Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Más általános iskolában is...

Más általános iskolában is direkt adnak hétvégére dupla tripla házit?

Figyelt kérdés

Egész héten van házi feladat minden nap. Alsósokról van szó.

Amikor végre hétvége és pihenhetne a gyerek, a tanítók dupla tripla házikat adnak fel mert hát hétvégén több az idő a házira.

Így azt elosztva már pénteken du, szómbat reggel és du, vasárnap reggel és du is házikat kell írni.

Ez normális általános jelenség minden suliban? szokjak hozzá ne morogjak?

2022. szept. 24. 11:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/84 anonim ***** válasza:
90%
Annyit írtál le, hogy minden nap reggel-este házit ír. Nade reggel-este két óra, vagy 10 perc? Mert nem mindegy...
2022. szept. 24. 12:48
 12/84 anonim ***** válasza:
62%

Nálunk is ez a helyzet … én is emiatt idegeskedek nem elég hétköznap még hétvégén se lehet semmit csinálni ,mert a gyerek reggeltől estig házit ír, verset tanul , szöveget másol és most másodikos…

Régen mikor mi voltunk kicsik ennyi házi meg tanulnivaló nem volt…

Ezért nem is viszem iskolába most majd a 6 éves lányomat csak majd 7 évesen …

2022. szept. 24. 12:51
 13/84 anonim ***** válasza:
87%

12: reggeltől estig házifeladatot ír...????? Ez erős barokkos túlzásnak tűnik....

Vagy pedig ott ül fölötte, de közben tök mást csinál...

KIZÁRT, hogy órákig tartson egy másodikos házi feladat!

2022. szept. 24. 12:55
 14/84 anonim ***** válasza:
87%

Lesz ennél még rosszabb is, ne félj. 11.-12.-ben mi simán kaptunk 4 órára való matek házit (sima órai, felkészítős, tételes), meg egy órára való angolt (fordítás, fogalmazás). S ezt nem hétvégére...

Így egyetemistaként kezdem úgy érezni, hogy a matek tanárnőnknek direkt az volt a szándéka, hogy megtörjön minket vagy valami. Mert ahhoz képest, hogy ennyire elhalmozott feladatokkal, elég szarul érettségiztem matekből, ahhoz képest hogy milyen vizsgákat írok menedzsmentből, úgy hogy 2 héttel ellőtte kezdem ősszeírni, hogy mi is kell rá, s milyen feladatok lehetnek.

2022. szept. 24. 13:02
 15/84 anonim ***** válasza:
84%

Minden napra van lecke, heti szóbeli is. Hétvégére kötelező vers tanulás van.

Szó szerint beleöregedtem az állandó idegbe ami itthon van.

Elb.sznak minden hétvégét. Mert tanulni, készülni kell. Ha elmegyünk fáradtan jön haza.az autóban is sokszor versmondás van.

Vidéki ált suli 3. Osztály.

Sajnos nincs lehetőség máshova vinni

2022. szept. 24. 13:05
 16/84 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk hétvégére, és szünetekre sosincs lecke.

Hétvégére szorgalmi van, de az nálunk tényleg nem kötelező, plusz pontot lehet kapni érte, igaz a kislányom többnyire magától megcsinálja.

3.osztályos

2022. szept. 24. 13:09
 17/84 anonim ***** válasza:
88%

"Nem tudok hétvégente gyakorolni sem vele, mert a házikat kell írogatni."

A kérdésben még azt írtad, hogy

"Amikor végre hétvége és pihenhetne a gyerek".

Ha azt akarod, hogy pihenhessen a hétvégén, akkor milyen hétvégi gyakorlási lehetőséget hiányolsz???

2022. szept. 24. 13:10
 18/84 A kérdező kommentje:

17 vannak hiányosságai pl osztásnál látom rajta hogy nem érti hogy a legközelebbi számot keressük

Pl 23:7=3 és maradt 2

Ő ugy számolna hogy 23:7=2 és maradt 9.

Nem érti miért 3.

Ra kellene vezetnem, sok ilyen apró hianyt látok ahogy veszik a dolgokat amiket szeretnék gyakorolni vele.

De ott áll 4 oldalnyi feladat egy oldalon meg 5-6 feladat van.es ez csak matek.

2022. szept. 24. 13:17
 19/84 anonim ***** válasza:
84%
A 11-es kommentre is válaszolhatnál, ha rendes segítséget szeretnél.
2022. szept. 24. 13:21
 20/84 anonim ***** válasza:
57%
Nem értem miért olyan hihetetlen egyeseknek hogy tényleg reggeltől estig házit ír valaki, mintha csak direkt kötekedni szeretnétek. Gimiben nekem is ez volt, egy hétvégi kirándulást se lehetett nyugodtan megejteni mert még a balaton parton is házit írtam. Pedig egyáltalán nem voltam gyenge képességű, csak teleszórtak minket házival. Be se fejeztem az egyetemet, annyira kiégtem az addigi sok tanulásban. Nem értem miért nem lehet csak 2-3 olyan tárgyból "túlterhelni" a gyerekeket, ami érdekli őket, és amit választottak specializációnak gimiben, miért kell tényleg az aznapi 7 óra minden tárgyából egy rakás házit adni, téli szünetben meg 10 oldalas esszét, stb. És a kérdésben még csak általános iskoláról van szó... Tényleg az a cél hogy biorobotokat neveljenek belőlünk, ne gondolkodó lényeket.
2022. szept. 24. 13:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!