Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Nagymamák, ezt miért csináljátok?

Nagymamák, ezt miért csináljátok?

Figyelt kérdés
Családi ebéden voltunk (anyósoméknál) evett a gyerek is szépen levest is főételt is, majd a süteménynél kérdezi anyósom, hogy akkor adhat neki? Mondtam, hogy nem, evett sokfélét, nincs szükség süteményre. Egyszerűen nincs indok, de amíg a gyerek nem veri magát a földhöz hogy neki süti kell addig nem akarok neki adni. Na a nagyi kb 3x mondta el neki hogy ‘hát én adnék neked, de anyád nem engedi..’ a gyerek nem tud beszélni még 1 éves sincs. Mi szükség van rá hogy ezt ismételgessék neki. A nem az nem, akkor is ha utána ismételgeti a gyereknek hogy nagyon sajnálom, anyád ilyen szívtelen... Ezt miért kell csinálni? Ebben mi a jó? Mert az hogy az én vérnyomásom felment az egekbe az tuti siker, de a gyerek attól nem ehet. És ezt amúgy 100 verzióban képesek a nagymamák csinálni, hogy hát én bezzeg ...., de sajnos anyád nem engedi. Sose lennék ilyen az unokámmal, hogy az anyját a ‘gonosz’ szerepébe helyezem, vagy nem tudom, nem értem ez mire jó. Amúgy ezzel a helyzettel aki ilyenbe belefutott hogy kezelte le? Mert nálunk ez 100% hogy elő fog még kerülni...
2023. szept. 10. 18:20
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valálaszokat, nem gondoltam hogy ennyire nagyon megosztó téma lesz ez. Vannak akikkel mélyen egyetértek és szerintem át is jött a téma, van aki sajnos mást látott bele, szeretném a gyerekemet kölcsönös tisztelet alapján nevelni de van akivel ez nehezebb. Majd túlteszem magam rajta.
2023. szept. 11. 10:49
 62/66 anonim ***** válasza:
61%
A nagymamák többsége meg se kérdezne téged, csak lerakná az asztalra a süteményt a gyerek elé, ha ő éppen akar adni...
2023. szept. 11. 18:50
 63/66 A kérdező kommentje:
Akkor majd legközelebb megköszönöm neki hogy ilyen figyelmes
2023. szept. 11. 20:54
 64/66 anonim ***** válasza:
63%

Nem.olvastam el a válaszokat de ez anyós -meny konfliktus. Meg kell mondani a mamának,hogy így nem viselkedhet,gyereket ellened nem fordíthat. Ha ilyen tnond mint a szituban akkor: kérlek,ne mondd ezt a gyerekének,mert így rossz fényben tüntetést fel előtte,és azt nem engedem. Ha tovább mondja még egyszer ugyanezt elmondani. Utána felállni,hazamenni. Ha megint ekzdi nem menni arra X ideig,vagy nem engedni hogy jöjjön. Következetes hatarhuzas,ez a megoldás.

Hogy ki meg miért csinálja annak meg ezeregy oka lehet,de leginkább az,hogy nem viseli el,hogy nem ő irányít.

2023. okt. 6. 11:50
 65/66 anonim ***** válasza:
63%
És itt nem a süteménnyel van a legfőbb gond hanem a szavakkal. Fog majd beszélni az a gyerek. Nekem is ilyen anyád ellen fordítalak ha tudlak, szép,passzív agresszíven nagymama jutott. Nem volt jó. Szóval, következetesseg és hatarhuzas. 64 voltam.
2023. okt. 6. 11:52
 66/66 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy hol van itt ebben sh egészben az apuka? Miért nem ő mondja meg az anyjának, hogy ne adjon sütit?
2023. okt. 13. 21:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!