Nagymamák, ezt miért csináljátok?
#38! Ezt már a #15 válaszomban kifejtettem, és már azt is lepontoztátok. Most nem baj, de az a gyerek nem néma. Hamarabb fog kérni, mint gondolnád, főleg, hogy mint írtad, az unokatesói esznek. Te pedig ugyanígy kivágod majd a hisztit. Tesóméknál is ez van, azzal a különbséggel, hogy tesóm felvállalja, hogy azért nem kaphatsz, mert én, az anyukád nem engedem. Nem játssza el, hogy a nagymama a gonosz. (Pedig utálja.)
Egyébként meg nem beszélő gyerek is tud kérni. Vagy te nem szoktál kommunikálni a gyerekeddel sehogy, csak azért, mert még nem beszél?
41# Inkább az itt válaszolók. Értetlen majmok,akik nem értik,hogy itt nem csak a sütin van a hangsúly.:D Bár ha itt ilyen értetlenek el nem tudom képzelni hogy élnek alapjáraton meg milyen nevelést adnak át. 1 évesről beszélünk könyörgöm,valaki írja már le melyik feltétlen cukros hozzávalóra van szüksége a szervezetének egy teljes étkezés után?Én nem bírnék erre sütit letolni még felnőttként sem. És itt nem ez az egy alkalomról van szó,hanem egyértelmű hogy ha itt megy ez a hatalmi játszma,akkor másban is. Itt nem a sütiről van szó. Akár tetszik akár nem itt a szülő szava a döntő. Aki itt írta,hogy oviba se kaphat akkor...de hogy jön az 1 éveshez az óvoda? Egy évesen ha a lányom levest és másodikat is evett volna akkor arra nem toltam volna sose még egy kis sütikét,de a rokonok se,mert én ismerem,tudom,hogy elég. Kapott,de akkor uzsonnára valamit,ami mondjuk nem tömény cukor például még ha van is benne.
Egyébként meg nálunk ezt már az 5 hónapos előtt csinálta anyósom,hogy jaj anyád nem etetett meg biztos rendesen,mert nem ad pörköltöt csak tápszert... Meg mert ő hozott oreos táblacsokit a 6 hónaposnak és én meg nem adok belőle milyen gonosz anyád van. Nos ahogy a saját anyukámnak úgy neki is szépen elmondtam,nálam ami a szívemen az a számon,ha tetszik ha nem. Elfogadta,érdekes megértette,bár kellett idő. Előre megkérdez azóta mindenről. Tejallergiás lett a lányunk,utána olvasott,érdekelte mit hogy főzhet neki stb. Ellenben nálunk anya aki újra bepróbálkozik dolgokkal,11 hónaposnak gumicukor. Meg ebbe csak egy pici tej van úgy sem kaphat? Holott tudja jól,hogy kis tejtől is véres hasmenése van. Akkor ő tenné a tv elé már egy hetes korától és nem érti,hogy miért vagyok ilyen gonosz. De most már eljutottunk odáig, hogy tejmentesen süt és előre mondja,hogy tenne bele cukrot kicsit nem gond? És nem gond,tisztelem hogy megkérdezi és nekem ennyi volt a kérésem,kompromisszumot kötöttem vele,hogy ne hozzon gumicukrot,dörmit,táblacsokit a 14 hónaposnak(főleg mert tejes),hanem helyette tőlem bármit megsüthet,tehet bele cukrot is,tejmentes legyen. Imád sütni,ennek nagyon örült,így mondogatja hogy kényezteti a kisunokáját sütivel. De legalább leállt az ilyen hüvelyességekkel,kevesebb cukrot tesz és a lányunk meg tényleg nem eszik akkora mennyiséget,ennyi nekünk belefér. De mivel én se mondom a gyerek előtt milyen ez a mama...Akkor elvárom,hogy ők sem. Az itt válaszolók olyanok lehetnek mint annak idején az én mamám,hogy nem állok fel amíg nem eszem meg a töltött káposztát. De már rosszul voltam,anyáék persze a nagy tiszteletből nem osztották le,a végeredmény hogy hánytam hasi görccsel és a wc előtt éjszakáztam sírva. A mai napig 30+ vagyok,az illattól is öklendezem,ha megérzem. Ja tökre megérte,hogy mama kényeztessen. Nos,nálunk ilyen nem lesz,mert az első ilyen mondatnál szevasz lesz. Hál isten a férjem partner,anyósomnál még meg se szólaltam mikor már ő szépen megválaszolta neki,de az is igaz nekik borzasztó a viszonyuk kiskora óta okkal.
Nem olvastam a kommenteket, de teljesen átérzem.
Nálunk ugyanez van kb. anyósom minden alkalommal mondja, hogy minek csináljon képet, úgysem rakhatja ki a facebookra (aztán úgyis az összes ismerősnek külön osztja messengeren).
Nagy levegő és türelem. Senki nem tökéletes, de biztos vannak jó tulajdonságai, ami miatt szerethető. Igaziból ez legyen vele a legnagyobb baj és akkor “jó anyós” kategória.
Amúgy lehet érdemes lenne külön süttetni vele “sütit” (biztos van, amiben nincs cukor, hanem inkább kenyérre hasonlít) és akkor jobban fogja viselni ő is, te is és végeredményképpen nem lesz az, hogyha elfordulsz a gyerek szájában landol egy csokitorta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!