Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Osztálytársa miatt tört össze...

Osztálytársa miatt tört össze a szemüveg, mit tennél?

Figyelt kérdés
6. osztályos lányom jött le a lépcsőn, mögötte az osztálytársa megbotlott és lefejelte a lányom akinek úgy eltört a pár hónapos szemüvege, hogy nem lehet javítani. Mit tennétek ebben az esetben?
2022. okt. 22. 09:50
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/113 anonim ***** válasza:
96%
Egyébként ha ennyire nem illeszkedik a fejére, hogy könnyen lerepül, akkor érdemes egy pánttal rögzíteni, lehet ilyeneket kapni sporthoz is, pl, illetve akár egy olvasószemüveg-tartó zsinór is jó, akkor ha leesik, nem a földön landol, hanem a nyakában fog lógni. Ha drága a szemüveg, akkor arra azért fel kell készülni, hogy a suliban rohangálnak, lökdösődnek, sportolnak, stb. Biztosítás+zsinór.
2022. okt. 23. 09:29
 102/113 anonim ***** válasza:
86%

"...eltört a szára."

Tehát egy új keret megoldotta volna a problémát.

2022. okt. 23. 09:37
 103/113 anonim ***** válasza:
11%

Azért arra ne szóljunk már be, hogy miért vesz drágát! Akár drága, akár nem, tönkrement, és ki kell fizetni a felét. Meg ez nem olyan, hogy pl cipő, ahol esélyes, hogy sárba lép, ez szemüveg... Ha drága tetszik, nyugodtan vegyék azt, aki nem akarja kifizetni az meg extrán vigyázzon, hogy ne tegye tönkre.

Amúgy tényleg, ha csak a szár rossz, lehet azt is cserélni, vagy csak keretet cserélni. Bár nem tudom elképzelni, hogy x méter után ne karcolódjon a lencse, annak már az se tesz jót, ha nem mikroszálas szuperronggyal vagy szarvasbőrrel törli.

Most lesz a gyerekemnek szemüvege, csak -0,25-ös kell neki, de már előre tartok az egésztől. A keret nem tudom mennyi lesz, de azt fogja megkapni, amelyik tetszik neki(és jól áll), akkor is, ha 50ezer, akkor is, ha 10. Első szemüveg, iskolás már, nem ovis, teljesen beleférős összeg. Ahogy cipőből is van, akin használt pepcós van, máson meg nike air max, vagy szamos, nem kell minimumon tartani a gyereket. Ha valamit tönkreteszünk, ki kell fizetni a felét. MINDENBEN.

2022. okt. 23. 13:12
 104/113 anonim ***** válasza:
79%
Persze,ha aranyból lesz a szemüveg,mert az tetszik, akkor is fizesse ki a felét😅
2022. okt. 23. 14:03
 105/113 anonim ***** válasza:
87%

Erre van a felelősségbiztosítás.

Ha az én gyerekem törne, akkor az eltört szemüveg árának felét állnám vagy amit a biztosító megállapít, és fizét.

2022. okt. 23. 14:48
 106/113 anonim ***** válasza:
91%

Egyébként szerintem sem indokolja semmi az új szemüveget

De a keret is ktsg

De ez most szőrszálhasogatás…

Az volt a kérdés, hogy a kár megtérítésében részt kell-e vegyen vagy elvárható-e , hogy részt vegyen a másik gyerek ( szülője)

2022. okt. 23. 15:07
 107/113 anonim ***** válasza:
85%
103,ha a drága tetszik és az anyja megveszi neki, akkor kössön rá biztosítást.Azért nemár,hogy bármennyi összeg felét fizesse ki.Lehet venni szemüveget mondjuk 50ezertől akár többszáz ezerig.Most akkor ha összetörsz egy Suzukit,de a másiknak a Mercedes tetszik, akkor kifizeted a felét?Tök hülyeség.Én eleve megnézetném azt a szemüveget nem javítható-e mégis,és esetleg,ha nem leordítják a fejemet,és követelőznek, akkor a javítás,vagy egy ugyanolyan keret felét kifizetném.Mondom ugyanolyan.Sehol, semmilyen kártérítésnél nem azt fizeted ami a másiknak tetszik,hanem amit tönkretettél,annak az értékének valamennyi részét.Maradjunk az autós témánál.Ha totálkárosra törsz egy 20 éves autót, akkor annak a 20 éves autónak az átlagárát fizetik meg neked.Akkor is,ha a tiéd garázsban tartott,kevés km-es,rozsdamentes volt és ért 1 milliót,a többi meg csak 500ezret.Akkor se a többet kapod,és azért egy autó nem szemüveg.Amúhy meg mondom,itt ez egy szerencsétlen baleset volt,senki nem tehet róla,így sajnos a szemüvegesnek kell viselni az anyagi kárt,neki kell gondoskodni a biztosításról,vagy jobban vigyázni.Igen tudom,hogy itt nem volt mire vigyázni,dehát a másik lány se direkt eset le a lépcsőn gondolom.De csavarok mégegyet a történeten.Ha a megbotló lány az orrát töri,mert a szemüveges lány feje úgy éri, vagy a foga törik ki, akkor ebben az esetben a plasztikai sebészt vagy a fogorvost meg a szemüveges lány fizeti?Ugye hogy nem?Ez a baleset.Erre lehet biztosítást kötni,vagy ha nincs, akkor egyben perkálni.Ez van.
2022. okt. 23. 16:04
 108/113 anonim ***** válasza:
0%

