Szülők! Amikor 3-4 éves gyerekkel vendégségbe mentek, ahol elhalmoznak játékokkal, és mielőtt haza mentek, a gyerekkel együtt össze szeditek a játékokat vagy ott hagytok mindent szerteszét?
Én nem vagyok szülő, de fel merült bennem a kérdés, mivel én ismerek olyat, aki ott hagy mindent, nem törődve vele.
A játékok összeszedését 2 okból is támogatom:
1. Illedelemből - ha már ennyi játékot kaptunk, ne a "házigazdának" kelljen már össze szedni.
2. Nevelési célokból - hogy a gyerek megtanulja, hogy játszás után össze pakoljuk a játékokat, nem hagyunk ott mindent. Nyílván kicsiknél még a szülő is segít, de én fontosnak tartom a gyereket is bevonni.
Nektek mi a véleményetek?
Bár az én gyerekem még kisebb, de mindig rászólok és segítek neki pakolni. Általában a házigazdák szólnak, hogy hagyjuk, majd ők elpakolnak, de azért pl a kiborított legót nem tart sokáig összekapkodni.
Ha hozzám jönnek vendégségbe, akkor nem várom el, hogy összepakoljanak. (sőt, én az a fajta vagyok, aki nem szereti ha a vendégek a mosatlan poharukat/tányérjukat a mosogatóba viszik. Nálunk mindig is az volt a szokás, hogy a házigazda pakol és ugrál a vendégek körül. Ha a vendég szülő mégis elvárja a gyerekétől, hogy rendet tegyen maga után, akkor nem szólok bele)
Én rászólok a gyerekeimre hogy pakoljanak össze. De barátnőm soha nem engedi. Amit megértek, mert én sem hagyom nekik hogy nálam pakoljanak az ő gyerekei.
Úgy gondolom ha vendégségbe hívom őket, utána nekem kell elpakolni :)
#1, gondolom ez is olyan "nem törődöm" szülő lehetet. Más mondani, mint megtenni.
Bemehetett volna megnézni hogy a gyerek teljesítette-e, ha nem, akkor esetleg ő is segít, hogy a játékok vissza vándoroljanak a dobozba.
Ha egy tárolóból borították ki a játékokat, akkor visszatesszük.
A legót, puzzle darabkáit visszatesszük a dobozába, de nem feltétlenül küldöm a szobába, hogy tegye a helyére. Ha ő vesz le valamit a polcról, akkor természetesen tegye oda vissza, de ha nem, akkor rendezetten összetesszük egy kupacba.
Kupit nem hagyunk, de nem is rendezünk mindent vissza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!