Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Munkába visszatérni 6 órában...

Munkába visszatérni 6 órában 8 helyett?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ikreim 2 évesek, felvették őket a bölcsibe. A munkahelyem szándéknyilatkozatot állított ki a beiratkozashoz, eszerint várhatóan szeptemberben kezdem letölteni szabadsagaimat. Ezen túl még nem egyeztettem velük a visszatérésről. 8 órás munkakörből jöttem el szülni, de csakis 6 órában tudnék visszamenni. Ha ők 8 órás munkát ajánlanak fel, és én ezt nem fogadom el, ez munkavállalói felmondásnak minősül? Jól tudom, hogy csak 4 órás részmunkaidőt kötelesek biztosítani? 12 éve vagyok a cégnél, nem szeretnék elesni a vegkielégitéstől. Nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni! Próbáltam utánanézni, de ez a kérdés nem teljesen tiszta.

2019. jún. 19. 11:14
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

"(3) *  A munkáltató a munkavállaló ajánlatára a gyermek hároméves koráig - három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén a gyermek ötéves koráig - köteles a munkaszerződést az általános teljes napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani."

Így van, 4 órásra kell módosítania. A 6 óra rajta múlik, ilyenre nem kötelezhető. Ha nem fogadod el se a 8,-mre a 4 órás munakidot, akkor ah munkavállalói felmondás, nem jár végkielégítés

2019. jún. 19. 11:19
 2/7 anonim ***** válasza:
A gyerek(ek) 3 éves koráig kérheted, hogy napi 4 órában foglalkoztassanak. 6 óráról nem tudok. Munkajogásznál érdeklődj!
2019. jún. 19. 11:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Én januárban futottam ezt a kört, a munkáltató jóindulatán múlik, hogy visszavesz csökkentett munkaidővel vagy mondvacsinált okkal elküld. Nálam módosították a szerződésdmet 6 órásra, így a 3. szülinap után sem kerülök automatikusan vissza 8 órás munkakörbe.
2019. jún. 19. 11:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Eddig mindig nagyon korrekt és jóindulatú volt a cég velem, ezért bízom benne, hogy ha nincs 6 órás lehetőség, akkor is meg tudunk egyezni és nem járok rosszul.
2019. jún. 19. 13:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi engedjuk a kismamaknak a kivansagmusort, de a 6 orat valoban csak kerheted. 4 orat kotelesek biztositani. Mas kerdes, ha van hely es vissza is varnak csak jobban orulnek, ha tudsz 6 orat vallalni. Tapasztalatom alapjan a 4 ora kb semmire sem eleg. Megerkezel, mindenkivel valtasz par szot, mire nekiallnal valaminek, mar mesz is haza.
2019. jún. 19. 21:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát ez az, egyáltalán nem biztos, hogy vissza tudnak venni, voltak leépítések, átalakítások, szóval az egész bizonytalan. Ezert én is az vagyok :-)
2019. jún. 20. 12:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor viszont biztos jelzik majd finoman ezt. Ezt erdemes megfutni, mert legrosszabb esetben amig meg jar neked ellatas tudsz keresni mast. Viszont azt tudnod kell, hogy visszavenni kotelesek, de utana mar leepithetnek.
2019. jún. 20. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!