Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Egy szülő mennyire tanuljon...

Egy szülő mennyire tanuljon együtt egy ötödikes gyerekkel?

Figyelt kérdés

Én nem szoktam, de sokszor van, hogy rossz jegyet kap, mert nem tanult meg valamit rendesen.

Ilyenkor bánt, hogy nem ülök le vele, de nem is férne bele az időbe, kivéve ha az égvilágon mást nem csinálunk, csak a sulis dologgal foglalkozunk.

Mindig kérdezem, hogy megtanult e mindent, mondja igen. Aztán 2es 3as jegyet kap. Mondom ez mi? De ő tényleg megtanulta.

2022. máj. 28. 12:40
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
68%

Vekerdy is biztos leszarta az iskolát, ezért lett diplomája... Minden tiszteletem az övé, számtalan jó gondolata mellé becsúszott néhány ostobaság.

Egyébként pedig ez gyerekfüggő, a hetedikesem igényli sokat, az ötödikesem alig, mindkettőt én neveltem, mindkettőnek adott a lehetőség, van rá időm, nem egyformák.

2022. máj. 31. 17:29
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

"Az iskola a gyerek dolga" - Vekerdy gondolatára visszatérve: Engem az zavar a legjobban ebben az elméletben, hogy a gyereket nem akarja felkészíteni a dolgokra, hanem belevágja a mély vízbe. Lehet, hogy jó pedagógiai érzék esetén egy szorgalmas gyereknél középiskolában ez pl. már működik is. Vagy akár már 7-8. osztályban. De alsó tagozatban igenis ott kell lennie mellette a szülőnek és nem ráhagynia a gyerekre.

Úgy gondolom, hogy fokozatosan "ki kell vonulnia" a szülőnek a gyerek tanulásából, de ezzel indítani ált.isk. első osztályában az nagy baklövés.

Mondom ezt úgy, hogy egyébként tisztelem, becsülöm Vekerdyt, és sok tézisét alkalmazom is a gyerekeim nevelésében.

2022. jún. 1. 00:45
 33/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha kári, leülök vele (szintén 5.-es), illetve ha rossz jegyet kap, utána a következő néhány órányi anyagot együtt tanuljuk, hogy lássam, tényleg nem érti, vagy csal leszrta magasról... mert hogy kiskamasz, utóbbi a gyakoribb.
2022. jún. 1. 08:00
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
A nagy most hatodikos, ha nem kérdezem ki, nem olvassuk fel együtt, akkor nem tanulja meg rendesen, mert összecsapja, halogatja meg csak azt hiszi, hogy menne. Ha nem csekkolom, rendszerint jön a 2-3-as, pedig simán kitűnő is tud lenni, ha magától kb. 5-10 perccel többet tanulna, csak a nyomkodás meg a haverok érdekesebb. A kicsi elsős, ő tök jól megtanul meg gyakorol is mindent a napköziben. A nagyhoz meg elsőben is oda kellett ülni, hogy na csak még egy cica betű és kapsz egy gumicukrot... A kicsi, ha néha haza is hoz valamit, magától számon tartja, leül, megcsinálja és büszkén hozza megmutatni, miközben még a túlórás homeoffice-t nyomom. Remélem, tartani fog a lelkesédése, mert ez így nagyon kényelmes is :D
2022. jún. 1. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!