Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálásról minden! Ti...

Hozzátáplálásról minden! Ti hogyan csináljátok/csináltátok? Mikor kezdhetek bele és hogyan?

Figyelt kérdés
Ti mikor kezdtétek? Mivel? Mennyit? Utána hogy működik a szoptatás? Mennyit szoptassam? Mit vegyek a kicsinek? Mik a legjobb ételek neki? Hányszor adjak neki egy nap? Kérlek segitsetek, mindent tudni akarok! Az én kicsikém most lesz 18 hetes. Kb 22 hetesen akarok belekezdeni. Szerintetek? Kizárolag csak anyatejes! Két óránként eszik.

#baba #ételek bevezetése #Hozzátáplálásról
2019. márc. 7. 12:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Délután-uzsonnára kapott tejpépet-millió fajtát lehetett már akkoriban is kapni, gondolom azóta csak bővült a választék.

Aztán délelőtt kapott gyümölcsöt, almát-barackot-banánt, keksszel-gabonával.

Ebédre üveges bébiételt.Én HIPP-et adtam, mert azt mondták, ők gyártanak több fajtát, de a HIPP a legjobb minőség, a kecskeméti meg olcsó.

Reggel-este szoptattam, illetve délutáni alvás előtt.

2019. márc. 7. 12:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja és hordozóban ücsörgött, azonnal kanállal etettem, tányérból és pohárból itattam babavizzel.
2019. márc. 7. 12:46
 3/7 anonim ***** válasza:

4 HÓNAPOSAN!!! kezdtem, almával, sütőtökkel, de főként tejpépekkel, és a hippes babakajákkal. Nagyon élvezte, főleg, mikor rájött, higy ki tudja venni a szajából, és szét tudja kenni a fején.

Viccet félretéve a reggeli és esti (nalunk) tápszer megmaradt, de pl a tízórait és uzsit kiváltottam gyümire, vagy zöldségre, délben meg tejpépet kapott eleinte.

2019. márc. 7. 13:01
 4/7 anonim ***** válasza:
5hónaposan kezdtem, először délelőtt adtam reszelt alma levét. Másnap pár kanál reszelt almát. Harmadnap kicsit többet. Ez ment 1 hétig. Majd sütőtököt sütöttem, pürésítetted babavízzel, ezt ugyanúgy mint az almát, első nap pár kanál, majd egyre több. Védőnő mondta vezesemm be minél előbb a glutént ezért kövi héten almába reszeltem fél babakekszet. Kövi nap sütőtökbe. Ez ment pár napig. Majd répát, burgonyát, őszibarit stb. vezettem be. Most nem főzök hanem babakaját(kecskemétit) adok. Kb. Másfél hónap alatt váltottam ki egy étkezést, ami azt jelenti hogy meg eszik 1üveg baba kaját és utánna nem kér tápszert. Most hetente párszor délután is kap baba kaját, szoktatom a gyomrát. Pár hét és a délutáni étkezést is kiváltom. Egyébként nekem ez volt amire alapozta, de nem pontosan tartottam be. [link]
2019. márc. 7. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:
4es vagyok. Még annyi hogy glutént szinte folyamatosan(de azért nem minden nap) adok. Gyümölcsös babaételeibe egy mokkáskanál 7 gabonás pépet keverek.Már dönthető etetőszékben eszik velünk a konyhában.
2019. márc. 7. 13:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) én is almára gondoltam először :) napról napra többet. Szeretném ha a délelőtti szopit felváltaná.
2019. márc. 7. 20:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a német módszert követtem, mert itt élünk. Itt 4 hónaposan kezdik el a kóstoltatást ebédidős szopi előtt, leginkább zöldségekkel, pl. répával, sütőtökkel, krumplival, édesburgonyával,cukkinivel a gyümölcsök közül almával, körtével és barackkal.3 hét alatt ki lehet váltani egy étkezést úgy, hogy az első héten csak zöldségpépet kap, majd utána szopi vagy tápszer, a második héten már zöldség és krumpli majd tej és a harmadik héten már a teljes pépet kapja hússal is kiegészítve. Amikor ebből már megtud enni egy jó mennyiséget, akkor már kiváltott egy étkezést. Ezután lehet variálni a zöldségeket, húsféléket, de több napig simán lehet egyfélét adni és zöldségből sem kell több mint két féle. A hatodik hónapban jön a vacsora, ott gabonás tejpép van gyümölccsel. Miután leteszteli az ember, hogy bírja-e a babó gyomra a sima tejet (3,5%-os) meg a gabonát, akkor rögtön ki is lehet váltani vele az étkezést. Ezután jön egy kisétkezés, gabonapép gyümölccsel tej nélkül. Ez lehet a tízórai vagy az uzsonna is, ahogy jobban passzol.

Nekem már 9 hónapos a leányzó, szerencsére a nagykönyv szerint tudtuk kiváltani ezt a 3 étkezést, a többire pedig tejet kapott. Már van 4 foga, úgyhogy mostanában kezdtem el a pépek mellé vagy helyett szilárdat is adni. A darabos pépet nem szereti, de hogyha ő haraphatja le, akkor szívesen megeszi pl a vajaskenyeret, puha gyümölcsöket, zöldségeket. Reggel és elalvás előtt szopizik, meg mert most eléggé fogfájós, este is többször.

Az elején nem kell nagy befektetés, mert nagyon kicsiket esznek. Lefőzől egy kis répát vagy sütőtököt, vagy aminek éppen szezonja van . Utána meg lehet kreatívan variálni, mindig a gyerkőc reakcióit figyelve.

2019. márc. 29. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!