Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Osztálytársa miatt tört össze...

Osztálytársa miatt tört össze a szemüveg, mit tennél?

Figyelt kérdés
6. osztályos lányom jött le a lépcsőn, mögötte az osztálytársa megbotlott és lefejelte a lányom akinek úgy eltört a pár hónapos szemüvege, hogy nem lehet javítani. Mit tennétek ebben az esetben?
2022. okt. 22. 09:50
 61/113 anonim ***** válasza:
80%
Hát nem én hoztam fel a kocsit, de tényleg nem is lehet összehasonlítani egy szemüveggel… mondjuk ha a gyerekem mögött megbotlana a másik a LÉPCSŐN nem pattognék, hanem örülnék hogy nem a nyakukat törték. De ez is egy színvonal, jellemző, gratulálok.
2022. okt. 22. 17:44
 62/113 anonim ***** válasza:
73%
Megnyilvánulásaid alapján,és ahogy feltételezed,hogy a te szent gyereked nem lehet hibás,ellenben a gonosz másik miatt volt minden,én is azt mondom,hogy a gyermeked füllent.Hívd fel a másik gyerek szüleit,találkozzatok,és mondja el mindkét gyerek a saját verzióját.Aztán biztos volt szemtanúja is az esetnek.Utána is kétesélyes,mert ha nem fizetnek,vagy nem tudnak,(mert ők sem tehetősebbek nálatok, esetleg szegényebbek) akkor se tudsz semmit tenni.Csak aztán nehogy te lepődj meg,hogy nem is úgy volt ahogy előadta a gyerkőc otthon.Gondolom ha azt mondja,hogy leejtette,vagy hasonló, akkor most ő kapná az ívet hetekig,így meg a másikat pocskondiázod a háta mögött.Lehet abban reménykedett,hogy puffogsz egy sort, aztán megcsináltatod az újat,de legalább nem ő lesz a hibás.És nem kételkedem hogy kerülhet annyiba is egy szemüveg,de 1 hónapja csináltattuk mi is a -1 és -1,5 es lencsével,karcálló bevonattal,kékfényszűrővel a gyerek szemüvegét új kerettel és 50000ft-ot fizettem cakkpakk.Szóval,ha nem a drágább kategóriás kereteket nézitek és esetleg olyan helyre mentek ahol kaptok kedvezményt, akkor szerintem lehet ez olcsóbb is.Persze lehetett volna itt is választani olyan keretet,ami alapból 100e csak a keret.Úgyhogy ez is olyan dolog,hogy azt mondasz amit akarsz az árára.
2022. okt. 22. 17:47
 63/113 anonim ***** válasza:
93%

Ha egy autóval megrongálnak egy másikat, ott egyértelmű a helyzet. Ha a károkozó elmegy, cserbenhagyást követ el, amit pluszban büntet a rendőrség. Ha vitatható, kárszakértő vizsgálja, és megállapítja, ki a vétkes.

12 éves gyerekek esetében alapvetően szülők tartoznak kártérítéssel, amennyiben elismerik a gyerekük által okozott kárt. Ha nem, akkor bizonyítani kell, polgári peres eljáráson. Ez az, ami nem sikerülne, ha nincsenek tanúk.

2022. okt. 22. 17:48
 64/113 A kérdező kommentje:
Igen, rajtuk kívül még 3 lány látta. Az osztálytársa elismerte, hogy az ő hibája, nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy mit tennétek.
2022. okt. 22. 17:52
 65/113 anonim ***** válasza:
94%
Most akkor nem értem.Meg lett kérdezve a gyerek,meg tudják a szülők is hogy mi történt és azt mondták nem fizetnek? Akkor ezt megszívtad.Nem tudod őket kötelezni a fizetésre.De én még mindig balesetnek gondolom ezt.Akkor tudnátok kell,hogy hogyan történt pontosan.8rd már meg kérlek hogyan is fejelte le a szemüveget a másik gyerek a tiédről.
2022. okt. 22. 17:56
 66/113 anonim ***** válasza:
86%
De kérdező.. elmondtuk jópáran, hogy nem fizettetnénk ki, meg a kisebb réteg, aki igen. Akkor mit akarsz még? Úgyse neked lesz igazad, ez látszik abból, hányan írtuk, hogy nem. Hiába bizonygatod nekünk, hogy nem a lányod volt a hibás, menjél és pampogj a gyerek szüleinek, ők meg majd mondanak rá valamit, aztán legvégső esetben mehetsz pereskedni egy rohadt szemüvegért, a bíró meg majd jót röhög…. ennyire egyszerű a sztori. Ha szerinted a szülők kell, hogy fizessék és mindenki más hülye, csak te vagy helikopter, akkor nyújtsd be nekik a számlát.
2022. okt. 22. 17:57
 67/113 anonim ***** válasza:
88%
Az utolsó komment már csak a sztori csűrés-csavarása. Nem adtak neki igazat, ezért próbálja saját oldalára billenteni a mérleget.
2022. okt. 22. 17:58
 68/113 anonim ***** válasza:
87%

Ha azzal védekezne a kérdező, hogy az ő gyerekének nincs oka hazudni/füllenteni, minden körülmények közt az igazat mondaná neki, esküszöm, jobban megérteném őt.

De az az abszurd, hogy magát a felvetést nem bírja még csak elképzelni sem, hogy az ő felelősségteljesre nevelt gyermeke esetleg hibázott (akaratán kívül, ami BÁRKIVEL megeshet).

Ebből kiindulva a gyerekben simán lehet megfelelési kényszer, ami miatt nem merne ekkora csalódást okozni az anyjának. Hisz óvodás korától ott a nyomás rajta, hogy a szemüvegre mindenképp vigyáznia kell.

69/113 anonim ***** válasza:
90%
Mivel véletlen volt, én nem követelnék hozzájárulást a szülőktől, más kérdés, hogy illene felajánlani. Ha felajánlaná, akkor sem az egész összeget, hanem mondjuk 1/3-ot. Azért is nem egy új szemüveg árát, mert bármilyen használt dolgot tesz tönkre valaki, a kártérítés alapja a használt dolog értéke, nem egy újnak az ára.
 70/113 A kérdező kommentje:

Ezek szerint te arra tanítod a gyereked, hogy semmire nem kell vigyázni.

Kívánok nektek hasonló jókat.

Több kommentre nem válaszolok.

A normális hangnemben írt válaszokat köszönöm.

2022. okt. 22. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!