107es, te nem érted? én is ezt mondtam! Azt fizeted, amit összetörsz, de itt arra is beszóltak, hogy anyuka drága szemüveget vett, miért nem vett olcsóbbat, mert a drága összetöréséért nem akarnak fizetni.

Pontosan egyébként, ha arany ékszerét veszti el miattad, akkor azt fizeted ki! Ha új iphoneja van, akkor meg azt! Tökmindegy mi az, ki kell fizetni, amit törtél! Akkor is, ha véletlen volt! Tehát ha suzukija van, akkor a suzuki kárát, ha mercije van, a merci kárát, és nem azon pattogni, hogy miért mercivel járkál, mert lehetne suzukija is, és akkor neked kevesebbet kellene fizetned. Ez a hozzáállás undorító. Amúgy a gyereknek arany fülbevalója van suliba(meg kb minden lánynak), és ha valaki kivenné a füléből és véletlen elvesztené, akkor elvárnám, hogy kifizessék a szülei.

Ha arany telefont tenne tönkre, akkor azt is. Akkor is, ha az én gyerekem. Egyszerűen ez így korrekt, a véletlen károkozás is károkozás!

2022. okt. 23. 17:09
 109/113 anonim ***** válasza:
75%
Ha összetörte.De itt gyakorlatilag a föld törte össze,nem a gyerek,és ha van eszed drága arany "ájfont"venni, akkor legyen eszed biztosítást kötni.Jóhogymár lassan nehogy vegyek valakinek egy szemüveget,mert ő már 10-et vett, nekem még sose kellett.Szánalmas az a hozzáállás,hogy a háta mögött mocskolunk valakit mielőtt beszélnénk egyáltalán vele, illetve egy balesetből eredő gyerek szemüvegkárt ráverni a másikra.Meg hagyjuk már,hogy egy szemüveg szár törés miatt teljesen újszemüveget csináltassak.Ha ennyire kötjük az ebet a karóhoz, akkor mutassa már be anya a szemüveg számláját,hogy egyáltalán tényleg annyiba került-e,és az optikába is együtt menjünk már,had halljam,hogy javíthatatlan -e,meg hogy miből választhat az a drága gyermek,mert én bizony csak egy alap szemüvegbe szállnék be,ha 200ezres keretet vetet,akkor azt fizesse az anyja.És még mindig lehet biztosítást kötni a gyerek szemüvegére,ha annyira speckó,meg drága.Ha leég a házad és nincs biztosításod, akkor cumi van.Ilyen ez a szemüveggel is.Ha a szemüveges gyerek botlik meg, akkor is eltört volna.A másik lánynak annyi a büne,hogy pont ő ment a lány mögött.Semmi szándékosság,de még kapkodás sem volt benne.És lehetett volna sokkal nagyobb baj is,egy törött szemüvegnél.Akkor gondolom senki nem állna sorba a fogorvosi cehhet fizetni.
2022. okt. 23. 18:07
 110/113 anonim ***** válasza:
79%
108 arany telefont csak ne hordjon gyerek az iskolába.Az aranyfülbevalót meg ha kiveszik a füléből,tehát ellopják az más.Ha simán elveszíti, akkor azt nem lehet senkin számonkérni.Olyan nincs,hogy a MÁSIK MIATT.Elveszett és kész.Ha nekem 20 kilós fuxom van,veled vagyok valahol és elveszítem, akkor miattad van,és kifizeted?Bakker ne adjátok oda a gyereknek olyat a suliba,meccsre,edzésre,amit sajnáltok ha elveszik,és nem tud rá 100%-osan vigyázni.
2022. okt. 23. 18:33
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!