Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Angol oktatásból visszatérni...

Angol oktatásból visszatérni a hazaiba mennyire nehéz? Jelenleg másodikos a fiam hat éves, magyarul nem beszél csak szavakat.

Figyelt kérdés

Válás miatt szeretnék hazaköltözni, de a legnagyobb gond, hogy a fiam nem beszél magyarul. Nehezen indult be a beszédje, ezért elhagytuk a magyart. Az apja angol, kint éltünk ezért nem erőltettem. 3 éves múlt mire szavakat mondott. Igazán az oviban indult be neki, behozta fél év alatt a lemaradását. Most már szépen olvas és ír. Magabiztosan tud beszélni, de nem az a bő beszédű, nehezen barátkozik.

Kisvárosban élnek a szüleim, ott még nyelvi osztály sincs. Egy év csúszás biztos lenne neki. Tanácstalan vagyok, szívem szerint haza költöznék, de azzal a fiam életét tenném tönkre.

2021. júl. 29. 21:35
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
71%
#29 a lanyom 4eves koraban koltoztunk Luxemburgba, a gyerek egy szot nem beszelt a magyaron kivul, szeptemberben koltoztunk, rogton ment oviba, fel ev alatt mondatokban beszelt luxemburgiul (ovis szokincs nyilvan), 5.5eves koratol jott a nemet, 7eves koratol a francia, most 10 eves 4nyelven beszel es babydalokat hallgat angolul a kistesojaval, abbol szedi magara az angolt. Jo a nyelverzeke, de itt az osszes osztalytarsa, sot az orszag osszes gyereke igy van az oktatasi rendszerben. Hidd el, meg fogja ugrani a Kerdezo gyereke a magyart es nem vert izzadva. Ezert irtam en az apa hianyat kerdesesebbnek.
2021. aug. 2. 06:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!