Osztálytársa miatt tört össze a szemüveg, mit tennél?
"...eltört a szára."
Tehát egy új keret megoldotta volna a problémát.
Azért arra ne szóljunk már be, hogy miért vesz drágát! Akár drága, akár nem, tönkrement, és ki kell fizetni a felét. Meg ez nem olyan, hogy pl cipő, ahol esélyes, hogy sárba lép, ez szemüveg... Ha drága tetszik, nyugodtan vegyék azt, aki nem akarja kifizetni az meg extrán vigyázzon, hogy ne tegye tönkre.
Amúgy tényleg, ha csak a szár rossz, lehet azt is cserélni, vagy csak keretet cserélni. Bár nem tudom elképzelni, hogy x méter után ne karcolódjon a lencse, annak már az se tesz jót, ha nem mikroszálas szuperronggyal vagy szarvasbőrrel törli.
Most lesz a gyerekemnek szemüvege, csak -0,25-ös kell neki, de már előre tartok az egésztől. A keret nem tudom mennyi lesz, de azt fogja megkapni, amelyik tetszik neki(és jól áll), akkor is, ha 50ezer, akkor is, ha 10. Első szemüveg, iskolás már, nem ovis, teljesen beleférős összeg. Ahogy cipőből is van, akin használt pepcós van, máson meg nike air max, vagy szamos, nem kell minimumon tartani a gyereket. Ha valamit tönkreteszünk, ki kell fizetni a felét. MINDENBEN.
Erre van a felelősségbiztosítás.
Ha az én gyerekem törne, akkor az eltört szemüveg árának felét állnám vagy amit a biztosító megállapít, és fizét.
Egyébként szerintem sem indokolja semmi az új szemüveget
De a keret is ktsg
De ez most szőrszálhasogatás…
Az volt a kérdés, hogy a kár megtérítésében részt kell-e vegyen vagy elvárható-e , hogy részt vegyen a másik gyerek ( szülője)
107es, te nem érted? én is ezt mondtam! Azt fizeted, amit összetörsz, de itt arra is beszóltak, hogy anyuka drága szemüveget vett, miért nem vett olcsóbbat, mert a drága összetöréséért nem akarnak fizetni.
Pontosan egyébként, ha arany ékszerét veszti el miattad, akkor azt fizeted ki! Ha új iphoneja van, akkor meg azt! Tökmindegy mi az, ki kell fizetni, amit törtél! Akkor is, ha véletlen volt! Tehát ha suzukija van, akkor a suzuki kárát, ha mercije van, a merci kárát, és nem azon pattogni, hogy miért mercivel járkál, mert lehetne suzukija is, és akkor neked kevesebbet kellene fizetned. Ez a hozzáállás undorító. Amúgy a gyereknek arany fülbevalója van suliba(meg kb minden lánynak), és ha valaki kivenné a füléből és véletlen elvesztené, akkor elvárnám, hogy kifizessék a szülei.
Ha arany telefont tenne tönkre, akkor azt is. Akkor is, ha az én gyerekem. Egyszerűen ez így korrekt, a véletlen károkozás is károkozás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!