Nagymamák, ezt miért csináljátok?
Most miért kell megkerdojelezni mit miért nem ehet a gyerek? Az anyja dönti el, ha azt mondja nem, akkor nem és kész.
Az én anyósommal kaja ügyben az volt a mániája, hogy helyettem valaszolgatott arra mit ehet a gyerek és mit nem. Még az enyém sem volt 1 éves, és valami diós vagy mogyorós süti volt es a sógornőm kérdezett kaphat e belőle, erre anyósom rögtön: hát miért ne kaphatna??? Mondtam, hogy nem,nem kaphat. És itt nem feltétlen az okról van szó, hanem,hogy én vagyok az anyja, én döntöm el mit eszik, nem a nagymama.
Tesóm gyereke a túró rudin és danoninon kívül semmit nem hajlandó megenni... természetesen ott is úgy volt hogy 1 túró rudiból meg 1 danoninoból nem lesz baj... aha, nem lett... A másik unokatesó pedig képes felnőtt adag süteményt megenni 1,5 évesen.
Meg szerintem majd én mint anyja eldöntöm mit ehet meg és mit nem. Senkinek nem tartozom indoklással.
Na jó akkor tartok egy kiselőadást arról hogy miért nem jó a sütemény mert látom fennakadások vannak pár embernél agyban.
A gyerek ízlésvilága most alakul ki. A felnőttek/ szülők felelőssége, hogy a gyerek milyen ízvilágokkal találkozik és azt a gyerek megszereti-e vagy sem. Na most nyílván a szétcukrozott bármilyen sütemény teljesen természetes módon nagyon ízleni fog a gyereknek. Ezzel nincs különösebb baj, elzárni a gyereket nem lehet, de azt igenis meg lehet tenni hogy az első 2-3 évben, ami meghatározó, hogy a jövőben milyen evő és milyen ízeket kedvelő lesz a gyerek addig minimalizáljuk és kizárjuk. Azért sem akarom elkezdeni adni, mert ha most adok akkor a következő alkalommal már elvárt lesz, hogy kapni fog. És ez igenis fölösleges kalória, függőséget okozhat és semmi értelme cukros süteményt adni a gyereknek ilyen kicsi korban, mikor a gyerek még csak nem is hisztizik hogy akar. Nem lesz tőle jobb napja vagy rosszabb. Nem tudja mit eszünk. Ennyi erővel a boromból is adhatnék neki, hiszen az is nagyon jó...
"Anyuka, ne tessék neki rossz színben engem feltüntetni, mert nem lesz jó vége. Tessék elfogadni, amit döntöttem és nem ezzel gyűjteni a szimpátiapontokat."
Ez rettentően erőltetett, kb. mintha hivatalos e-mailt írnál. Ennyiből leszűrhető, hogy milyen is a kapcsolatod az anyósoddal. Gyakorlatilag bármilyen ürügy jöhet - most épp a süti, - csak feszengeni és pattogni lehessen. Ti tudjátok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!