Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Másodikos gyereknél mennyit...

Másodikos gyereknél mennyit költöttetek az iskolakezdésre? Jogos lehet ekkora összeg?

Figyelt kérdés

A párom kislánya most megy másodikba. Anyukája kérte a páromra eső részt és közölte, hogy az kb 100E Ft. Azt hittük, hogy ennek a felét kéri, de nem ez az apuka része lenne. Csak mi érezzük ezt túl soknak?

Én a három gyerekem iskolakezdésére összesen nem költöttem ennyit. Szerintetek mennyiből lehet ezt kihozni?

2022. aug. 23. 16:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/87 anonim ***** válasza:
89%
Én elvált anyuka vagyok, 1 gyerekkel. Nem ilyen picike, hanem 14 éves fiú. És 30 000 forint gyt-t kapok. Nem mondom, hogy sok, sőt, szerencsére nincsenek kenyérgondjaim. Mindemellett a nagyobb kiadásokat mi is felesben szoktuk apukával. DE bár tudom, hogy a törvény azt írja elő, a gyereket gondozó szülő elsősorban természetben járul hozzá a gyerek neveléséhez, én mindig úgy számolom, hogy minimum ennyi pénzt én is rááldozok - igazából többet nyilván, de nézzük csak a 30 000-ret - a gyerekemre, mert attól, hogy én nevelem, nem az apjának kell őt kompletten eltartani, hisz én teregetem a zokniját és ellenőrzöm a leckéjét. Lehet, ha nem tudnám őt eltartani, másképp gondolnám, de hogy nem tartanám jogosnak az iskolakezdésre pláne már 2. osztályban a 200 ezer forintos költséget felezni, az tuti.
2022. aug. 24. 15:48
 52/87 anonim ***** válasza:
14%

Most jöttem ki a pirexből, egy vastag pritt stiftes ragasztő 900ft volt. Azt hittem rosszul leszek. Itt van belőle nálam 4, amit kért a suli!

Faber castell hbs ceruzából 6ot vettem, amit szintén márkára kért a suli, gondoltam legyen 2 tartalék, darabja 430 ft és még az olcsóbbat vettem, nem azt, amelyiknak radír is van a végén.

9 ezret hagytam ott 6 ceruzáért, 4 stiftesragasztóért, két maped radírért, és egy kék színű vonalzókészletért. A vonalzókészletből a gyerek miatt vettünk kéket, mert az tetszett neki, ez kétezer felett volt. Egyből eszembe jutott ez a kérdés a boltban. Én kifizetném anyukának a 100at, de 80at egészen biztosan.

2022. aug. 24. 16:14
 53/87 anonim ***** válasza:
85%

Én azt kérném, hogy a legnagyobb tételeket azért nevezze már meg, mi mennyi volt, mit számol ebbe bele. Akár úgy, hogy írószerek, kézműves felszerelés stb., nem kell ceruzánként. Abból látszani fog, reális-e. Gondolom az anyatárs számított a pénzre, így nem gondolta, hogy mindenből a legolcsóbbat kéne vegye, így kijöhet ennyi.

Ugyanakkor szólnék, hogy ezentúl szeretném a blokkot, számlát is látni.

2022. aug. 24. 16:51
 54/87 anonim ***** válasza:
78%

46-ra:

Pont ma délután vettem a 9 éves fiamnak cipőt 9900 Ft-ért.

Bőr cipő, ismerem a boltot, jó minőségűeket árulnak. Kicsi koruktól a legtöbb cipőjüket ott vettük.

Az egy másik kérdés, hogy sehol a városban nem láttam még egy cipőboltot, ahol bőr cipőt ennyiért árulnának. Tehát ez valóban kivételes bolt. Magyar termékeket árul egyébként. Egyszer, talán két éve, belefutottam egy akciójukba, amikor a két gyereknek 3 pár cipőt ill. szandált sikerült összesen 11.000 Ft-ért vennem.

Piacon vettem már bőr cipőt ennél olcsóbban, de az azért lényegesen gyengébb minőségű volt, hamar elkezdett foszladozni a tépőzár, szóval iskolai cipőből át lett minősítve játszótéri/kerti cipőnek.

Mindez Győrben történt, ami állítólag egy drága város.

2022. aug. 24. 18:20
 55/87 anonim ***** válasza:
20%

Jó, az én lányomnak 42-es a lába, találj arra körömcipőt 9000 Ft-ért.

Azon kívül nekem nincs időm járni a kínai boltokat, hogy találok-e 5000 ft-ért valami ócska cipőt, amit 1 hónap múlva dobhatok ki. A Deichmanban pedig 15.000 ft felett vannak az edzőcipők. Nálunk a piacon nincs cipős.

