Egy szülő mennyire tanuljon együtt egy ötödikes gyerekkel?
Én nem szoktam, de sokszor van, hogy rossz jegyet kap, mert nem tanult meg valamit rendesen.
Ilyenkor bánt, hogy nem ülök le vele, de nem is férne bele az időbe, kivéve ha az égvilágon mást nem csinálunk, csak a sulis dologgal foglalkozunk.
Mindig kérdezem, hogy megtanult e mindent, mondja igen. Aztán 2es 3as jegyet kap. Mondom ez mi? De ő tényleg megtanulta.
Ha sokszor kap rossz jegyet, akkor nem tanul rendesen.
Ebben az esetben le kell vele ülni tanulni és ki kell kérdezni.
"Ilyenkor bánt, hogy nem ülök le vele, de nem is férne bele az időbe"
A saját gyerekedre nincs napi 1 órád?
7-es
A mai tanárok (tistelet a kivételnek) közel sem ilyenek. Az unokahúgom barzasztóan ír és olvas (már 3. osztályos). Amikor megkérdeztem a tanítónénit, hogy ilyen írással és olvasással, hogy lehet 4-es 5-ös tanuló, akkor azt válaszolta: azért ad mindenkinek jó jegyeket, hogy ne szomorkodjanak a gyerekek.
A tanítónénit marhára nem érdekli, hogy a gyerekek tanulnak-e.
Egy ismerősöm fiának pedig minden alkalommal értékelte a házifeladatát a tanár. Ha összegyűlt 5 hibás/hiányos házifeladat, akkor 1-est kapott.
Gyerek és tantárgyfüggő.
Ha igényli és a jegyei sem a képességei szerint alakulnak, akkor igen.
"Mindig kérdezem, hogy megtanult e mindent"
Ne ezt kérdezd, hanem a tananyagot.
Mondja fel a verset, kérdezd ki az új szavakat idegen nyelvből, tegyél fel kérdéseket a tananyaggal kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!