Másodikos gyereknél mennyit költöttetek az iskolakezdésre? Jogos lehet ekkora összeg?
A párom kislánya most megy másodikba. Anyukája kérte a páromra eső részt és közölte, hogy az kb 100E Ft. Azt hittük, hogy ennek a felét kéri, de nem ez az apuka része lenne. Csak mi érezzük ezt túl soknak?
Én a három gyerekem iskolakezdésére összesen nem költöttem ennyit. Szerintetek mennyiből lehet ezt kihozni?
A ruha nem iskolakezdési költség, azt azért kell venni, mert kinövi a gyerek és mint ilyet a gyerektartásból kellene fizetni. Az mire ment el?
Lehet, hogy az ember nem őrizgeti a számlákat egy normális kapcsolatban, de ha eleve apukát akarta lenyúlni 100ezer Ft-al iskolakezdésre hivatkozva, akkor meg is őrizte volna őket bizonyítéknak. Ebből is egyértelmű, hogy hazudik.
Ha valaki ennyi pénzt kér tőlem a szokásos kötelezőn kívül, akkor milyen szöveg azt, hogy nem mondom meg, hogy mire költöttem? Ennyire naiv a férjed, hogy ezt is beveszi?
Másodikos gyereknek minek új táska? Suliban dolgozok, itt általában az elsőst hordják és harmadikban vesznek nagyobbaknak valót.
A tényleges iskolakezdés költségei (tehát a listán lévő dolgok) sulinként változnak. A mi sulinkban attól függően milyen márkát veszel simán ki lehet hozni 15-20ezer Ft-ból, de még a legigényesebb sulikban sem hiszem, hogy 50ezer fölé menne ennek a költsége. Persze lehet a gyereknek benti cipőt venni tízezerért meg edzőcipőt 30-ért, csak akkor nem kell sírni, hogy sokba kerül az iskolakezdés. A legtöbb szülő, ahogy látom képes egy normális kompromisszumra és jó minőségű, de megfizethető dolgokat hoz be. Az Aldiban és Lidlben kapható cuccok pl. tényleg jó minőségűek szoktak lenni és megfizethető áron vannak.
Minden évben minden évszakban komplett új ruhatár kell a gyerekeknek, mert kinőtték a tavalyit.
Szóval iskolakezdéssel együtt lehet ennyi, de akkor ne azt mondja, hogy az iskolakezdés miatt.
Egyébként ezt nekik kell megbeszélni, neked semmi beleszólásod. Ha apuka úgy gondolja, hogy ezt ő kifizeti, és a ti közös kasszátokból hiányozni fog, akkor másik pasi után kell nézned.
Nekem elváltak a szüleim, és ha új táska, cipő, nagykabát kellett, mindig apám vette meg, mert neki volt több a jövedelme. Nem lett volna kötelessége, de megtette. De együtt mentünk el vásárolni. Egy idő után anyám már teljesen természetesnek vette, hogy ezekre nem neki kell költenie, hiszen apunak van több pénze.
34, körzetes iskola volt, iszonyú magas létszámmal, és igen gazdag környék, mi nem vagyunk/voltunk azok, vannak itt mások is, akik nem, de a többség azért jelentős jómódban él luxusházakkal, többdiplomások magas fizetéssel. Örültem, hogy valahova felveszik a gyereket, mert problémás, de nem bírta a 30+ gyereket, ha olvastad rendesen, váltottunk is, most "szegényebb" környékre viszem, kisebb a létszám.
Jaja, ikeás tároló kellett, hogy "szép" legyen, egységes a terem összképe. Szerencsére nem nekem kellett érte menni, csak a pénzt szedték be rá, egy rendes anyuka felajánlotta, hogy megveszi és behozza.
Köszönöm a segítőkész válaszokat!
Természetesen szóltunk előre a számlákról, mert először amikor a párom hozzánk költözött, még külön kasszán voltunk, de végül áttértünk közösre. Nem sokat kap, havi 180E alatt pár Forinttal. A gyerektartás még a régi béréből lett meghatározva, 47000Ft, ő 50-et szokott adni, meg a nagyobb dolgok felét. Eddig bemondás alapján, de az utóbbi fél évben már számlát kértünk mindenről. Az étkezést is mi fizetjük, itt 50%-os nagycsaládos kedvezménye van, a meglepi költségeket is pl. kirándulás, fagyizás, bábszínház... Havi szinten kb 60-70 megy a kislánynak. Ezt én nem érzem olyan kevésnek.
Igen, látom, hogy milyen cuccai vannak, de leginkább csak nálunk lévő dolgait ismerem, azokból tudom, hogy mit nőtt ki, mi fogyott el, mit kell cserélni stb, az otthonit az anyja intézi.
Nem extra iskola (sőt), sok otthonos gyerek jár ide. Ismerem a követelményeket, az ő lányuk az a-ba jár, a fiam a c-be, szóval még az adott évfolyam tanszerlistája is ugyanaz.
Most annyiban maradtunk, hogy ha ennyire kukacoskodók vagyunk (ezt nem egészen ilyen finom szavakkal fogalmazta meg), akkor vegyük meg mi a gyereknek a cuccokat, adja a listát. Na, ezt sem értem, mert arról volt szó, hogy ő már megvette... Na mindegy. Holnaptól úgyis nálunk lesz a kislány, majd csapunk egy csajos vásárolgatós napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!