Angol oktatásból visszatérni a hazaiba mennyire nehéz? Jelenleg másodikos a fiam hat éves, magyarul nem beszél csak szavakat.
Válás miatt szeretnék hazaköltözni, de a legnagyobb gond, hogy a fiam nem beszél magyarul. Nehezen indult be a beszédje, ezért elhagytuk a magyart. Az apja angol, kint éltünk ezért nem erőltettem. 3 éves múlt mire szavakat mondott. Igazán az oviban indult be neki, behozta fél év alatt a lemaradását. Most már szépen olvas és ír. Magabiztosan tud beszélni, de nem az a bő beszédű, nehezen barátkozik.
Kisvárosban élnek a szüleim, ott még nyelvi osztály sincs. Egy év csúszás biztos lenne neki. Tanácstalan vagyok, szívem szerint haza költöznék, de azzal a fiam életét tenném tönkre.
Angliában sincs kolbászból a kerítés...
Egy barátnőm is most jött haza, sokkal boldogabb itthon és amúgy relative! többet is keres.
Ezt csak úgy ideszúrtam.
(betöltött) 6 évesen itt max elsőbe mehet, másodikos tuti nem, tehát az évismétlés máris adott.
Messze még a szeptember, ha hazajöttök, simán ráragad a strandon, játszótéren annyi, amennyivel a sulian elboldogul majd.
(hozzánk 4. év közben érkezett Angliából osztálytárs. kb 3 hónap alatt behozott minden lemaradást, mert igen, lemaradásban volt, a magyar oktatás szerencsére még így tönkreverve is erősebb, mint sok nyugati)
Ahh 11es megelöztél! 😃
Pont ezt akartam irní èn is.
Sok ismerösöm van, aki elment innen és nem bánták meg.
Kérdezö!
Szerintem is behozza majd, Mérlegelj nektek hol lenne jobb.
"Ő úgy egyezik bele, hogy haza költözzünk, hogy havonta egy hetet vele tölt a gyerek"
Hát ezt mondjuk lehetetlen kivitelezni, ha a gyereknek kellene utaznia, mivel az iskolabol nem hiányozhat. Nameg apa se fog tudni jönni, ha újra beüt a Korona....
Őszintén megmondom, ez a hazaköltözés kimondottan egoista gondolat részedről.
És ezt hogy tervezed? Havi egy hett kimarad az iskolából? Magyarországon kivel beszélgetnél? Ennyi év alatt lekoptak a barátok. Aki nem tud kihez szólni csak mert más nyelven kellene az nem fog tudni kihez szólni otthon.
Nekem is néha eszembe jut, hogy otthon kellene élni, de aztán eltöltök ott egy hetet, és az otthon szó eltűnik, és menekülök vissza abból a politika által összeugrasztott Kelet-Európai, eldrágult shithole-ból. Már bocsánat, nem akarok megbántani senkit.
Anglia nem a világ közepe, nem a legjobb hely, de annál jobb minden mint ami otthon megy. A fizetés még hagyján, de nem lehet rokonokkal se találkozni anélkül hogy a fele jobbos fele balos banda össze ne ugorjon, mondom nevásárolok anyáéknak... aha bevásároltam, de ugyanannyit költöttem a boltban mintha itt mentem volna el, csak a kis szerencsétlen nyugdíjas szüleimnek ezt a töredékéből kellene megoldani.
Ismerős nemrég költözött haza, mivel kész lett a háza amiért itt kint gürizett. Számolgatja hónap végén a pénzt, pedig rendes, szakmájába vágó munkája van.
Lehet, hogy az angolok kicsit söpredék népség, de mégis inkább itt maradok, és ezt javaslom neked is.
Szerintem értelmesebb lenne, ha te keresnél Angliában magyar ismerösöket, habár az ottaniakkal több értelme lenne kapcsolatot tartani.
A "havi egy hétre az apjához megy a gyerek" kivitelezhetetlen.
MO-on sem lenne több ismerösöd, csak éppen még megélni sem tudnál abból, amit esetleg - hangsúlyozom, esetleg, ha kapsz valahol állást- keresel.
Meg az sem az igazi, hogy beköltözöl a szüleidhez, ebböl csak konfliktusok meg veszekedések lesznek. (Olvasd el a hasonló kérdéseket ezen az oldalon is, néhány hónap alatt tönkremegy a szülökkel való kapcsolat teljesn)
A válás szar, ez tény. Nagyon sokan éreznek hasonlóan mert a gyerek, költözés, eltelt évek miatt elhalnak a régi barátságok akkor is ha nem költözik külföldre az ember. Átérzem, tényleg nem könnyű. De őszintén, szerinted könnyebb lesz otthon? Ugyanúgy egyedül leszel, ugyanúgy nem lesz együttműködő a párod de cserébe le kell bonyolítanod egy költözést, nem lesz fix lakásod, fix munkád, nagyon tempósan kell majd lakcímkártyát, TB-t, iskolai beiratkozást, mindenféle bürokratikus hülyeséget intézned mert egy hónap múlva kezdődik az iskola, és még a gyerek beilleszkedésére és az apukával való kapcsolattartásra is fordíthatsz energiát.
Angliában rengeteg magyar lakik, (városod)-i magyarok facebook csoport garantálom neked hogy van ha nem valami félig kihalt faluban laksz, de ha nagyobb városban laksz akkor valószínűleg egyéb közösségek is lesznek. Keress magyar barátokat, akár kifejezetten magyar anyukákat akiknek a gyereke a tieddel egykorú (két legyet egycsapásra, magyarul is tanul a gyerek és te is kaphatsz tippeket hogy hogy kell kétnyelvű gyereket nevelni).
Németországba költöztünk tavaly az eleje nehéz volt de most már jobban érzem magam itt ,több fizetés nettóban,3x annyi mint az otthoni fizetésem több kindergeld,kb 5x annyi,stb .
Barátok elkoptak nem tudnál otthon sem senkivel beszélgetni,ellenben jóval kevesebbet keresnél.
Ha valami kis eldugott faluban laktok akkor arrébb kellene költözni, ha nem akkor talán elég lenne ismerkedni a környéken. Mi egy vidéki kisvárosban lakunk és itt is sok magyar család van csak kellett egy kis idő míg úgy hozta az élet hogy találkozzunk.
A gyerek szempontjából sokkal jobb ha maradtok, kiegyensúlyozottabb és boldogabb lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!