A te babád megháromszorozta születési súlyát 1 éves korára? Gyakori, hogy elérik ezt a tripla súlyt?
Az orvos legutóbb fejet csóválva mondta,hogy bizony a kisfiam súlya nem megfelelő.Ő 4100 grammal született,11 hónaposan 9100 gramm.
6 hónapos koráig szépen rendben gyarapodott,azóta ahogy egyre többet mozog,kevesebbet hízik.Sajnos az evéssel is gondjaink vannak...
Szerintetek lesz fordulópont,amikortól szívesen falatozik majd?Nálatok volt ilyen?
A triplázás az átlagos 3000-3500 gramm súlyú babákra vonatkozik. Az én kisfiam is 4080 grammal született, 4 hónaposan volt 7 kiló és most 11 hónaposan Ő is csak 9 kiló, de a mi dokink egyáltalán nem aggódik. Egy átlagos baba 1 évesen 9-10 kiló. Nem tudom, hogy anyatejes-e a babád, mert az Ő hízásuk lelassul egy idő után.
Nálunk az evéssel egyáltalán nincs gond, viszont egész nap mozgásban van.
Hajaj, sőt....kisfiam 3200-al született, 10-én múlt 1 éves és 12kg:)
De súlya ellenére ügyes, már egyedül jár jó idelye.
Fiam 4,4 kilóval születtet és 1 évesen "csak" 12,2 kiló volt.(most 10 éves lesz 45 kiló és 148 cm:-))
Lánykám sem lesz majdnem 12 kiló, ő 3950 grammal született és 9 hónaposan volt 8,5 kiló.
Az orvosod meg hülye, szerintem.
A 4 kilós születési súly eleve nem átlagos súly, ez a duplázás-triplázás 3-3,5 kg-mal születte babákra igaz.
Akkor egy 5 kilós gyereknek 1 éves korára 15 kilónak kellen lennie?
Sajnos csak 4 hónapos koráig kapott anyatejet,azóta tápszert iszik.Nem eszik túl sok félét a szilárd ételek közül,mondhatnám válogatós,ha van ilyen.Háromszor kap tápszert még mindig.Szívesen adnék neki többször laktatóbb ételt,főzeléket stb. de nem fogadja el.
Igen,én nem is számolgattam sosem,bíztam abban,hogy minden oké a testsúlyával.És akkor jött a doki...
Éppen ezért született meg a kérdésem,mert én sem gondolom azt,hogy ezt az elméletet "rá lehet húzni" minden babára.Köszi nektek is!
Szia!
Kisfiam 3150 gramm volt születésekor,2980 grammal jöttünk haza.
1 évesen 9600 gramm volt,11,5 hónaposan hagytuk el az anyatejet,állandóan eszik:)
most lesz 13 hónapos
utolsó vagyok
az 5 éves kisfiam 4000 gramm volt születésekor,1 évesen 13 kg volt= hónapos koráig szoptattam,de ő is mindenevő volt.
A lányom 4300 g-mal született, most 18 hós és nincs 13 kg!
Szép lett volna, ha megháromszorozza a súlyát... Sztem minél nagyobb súllyal születik egy baba, annál valószínűtlenebb, hogy megháromszorozza a súlyát. Ja, és az én lányom borzasztó válogatós, van, amikor egész nap csak cicizik, van, amikor meg reggeltől estig szinte folyamatosan eszik, és ez kb kétnaponta változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!