlott, lefejelte a lányom, neki leesett a fejéről és repült pár métert. Sajnos rosszul esett és eltört a szára.
2022. okt. 22. 19:02
75/113 anonim válasza:
Hát akkor meg mi a kérdés?Nem hibás a másik lány,sőt,szerencse hogy nem esett le a lépcsőn.Nem is ismerhette el akkor hogy ő a hibás,megbotlott.Most ez olyan mintha ő azt feszegetné hogy a lányod mi el ment előtte,vagy miért nem törhetetlen az a szemüveg.ate most tulajdonképpen azt vetés a lány szemére,hogy megbotlott.Ennyi erővel a lányod is megbotolhatott volna,úgy hogy senki nincs a közelében.Akkor is eltörhetett volna a szemüveg.
76/113 A kérdező kommentje:
Viszont elismerte, hogy ő a hibás.
2022. okt. 22. 19:17
77/113 A kérdező kommentje:
Szülőkkel is beszéltem, nagyon sajnálják. A felét kifizetik.
2022. okt. 22. 19:19
78/113 anonim válasza:
Ez baleset volt,örülj hogy ilyen báránylelkű szülei vannak. Lányod meg a következő szemcsire tegyen ilyen láncot,akkor nem fog neki leesni.
79/113 anonim válasza:
Hiába ismerte el szegény!NEM volt hibás.Ez baleset volt,és igen,örülj,hogy rendesek és fizetnek.Hibás akkor lenne a másik lány,ha direkt löki meg,vagy ha mondjuk rohan és fellöki.Én ebben az esetben helyetted szégyenlem magam.
80/113 anonim válasza:
Hihetetlen! Nem tudom hányan írták oldalakon keresztül, hogy nem tudják elképzelni, hogy tört el a szemüveg. Aztán a végére megszületett a sztori, persze happy end-vel.
Nem mondom, hogy nem történt meg az eset, de hogy a körülményeket már csak hozzáköltötte a kérdező, a fix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!