Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Másodikos gyereknél mennyit...

Másodikos gyereknél mennyit költöttetek az iskolakezdésre? Jogos lehet ekkora összeg?

Figyelt kérdés

A párom kislánya most megy másodikba. Anyukája kérte a páromra eső részt és közölte, hogy az kb 100E Ft. Azt hittük, hogy ennek a felét kéri, de nem ez az apuka része lenne. Csak mi érezzük ezt túl soknak?

Én a három gyerekem iskolakezdésére összesen nem költöttem ennyit. Szerintetek mennyiből lehet ezt kihozni?

2022. aug. 23. 16:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:
37%
Gyerekeket írsz. Az ex feleségnél van több gyerek is, lehet, hogy az összes gyerek költségét rátok verné? A többi gyerek apja nem fizet gyerektartást, illetve nem is él az ex feleséggel együtt?
2022. aug. 24. 20:36
 62/87 anonim ***** válasza:
100%
Még szerencse hogy a bútorokat nem ti fizetitek...
2022. aug. 24. 20:43
 63/87 anonim ***** válasza:
41%
Hát nem tudom melyik iskola az ahol ennyi füzetet és felszerelést kérnek de ez kb vicckategória...ezt Te sem gondolhatod komolyan hogy ennyi a megvásárolandó dolog.
2022. aug. 24. 20:54
 64/87 anonim ***** válasza:
90%

63, ugyan miért nem gondolhatja komolyan? Szerencsére van még egy pár normális iskola, ahol nem az a cél, hogy kb. a toronyórát lánccal is megvetessék a szülőkkel és bevigyenek olyan dolgokat, amire semmi szükség nem lesz. Az, hogy a tanító megveszi a technika és rajz cuccokat nekem kifejezetten tetszik, ráadásul nem is kérnek sokat, reális az összeg és így tutira jó minőségű lesz minden. Nem tanítok ugyan rajzot és technikát de valószínűleg ezt csinálnám én is, mert pl. az egy literes tempera sokkal olcsóbb és hat szín elég lehet az egész osztálynak akár két évre is. Van egy pár hasonló drága cucc (pl. porpasztell), amiből nem kell minden gyereknek külön és nem is kell minden évben új.

A többi kb. ugyanaz amit mi is kérünk, annyi kivétellel, hogy én pl. matek órára lassan nem kérek semmit sem, mert az évek alatt sokan nem kérték vissza a logikai készletet, hőmérőt, tükröt stb-t, így bőven van annyi mindenből, amennyi kell. Így matekra nálunk elég egy vonalzót venni, meg esetleg pár papír mérőszalagot, mert ezek szakadnak, de mást felesleges. Ha pótolni kell pár eszközt, akkor inkább megbeszélem a szülőkkel és megveszünk osztálypénzből 3-4 db-ot, sokkal olcsóbb mint mindenkivel behozatni az újat. Főleg, hogy ezeket az év során nem sokat használjuk.

A listát elnézve a sulikezdés itt 20.000 Ft-ból simán kihozható, de lehet olcsóbban is, ha a gyerek nem nőtte ki a tavalyi tornacipőt és bentinek meg beviszik a nyáron is használt szandált. Ha ezekből is újat kell venni és jobb márkát akarnak akkor lehet éppen több is, de a 200ezer akkor is irreális.

2022. aug. 24. 21:26
 65/87 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi füzetet nálunk alapból dolgozat füzetnek szednek be. Akkor még nincs szó az órai füzetekről.
2022. aug. 24. 21:37
 66/87 anonim ***** válasza:
100%

Kinek a szemében vagy te gonosz boszorkány?

A volt feleség szemében az vagy és az is leszel, amíg élsz, mert

a) boldoggá merészeled tenni azt a gyűlölt exférjet;

b) megakadályozod, hogy anyuka a manipulációjával tetemes összeget kicsaljon az apából.

Gondolj bele, ha te nem vagy, a párod valószínűleg szó nélkül fizetett volna. Te meg beleköptél a levesébe. Naná, hogy minden rossznak elhord!

Mivel a gyerekét még könnyebben manipulálja, mint az exférjét, értelemszerű, hogy a gyerekbe is bele tudja nevelni, hogy te utálnivaló vagy.

És ez a gyerek fog még 10 évig láthatásra járni hozzátok.

Őszintén szólva csöppet sem irigyellek.

2022. aug. 24. 21:53
 67/87 anonim ***** válasza:
75%
54-es válaszoló! Megírnád privátban a cvipőbolt nevét, címét? Nagyobb méretben is lhet kapni náluk? 1
2022. aug. 24. 22:26
 68/87 anonim ***** válasza:
75%
Véletlenül elküldte, szóval.. 1 órányira lakunk Győrtől. Lehet, hogy az albérlet stb drágább, de ha akarunk valamit, akkor legtöbbször Győrbe megyünk. ( vagy Ajka, Veszprém.. De főleg Győr). Köszi szépen!
2022. aug. 24. 22:27
 69/87 anonim ***** válasza:
37%
Kérdező! A füzeteket én is kevésnek érzem. Nálunk ( két tannyelvű suli) kb 20-25 füzet fogyott, de egész évben, amúgy tök jó iskolának tűnik. Nálunk sem kellett szerencsére kismillió dolog, bár nálunk már ugye kell körző, vonalzó, és még mindig kell gyurma, tempera, vízfesték, filc, színes ceruza készlet, ragasztó, de ennyi. Szerencsére vannak még normális iskolák.
2022. aug. 24. 22:35
 70/87 anonim ***** válasza:
68%

Nagyon csúnyán lehúzott akkor a nő.. Mondom nálunk egy suli-drága környéken két A4es oldalt írtak tele, mik kellenek márkára pontosan, másik suliban FÉL OLDALRA írtak cuccokat, mik kellenek, és csak egy két márkára pontos holmi volt benne.

Nagyon rendes a tanártól, hogy bevásárol 30 gyereknek, de én azért kíváncsi lennék, hogy cipel valamiből ennyit..:)

Szerintem kicsi, szegény suli lehet kevés gyerekkel, ott simán el tudom ezt képzelni. Anyuka nagyon csúnyán le akar húzni, ha csak egy gyerekre kért 100at, én nem fizetném ki, csak a felét, és megmondanám, hogy az apjának is megvan a tanszerlista. Nem gondoltam, hogy vannak ilyen emberek, akik máson nyerészkednek.

2022. aug. 25. 05:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!