Más általános iskolában is direkt adnak hétvégére dupla tripla házit?
Egész héten van házi feladat minden nap. Alsósokról van szó.
Amikor végre hétvége és pihenhetne a gyerek, a tanítók dupla tripla házikat adnak fel mert hát hétvégén több az idő a házira.
Így azt elosztva már pénteken du, szómbat reggel és du, vasárnap reggel és du is házikat kell írni.
Ez normális általános jelenség minden suliban? szokjak hozzá ne morogjak?
7 éves gyerekben nincs annyi felelősségérzet, hogy valamit megcsináljon, amit nem tart fontosnak. Gyakran annyi sincs, hogy olyat csináljon, amit fontosnak tart.. Ettől gyerek, és pont ezért nem "büntethetőek" mert nem képesek belátni a tetteik(kihagyott tetteik) következményeit. Mit tanultál de gyermekpszichológiából?
Egyébként a házi fontos, és a gyereknek kell csinálnia, de minden másra ott kell nyüstölnie a szülőnek, ha a gyerek félbehagyná, mert élettanilag képtelen sokáig számára kellemetlen(gyakran nehéz) dolgot csinálni a későbbi sikerélményért.
Szerintem jó a "sok" házi(egy oldal tárgyanként), de nekem jóképességű a gyerekem, így hamar meg is van. Továbbá képet kaphatok a tudásáról, és pl összehasonlíthatnám, hogy miért kap suliban kettest dolgozatra, mikor itthon megoldja egyedül a matekot.. meg ilyenek. Tegnap pont rájöttem, hogy más hülyeségét másolja órán, mert fél, hogy lemarad, így a másodikos könyvben a "színezd ki azt a tárgyat amiből a legtöbb van neki a héten" helyett kiszínezte a padtársáról azt a napot, ahol a legtöbb tárgya van a gyereknek. Mikor elolvastattam vele és átvettük, értette, tudta a jót, de "mindenki így csinálta" volt a válasza, ő lemásolta.
Ha nem lenne házija, nekem nem kellene megnéznem a könyveit, ilyenek sosem derülnének ki, mert egy tanár 30 gyerek könyvét nem tudja megnézni órán, szerencsétlenek túl vannak terhelve. És egyébként a kérdező is szerencsés, mert így kiderülhetett, hogy a fia gyenge matekból, különtanárt kell neki szerezni(ha te nem akarod neki előről magyarázni az osztást). Jó gyorsan haladnak, másodikos? Az enyémek még csak a 28. oldalon tartanak, szorzás/osztás előkészítése, egyszerű szorzások.
Egyébként nem tudom, mit ront el, de vonasd ki vele az osztót, így tök másik módszerrel menni fog. Vagy mondd neki, hogy miután kiszámolta, vonja ki az osztót, és ha már nem tudja kivonni, akkor az a szám kerül az egyenlőségjel másik oldalára. De persze elölről kellenne az egészet magyarázni, hogy tiszta legyen.
Ha gyengébb tanuló gyerekem lenne, gyengébb suliba íratnám. És lehet, hogy a magasiqs, részképességzavaroktól mentes orvosgyerekeknek totál mindegy, mert ahogy írják előttünk, ők alsóban tanulás nélkül is felfogják, de az átlag Sárikának kell gyakorolnia, különben nem fogja fel. Suli után is.
Egyébként szerintem a szorgalom fontosabb az életben(és megalapozza a sikert), mint a tehetség, szóval én is azt próbálom átadni a gyereknek, hogy képes rá, ha tesz érte, de ha kiszedjük a tesz értét, mert szegénynek "nehéz" tenni érte, és áldozatokat kíván..
Na mindegy. Szóval a kitartás, szorgalom az egyik legfontosabb, amire a suli megtaníthat, és lehet, hogy majd elvegetál két nyelvvizsgával tehetségből, de sosem lesz jóleső érzése, hogy megszerzett valamit, amiért megdolgozott. Mivel én is "jó képességű" voltam, velem pl nem tanultak, egyedül csináltam, én tudom, milyen rossz, ha nincs meg a kemény munka öröme. Csak felnőttként sikerült ehhez az érzéshez hozzájutnom, és nem fosztanám meg ettől a gyereket. Értékesebbnek érzem tőle magam, és az emberek az erőfeszítést jobban díjazzák a felnőtt világban, mint a tehetséget. Főleg gimiben lesz nagy koppanás az ilyeneknek, mert ott már mindenki jó képességű, így te visszaszorulsz átlagosra, és csak a zsenik, meg a szorgalmasak(vagy a kettő ötvözete) tűnnek ki.
Ha estig csinálja, nem a házi a gond, hanem erős neki az iskola. Eléggé látszik, mert nem a mennyiség a gond, hanem a megoldási képesség. A játszós suliban ellene, amit itt írtak kommentben, de tényleg inkább hagynád ellenni, minthogy biztos alapjai legyenek a tudásának? Ezek egymásra épülnek, ha gyengék az alapok, összeomlik a tudás vára.
60. Jó, de területi alapon tartozik valahová, érted, más iskola nem köteles felvenni. Be van osztva utcánként.
Azért szeretném a versenyistálló helyett a művészeti suliba felvételiztetni, de elég nagy a túljelentkezés.
62. A játszás ebben a korban még jobban fejleszti. Az alapokat emberi mennyiségű órában is meg lehet tanulni.
Ha túltoljak a kötelező meg a lexikàlis dolgokat, egy életre kárisodhat a kreativitás.
Pont ezért vitte az említett barátnőm a magasiq-s gyerekeit a művészetibe. A versenyistalló csak egy látszatsiker, sok esetben nem köszin vissza az életben való bevàlásban.
"Azt a kommentet se értem, hogy a házi feladat a gyerek dolga, ne foglalkozzon a szülő ezzel, nyugodtan szervezze a családi programokat. Durva egy hozzáállás, mi egymas hetvégi munkáira/vállalásaira se szervezünk rá a programot, de a nyomorult kisgyerek oldja meg ahogy tudja?"
Nem.
Nyilván abban is segítségre van szüksége egy gyereknek, hogy be tudja osztani az idejét. De ennek keretében arra is meg kell tanítani, hogy nem dől össze a világ, ha nem lesz kész minden házija, és arra is, hogy nem egészséges dolog fontosabbnak tekinteni a tanulást, a karriert a családi programoknál meg a hétvégéi pihenésnél.
65. Hát szerintem meg a családtagoknak a családi programokkal illik a többi családtag kötelességeihez alkalmazkodni. Mi is ezt tesszük egymással, de a felnőtt tud legalább éjjel dolgozni, a gyerektől ez nem várható.
Nem tudom, hogy néznék tükörbe ha a gyerek a csaladi programok miatt hiányos hazival kellene iskolaba menjen.
"a családtagoknak a családi programokkal illik a többi családtag kötelességeihez alkalmazkodni"
De nem bármi áron!
"Nem tudom, hogy néznék tükörbe ha a gyerek a csaladi programok miatt hiányos hazival kellene iskolaba menjen."
Hát ha te amiatt szar szülőnek éreznéd magad, hogy az iskola irreálisan sok házival akarja túlterhelni a gyerekedet, akkor a te értékrendeddel még nagyobb bajok vannak, mint az iskola elvárásaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!