Első osztályos nyílt napra gyerekkel együtt kell menni, vagy csak a szülőnek?
Szia! Igaza van az elsőnek, érdemes rákérdezni a suliban. Szokott lenni álalában olyan nyílt nap, amire várják a gyerkőcöket (játékokkal, előadással), és külön olyan, amikor tanórákat lehet megnézni, és ezek során a tanítónőket.
Mi csak a játékos bemutatkozásra vittük a gyerekünket, de volt, aki nyílt órára is. Szerintem a nyílt órák uncsik még a kicsik számára, a szülő pedig nem tud olyan jól figyelni a dolgokra, ha ott van a gyereke (sokat le lehet szűrni a tanítókról egy ilyen órán).
Nálunk annó volt olyan hely is, ahol kifejezetten kérték, hogy ne vigyük a gyereket a bemutatóórára, mert kevés a hely, így is 80 szülő tolong a nyílt ott, a gyerekek nem érzik magukat igazán jól ebben.
(2. vagyok)
Egyetértek az utolsó hozzászólóval, tök jó, ha a gyerek látja a dolgokat, és lehet beleszólása. Nálunk is volt, csak mivel ezen a környéken minden suliban kellett „előkészítőre” járni, meg több családi nyílt nap is volt, a nyílt órákra már nem vittem el. Meg aztán az én fiam nem szíveli a tömeget igazán, és a nyílt órákon errefelé mindenütt annyian voltak, hogy én is igen kellemetlenül éreztem magam nyomorogva egy osztályteremben.
Tök jó, ha máshol meg tudják szervezni ezeket normálisan (egy olyan suliban voltam, ahová előre be kellett jelentkezni a nyílt órákra, mert létszámlimit volt a tumultus elkerülése végett, szerintem ez nem rossz ötlet).
Köszönöm az újabb válaszokat!
Ilyenkor első osztályba lehet bemenni?
Én azt gondoltam, hogy a következő évben leendő elsős tanítónéniket lehet megismerni, ők meg ilyenkor negyediket vagy másodikat visznek, nem?
Vagy ez is mindenhol máshogy van?
Fel fogom most már hívni őket és megkérdezem...
4. válaszoló vagyok
Mi két 4. osztály és egy 1. osztály óráját néztük meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!