Másodikos gyereknél mennyit költöttetek az iskolakezdésre? Jogos lehet ekkora összeg?
A párom kislánya most megy másodikba. Anyukája kérte a páromra eső részt és közölte, hogy az kb 100E Ft. Azt hittük, hogy ennek a felét kéri, de nem ez az apuka része lenne. Csak mi érezzük ezt túl soknak?
Én a három gyerekem iskolakezdésére összesen nem költöttem ennyit. Szerintetek mennyiből lehet ezt kihozni?
10-re:
Másodikasnak minek új táska? Ne tegye már tönkre egy év alatt!
A ruhák, a cipők, a szemüveg nem azért kellenek, mert iskolakezdés van, hanem mert a gyerek él, létezik és növekszik. És az is túlzás, hogy évente új szemüveg legyen. Voltam szemüveges 10 éves koromtól. 15 év alatt 4 pár szemüveget kellett venni nekem. (25 évesen lézeres szemműtétet csináltak, úgyhogy utána már egyet sem.) Értem, hogy egy 6-8 éves gyerek többet ugrál, nem figyel annyira, mint egy egyetemista, de évente egy újabb szemüveg, az túlzás. És miért kell annak is pont augusztus végére esnie? Amikor eltörik, akkor kell újat venni.
Minden év elején viszem vizsgálatra a gyereket és igen minden évben kell mivel egy 8 éves gyerekről van így baromi gyorsan változik a szeme.
Ismered a gyerekem? Nem teszi tönkre a táskáját most megy 3. osztályba most kapja a 2. táskáját de mivel a kérdező nem írta hogy anyuka miket számolt bele én csak gondoltam hogy ekkora összegben már benne lehet.
És apukának amúgy csak annyi a kötelessége hogy minden hónapban utalja a gyerektartást ami baromi nagy összeg szokott lenni.
Miért ne venné ki a részét az iskolakezdésből?
Ja és 2 évente egészséges ha nem is új szemüveget csináltatni de legalább lencsét cserélni.
13 éves korom óta szemüveges vagyok...
Másodikos lesz a fiam, szemüveges. A múlt héten csináltattunk három szemüveget. 390e lett a vége. Kettő nagyfiús divatos szemcsi, egy focira.
Szerencsére nem sokat nőtt így cipőket veszek meg egy két pólót.
Tanszerek fixen 40 ezer, ezt a suli adja.
Nem szemüveges. Az anyuka nem akar számlát mutatni, azt mondja nem kért, nem tette el stb. Mikor megkérdeztük, hogy miket vett azt mondta, hogy az nem ránk tartozik, megvett neki mindent ami a sulihoz kell, a ruhákat majd októberbe veszi meg, annak megint kérni fogja a felét.
Most leginkább rám dühös, mert a párom eddig nem kért semmiről számlát, de mióta közös kasszán vagyunk és én forintra vezetem a kiadásokat, ez is változott. Ha indokolt lenne a kiadás akkor persze, hogy megérteném, de így nagyon furcsa az egész. A párom tavaly is hasonló összeget fizetett ki neki, akkor is hitelkártyáról kellett felvennie, most is azt kellene tennie. Lehet, hogy én vagyok egy gonosz fúria, de szerintem ez az egész csak lehúzás.
"Az anyuka nem akar számlát mutatni, azt mondja nem kért, nem tette el stb."
A férjed helyében megkérdezném tőle, lát-e a hátamon szárnyakat. Ha azt mondja, nem, akkor megmondanám neki, hogy akkor ne nézzen madárnak.
Na, ezek után a férjed helyében a kötelező tartásdíjon felül egy nagy lóf...t adnék a kedves asszonyságnak.
Szerintem is túlzás. Valószínűleg 100.000 volt az összes kiadás (vagy még annyi sem) és ezt akarja bevasalni a gyerek apján..
Ha én szétmennék a férjemmel, akkor is elraknám a számlákat/ megmutatnám a dolgokat, amiket vettünk a gyerekkel, pont azért, hogy ne legyen belőle probléma. Ha semmi köze a gyerek apjának ahhoz, hogy mit vett, meg mennyiért, akkor a pénzre se akarja csak így rátenni a kezét.
Adjatok neki max. 50.000 forintot, aztán ha legközelebb bármit is be akar vasalni a gyerektartáson kívül, akkor lesz szíves megőrizni a számlákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!