Másodikos gyereknél mennyit költöttetek az iskolakezdésre? Jogos lehet ekkora összeg?
A párom kislánya most megy másodikba. Anyukája kérte a páromra eső részt és közölte, hogy az kb 100E Ft. Azt hittük, hogy ennek a felét kéri, de nem ez az apuka része lenne. Csak mi érezzük ezt túl soknak?
Én a három gyerekem iskolakezdésére összesen nem költöttem ennyit. Szerintetek mennyiből lehet ezt kihozni?
Nekünk pl 50 volt a 2.lány de:
Tornacipőt fillérekért vettem leárazva.
Tornaruhát nem kellett mert nem nőtte ki,ha kinőtte volna mindjárt egy csomó mert az egész hetit hétfőn kell bevinni és minden nap van torna.
Benti szandálra volt kuponom.
Filcek jók a tavalyiak. Bár ezt ne számoljuk mert viszont színesre nem sajnáltam mert nagyon sok színnel dolgozik,a 36-os mellé még 24-es pasztell készletet is kapott :) grafitból meg a drágábbat veszem...
Ünneplő ruhát és cipőt nem kellett venni,mert jó a tavalyi.
Írolap,rajzlap,festék,ecset maradt.
Viszont pl vettem új tolltartót is
Csak iskola cuccra ez a 200 nagyon sok,de ha hozzáadsz egy jobb torna cipőt,egy minőségi benti szandált,ünneplő ruhát cipőt,torna ruhákat akkor kijöhet gondolom ennyire. Viszont anyukától akkor úgy lett volna jó,ha elteszi a blokkokat legalább tudjátok mi került ennyibe. Szerintem beszéljétek meg, jövőre tegye el a számlákat.
Tuti átverés. Pláne, hogy olyanokat közöl anyuci, hogy semmi közötök hozzá. Mi az, hogy semmi közötök ahhoz, hogy miért fizettek százezer forintot!? Teljesen nonszensz. Ha tényleg a gyerekre ment volna, akkor el tudna róla számolni és nem olyanokkal jönne, hogy "semmi közötök hozzá".
A tizenegyedikes tanévkezdésem két éve került kb ennyibe, úgy, hogy sok füzet kellett, karantén alatt drasztikusan fogytam, szóval a ruhatáram 90%-a csere, meg az előtte lévő digitális oktatás miatt újabb online oktatásra számítva le lett cserélve a laptopom ism
75-ös, ez nem egészen így van. Ha ui. a kérdező (az új nő) vagyonközösségben él az apával (és ez így is életszerű), akkor igenis van köze ahhoz, hogy a férje milyen célra és mennyit költ.
Félreértés ne essék: nincs vétójoga, mint ahogy egy normális házasságban se szabja meg egyik fél a másiknak, hogy saját magának pl. vehet-e új cipőt vagy kabátot. De köze van hozzá, ha vagyonközösségben élnek, mert őt is érinti.
Egyébként ezért is olyan bonyolult mozaik-családban mindenkinek mindenkivel békességben megférnie.
76, értem, amit mondasz, de csak közvetve igaz! Tehát pl ahogy a boltost sem kérheti számon a kérdező, miért ennyibe kerül valami, mit vett a párja, úgy ő az anyukán sem vasalhatja be, hogy mire kell a párjának fizetnie! Ez a párja dolga, hogy lemeccselje az anyukával, felírassa tételesen, ha ebbe a párja szól bele/kéri számon az anyukát, az nevetséges! Nem "rendelkezhet" a párja helyett, akkor sem, ha közvetve(vagyonközösség) őt is érinti a párja döntése, hogy mire ad ki pénzt!
Nem tudom, hogy át ment-e most, előzőleg is ezért raktam idézőjelbe a kellt! A párján számonkérhet, de azon, hogy kinek fizet a párja, azon nem! Ha nem akarja, hogy fizessen ennyit a párja, meccselje le vele kettesben, majd a párja, akinek fizetnie kell, azzal meccselje le! Ezt így nem lehet, hogy helyette elintézem, hogy nekem is jó legyen, felnőtt ember a párja, nem gyerek!
Másodikba megy a kislányom, ennek töredékét sem költöttük el. Táska, tolltartó tavalyról van. Tankönyvek ingyen vannak. Talán olyan 30 lehetett volna, ha nem maradt volna tavalyról olyan, amit év vége előtt vettünk meg.
Ruhára, cipőre is kb 25-30 körül költöttünk, de azt nyilván nem csak szeptember előtt veszem, hanem folyamatosan, ahogy növi ki/haszbálódnak el.
23-as, pedig ez így van. Ha valakivel valamit kifizettetek (főleg ekkora összeget) akkor alap, hogy elteszem a számlát. Ha kínos, hogy anyuka óvszert használ ( felnőtt embernek miért kínos?) vagy stikában piázgat, akkor bizony külön blokkoltatja. Én sem adnék irreálisan magas összeget csak úgy bemondásra.
A táskának meg igenis bírnia kell két évig. Az én autista lányom húzza, dobálja mégis jó lesz idén. Kimostuk, olyan mint az új. De amúgy csatot lehet is rajta cserélni. Párszáz forintos csat miatt biztos nem vennék táskát 15 ezerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!