Ha a gyermek áprilisban tölti be a 3. évét, és csak szeptemberben kezdi az ovit, a köztes időben van lehetősége az anyának még otthon maradni vele, és csak utána visszatérni a munkahelyére?
Ugyan ez a helyzet nálunk is. Áprilisban tölti a fiam a 3at, de csak szeptemberben kezdi az ovit.
Valószínű maradok itthon továbbra is fizetetlen szabin, fizetem magam után a tb-t. Majd szeptemberben kiveszem az összegyült szabikat a beszoktatás alatt, és utána kezdem a munkát.
"Valószínű maradok itthon továbbra is fizetetlen szabin, fizetem magam után a tb-t. Majd szeptemberben kiveszem az összegyült szabikat a beszoktatás alatt, és utána kezdem a munkát."
Amennyiben ezt a munkáltató is így akarja. Simán mondhatja hogy nem, szabi vége, vagy munkába állsz, vagy viszlát.
Nálam mar le van beszélve a munkáltatóval, szóval felesleges tőlem idézgetni, meg stb...
Tény, nem mindegyik munkáltató megy ebbe bele, de itt az volt a kérdés, én mit csinálok. Azt meg leírtam...
1es voltam
1!
Nos, konkrétan azt írtad, valószínűleg. Ez nem azt jelenti, hogy meg van beszelve, úgyhogy nem kell feleslegesen agresszívnak lenni
Törvényileg szabályozva nincs ilyenre lehetőség. Nem köteles biztosítani a munkáltató.
Ilyenre van a bölcsi.
“Ilyenre van a bölcsi.“
Nálunk pl fél évre nem veszik fel bölcsibe.
Úgy meg pláne nem h nem viszek a munkáltatómtól igazolást h én áprilisban akkor kezdek.
Pont most futom ezeket a körölet én is (egy korábbi kérdés miatt merült fel bennem h ilyenkor mi van)
Az én munkáltatóm nem enged még fizetetlenre, mert a kollegina a helyemre úgy kapta a határozott szerződését hogy április végével lejár neki
Még nem tudom mi lesz.
Suerintem előbb beadom bölcsibe, mert elméletileg vissza kell venniük (kérdés h hova mert a régi munkakörömbe ugye még nem).
Meg biztos nagyon népszerű is leszek a főnöknél emiatt (mert kvázi kényszerítem őket h mehessek)
"Nálunk pl fél évre nem veszik fel bölcsibe."
Ki mondta, hogy fél évre?
Eleve nem kell megvárni míg betölti a 3 évet, mert a bölcsi csak előtte veheti fel, 3 évesen már nem. Viszont ha 3 előtt felvették, maradhat tovább.
Úgy meg pláne nem h nem viszek a munkáltatómtól igazolást h én áprilisban akkor kezdek."
Nyilván. Minden bölcsi kér munkáltatóit, de minimum szándéknyilatkozatot.
Az én fiam márciusi és előtte novemberben kezd.
A munkáltató adott igazolást annak ellenére, hogy konkrétan még nem beszéltünk hogy egyáltalán visszavesznek-e. Hivatalosan 30 nappal korábban kell bejelenteni a kezdést, én ősszel fogom.
Ha nem vesznek vissza, keresek mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!