Akinek ikertestvére van, az tud ikerpárt szülni?
Butaság! Mért ne tudna? Kicsi nézz utána. ha teherbe tud esni akkor ikreket is tud szülni,mert osztódhat a petesejt, és így létrejön az ikerterhesség. Viszont olyan is van hogy két petesejt termékenyül meg amiből szintén ikerterhesség jön létre, nagyon röviden ennyi.
Lehet hogy arra gondoltál, hogy a statisztikák szerint nagy százalékában egy generációt átugrik ez a "hajlam.
Amennyire tudom a két petéjűség női ágon öröklődik, az egypetéjűség meg véletlenszerű, mert az osztódás vagy megtörténik, vagy nem, ez az ami sokkal ritkább is.
Most hirtelen nem jut eszembe olyan iker-anya az ismerőseim közül, akik szintén ikreket szültek, de iker-apát hármat is ismerek, akinek aztán kétpetéjű ikrei születtek.
Szerintem egy iker-anyának épp annyi esélye van ikrekre, mint másnak.
nekem az van,de még nem próbáltam :"D
Anyukám mondta,hogy ismert olyat,akinek van ikertestvére,és az anyukájának is van.Szóval lehetséges,szerintem.Talán csak ritka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!