Nem hinném, hogy szórom a pénzt, de a gyereknevelés drága.

2022. aug. 24. 18:52
 56/87 anonim ***** válasza:
88%

Paromnak is masodikba megy a kisfia, anyuka 65ezerert vasarolt be, ennek a felet keri el paromtol. Nem allok bele a vitaba, hogy szerintem az uj garnitura ruha nem az iskolakezdeshez tartozik, azt alapbol is vesz az ember amikor kinovi a gyerek..

Fizeti a gyerektartast, havi 40-50-60-at, mikor mennyit. (Elofordult hogy 80-at is adott) Nekunk az ugyved mondta most augusztusban, hogy nem csak az apa jovedelmet nezik, hanem az anyaet is, az eletkorulmenyeket illetve a gyerek szuksegleteit is. Azt is mondta, hogy ha pl apuka 2milliot keresne havi szinten, a birosag nem fogja megallapitani a 400ezret (ami ugye 20%-ot jelent).

Van egy baratnom, neki harom huga van, ott 75ezret allapitott meg a birosag. Kamaszlanyokrol beszelunk, akik szerintem tobbe kerulnek, mint egy masodikos gyerek. De mindenki dontse el, fejenkent a 25ezer keves e vagy sok. Ettol fuggetlenul en ugy gondolom, nagyon sok szulo a legutolso bort is le akarja huzni a masik felrol a serelmei miatt, a gyerek moge bujva.

2022. aug. 24. 19:09
 57/87 anonim ***** válasza:
20%

"Azt is mondta, hogy ha pl apuka 2milliot keresne havi szinten, a birosag nem fogja megallapitani a 400ezret (ami ugye 20%-ot jelent)"

Tévedés, mert éppenséggel simán megítélnek, mert nem a ridegtartás a mérce, hanem hogy a gyerek életszínvonala ne essen jelentősen a valással.

Pár éve módosult a hozzaállás és azóta bizony azoknak, ahol apuka nem minimumot keres, nem minimumot állapítanak meg.

2022. aug. 24. 19:16
 58/87 anonim ***** válasza:
80%

57-es, ostobaságot írtál.

Olvasd vissza a 43. választ (ma 8:32).

2022. aug. 24. 19:27
 59/87 anonim ***** válasza:
26%

58, ha az apukát képviseli az ügyvéd, persze, hogy azzal eteti, hogy nem fognak többet megítélni.

Viszont fordított esetben biztos lehetsz benne, hogy ugyanaz az ügyvéd kiharcolja a 400 ezres gyt-is az anyukának. ;)

Honnan tudom és miért nem ostobaság?

Mert van válóperes ügyvéd a családban, első kézből származó infó. Nem "ezt hallottam" típusú.

2022. aug. 24. 20:00
 60/87 A kérdező kommentje:

Ma ráírtam az egyik tanárnőjükre, akit ismerek és elkértem a tanszerlistát.

Technika, rajz: a tanárnő vesz meg mindent 5000Ft-ot kell befizetni.

Matematika doboz: 1 db logokai készlet, 2db dobókocka, 1 db műanyag óra, 1 db műanyag hőmérő, 2 db papírcenti, 2 doboz papírkorong. Ezek eddig is be voltak adva, most is bent vannak. Ami eddig még nem volt az 1 db 2 oldalas tükör, ezt vinni kell.

2. osztályos A5 vonalas füzet 5 db (ebből kettő dolgozatnak).

Négyzetrácsos A5 füzet 2db.

Sima A5 füzet etikára.

Ének-zene füzet beszedve, folytatják az eddigit.

1 csomag fénymásolópapír.

4 db pólyás dosszié.

Tolltartóba: 2 db puha radír, 5 db HB grafitceruza, 6db-os színesceruza, 2db hegyező (ebből egy marad a matekdobozban), 15cm-es vonalzó.

Tornaórára: fehér póló, sötét tornanadrág (kék vagy fekete), tornadressz csak annak aki szeretné, tornacipő.

Tisztasági csomag: maradt tavalyról, majd szólnak, ha kell valami.

Váltócipőnek papucs nem jó, cipő vagy szandál legyen.

Nem tudom, hogy vettek-e valami bútort mostanában, de nem hiszem, mert így is alig férnek el. Kifejezetten íróasztaluk nincsen, a konyhaasztalnál szoktak tanulni a gyerekek. Ha nálunk van a kislány, akkor is jobban szeret a konyhában tanulni, pedig nálunk van külön tanulósarok, de azt mondja ott túl csöndes.

Majd kiderül, ha kicsit elcsitulnak a dolgok, de most én vagyok a gonosz boszorkány aki sajnálja a gyerekektől (?) a pénzt.

2022. aug. 24. 20:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!