Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Nagymamák, ezt miért csináljátok?

Nagymamák, ezt miért csináljátok?

Figyelt kérdés
Családi ebéden voltunk (anyósoméknál) evett a gyerek is szépen levest is főételt is, majd a süteménynél kérdezi anyósom, hogy akkor adhat neki? Mondtam, hogy nem, evett sokfélét, nincs szükség süteményre. Egyszerűen nincs indok, de amíg a gyerek nem veri magát a földhöz hogy neki süti kell addig nem akarok neki adni. Na a nagyi kb 3x mondta el neki hogy ‘hát én adnék neked, de anyád nem engedi..’ a gyerek nem tud beszélni még 1 éves sincs. Mi szükség van rá hogy ezt ismételgessék neki. A nem az nem, akkor is ha utána ismételgeti a gyereknek hogy nagyon sajnálom, anyád ilyen szívtelen... Ezt miért kell csinálni? Ebben mi a jó? Mert az hogy az én vérnyomásom felment az egekbe az tuti siker, de a gyerek attól nem ehet. És ezt amúgy 100 verzióban képesek a nagymamák csinálni, hogy hát én bezzeg ...., de sajnos anyád nem engedi. Sose lennék ilyen az unokámmal, hogy az anyját a ‘gonosz’ szerepébe helyezem, vagy nem tudom, nem értem ez mire jó. Amúgy ezzel a helyzettel aki ilyenbe belefutott hogy kezelte le? Mert nálunk ez 100% hogy elő fog még kerülni...
2023. szept. 10. 18:20
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
56%

Most miért kell megkerdojelezni mit miért nem ehet a gyerek? Az anyja dönti el, ha azt mondja nem, akkor nem és kész.

Az én anyósommal kaja ügyben az volt a mániája, hogy helyettem valaszolgatott arra mit ehet a gyerek és mit nem. Még az enyém sem volt 1 éves, és valami diós vagy mogyorós süti volt es a sógornőm kérdezett kaphat e belőle, erre anyósom rögtön: hát miért ne kaphatna??? Mondtam, hogy nem,nem kaphat. És itt nem feltétlen az okról van szó, hanem,hogy én vagyok az anyja, én döntöm el mit eszik, nem a nagymama.

2023. szept. 10. 18:49
 12/66 anonim ***** válasza:
42%
Na, de te sem tudod megindokolni, hogy mi a baj a sütivel. Van egy olyan érzésem, hogy pár év, és szegény gyerek kizárólag vegán smoothiekat ihat majd, és ha az oviban valakinek a szülinapját ünneplik, nem viszed be, nehogy egyen a tortából. Éljenek a szélsőségek meg a fekete-fehér gondolkodás! ^^ HUrrá!
2023. szept. 10. 18:51
 13/66 anonim ***** válasza:
44%
#12 pontosan te írsz idióta szélsőségeket
2023. szept. 10. 18:51
 14/66 A kérdező kommentje:

Tesóm gyereke a túró rudin és danoninon kívül semmit nem hajlandó megenni... természetesen ott is úgy volt hogy 1 túró rudiból meg 1 danoninoból nem lesz baj... aha, nem lett... A másik unokatesó pedig képes felnőtt adag süteményt megenni 1,5 évesen.

Meg szerintem majd én mint anyja eldöntöm mit ehet meg és mit nem. Senkinek nem tartozom indoklással.

2023. szept. 10. 18:52
 15/66 anonim ***** válasza:
72%
Most még igazad van, mert a gyereket nem érdekli a süti. De eljön majd az idő, amikor a ő fogja kérni. Na, akkor tök jogos. Miért a nagymamára haragudjon, ha te nem akarsz neki adni? Te vagy az anyja, te döntöd el, hogy kaphat-e, de vállald fel a döntésedet. A nagymama azért, mondja, hogy ő adna, de te nem engeded, mert ez pontosan így van.
2023. szept. 10. 18:57
 16/66 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként ebben egyet is értek, te döntöd el. A gond azzal van, hogy megindokoltad azzal, hogy már evett sokat ezért nem kap. Az én anyósom is kattant volna erre, pedig a saját lánya 3 évig nem adott édességet a fiainak és ezt el is fogadta anyósom és nem szólt be egyszer sem, de ő megmondta, hogy nem kapnak édességet, ennyi.
2023. szept. 10. 18:58
 17/66 A kérdező kommentje:

Na jó akkor tartok egy kiselőadást arról hogy miért nem jó a sütemény mert látom fennakadások vannak pár embernél agyban.

A gyerek ízlésvilága most alakul ki. A felnőttek/ szülők felelőssége, hogy a gyerek milyen ízvilágokkal találkozik és azt a gyerek megszereti-e vagy sem. Na most nyílván a szétcukrozott bármilyen sütemény teljesen természetes módon nagyon ízleni fog a gyereknek. Ezzel nincs különösebb baj, elzárni a gyereket nem lehet, de azt igenis meg lehet tenni hogy az első 2-3 évben, ami meghatározó, hogy a jövőben milyen evő és milyen ízeket kedvelő lesz a gyerek addig minimalizáljuk és kizárjuk. Azért sem akarom elkezdeni adni, mert ha most adok akkor a következő alkalommal már elvárt lesz, hogy kapni fog. És ez igenis fölösleges kalória, függőséget okozhat és semmi értelme cukros süteményt adni a gyereknek ilyen kicsi korban, mikor a gyerek még csak nem is hisztizik hogy akar. Nem lesz tőle jobb napja vagy rosszabb. Nem tudja mit eszünk. Ennyi erővel a boromból is adhatnék neki, hiszen az is nagyon jó...

2023. szept. 10. 19:01
 18/66 A kérdező kommentje:
Csak sikerült kifacsarni ezt az indokot! Nagyon jók vagytok
2023. szept. 10. 19:05
 19/66 A kérdező kommentje:
Amúgy az miért nem elegendő indok hogy a gyerek tele van nem kell még rátölteni 2 kanállal se semmit?
2023. szept. 10. 19:06
 20/66 anonim ***** válasza:
78%

"Anyuka, ne tessék neki rossz színben engem feltüntetni, mert nem lesz jó vége. Tessék elfogadni, amit döntöttem és nem ezzel gyűjteni a szimpátiapontokat."

Ez rettentően erőltetett, kb. mintha hivatalos e-mailt írnál. Ennyiből leszűrhető, hogy milyen is a kapcsolatod az anyósoddal. Gyakorlatilag bármilyen ürügy jöhet - most épp a süti, - csak feszengeni és pattogni lehessen. Ti tudjátok..

2023. szept. 10. 19:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!