Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Milyen étellel kezdted a...

Milyen étellel kezdted a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

Most lesz a kicsi 4 hónapos, és kezdjük az ételek bevezetését.

Ti mivel kezdtétek?

2022. nov. 7. 10:48
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
22%
Hagyjad 27 nem értik.Csak azt nem tudom,hogy akkor miért a kérdés?Tényleg,ha ő jobban tudja,meg meg ne mondd már neki gyakorló anyukaként,hogy mikor, akkor minek kérdezi?Gondolom mondták neki valamit, akkor csinálja úgy és kész.Nekem amúgy 5 gyerekem van,de biztos hülye vagyok.Bánja fene,etessétek a gyereket amivel akarjátok, akkor amikor akarjátok.Alá tudom támasztani azt is amit írtál,volt régen is probléma,csak nem tudták hogy mi az,és elbagatelizálták.Pont tejtermékkel van nekem is tapasztalatom.
2022. nov. 7. 13:18
 32/67 anonim ***** válasza:
18%
Ezt le se mertem írni utolsó,hogy az önálló evés nem ez.Így is én voltam a hülye🤣
2022. nov. 7. 13:20
 33/67 A kérdező kommentje:

"Csak azt nem tudom,hogy akkor miért a kérdés"

Olvasd már el a kérdést. Téged sem az eszedért szeretnek. 😄

Nem értem miért kell szétbarmolni egy kérdést, és más kérdése alatt viháncolni egész délelőtt, mert nektek valami nem tetszik?

Ha nem írom oda a hónapot, akkor megkérdezitek a gyerek korát?

Az utcán is odamentek okoskodni mindenkihez, ha olyat tapasztaltok, ami a ti nagyszerű elveitekbe ütközik?

Nyugodtan megtarthatjátok a locsogást, mert csak kb mintha semmit nem írtatok volna.

2022. nov. 7. 13:26
 34/67 A kérdező kommentje:
A két unatkozón kívül (az egyik már nem elköszönt?😄) mindenkinek köszönöm!
2022. nov. 7. 13:28
 35/67 anonim ***** válasza:
70%

Mindkét lányomnál 4 hónaposan kezdtem gyerekorvosi és védőnői ajánlásra.

(Nem, nem karakószörcsögön lakunk hanem egy nagyvárosban ahol egy országos szinten elismert gyerekorvosunk van)

Burgonyával, sárgarépával, burgonya-sütőtökkel kezdtem hogy ne az édes ízt ismerje meg először. Így egy kicsit könnyebben ette később is ami nem édes. 1 évesen már ettek mindent (mézen és magvakon kívül).

2022. nov. 7. 13:46
 36/67 anonim ***** válasza:
23%

6 vagyok

Érdekes, a kaján kívül pl soha nem vettek a szájukba semmit... de szuperanyuk, egyetek egy kekszet. Jár...

2022. nov. 7. 13:49
 37/67 anonim ***** válasza:
100%
Mi almapürével kezdtük, aztán sütőtökkel folytattuk, mert szezonja volt. Utána jött a brokkoli, de azt nem szerette (most imádja amúgy). Szerintem utána körte, meggy, krumpli, batáta, banán. A húst is hamar bevezettem a vas miatt, mert megtorpant a súlya, kevesebbet szopizott abban az időszakban. Amúgy most mindent megeszik nagyjából, másfél éves múlt.
2022. nov. 7. 14:12
 38/67 anonim ***** válasza:
87%

A védőnőnk itthon, Magyarországon javasolta, hogy közeledve az 5 hónapos korához, nyugodtan kezdhetjük a kóstolgatást. Nem kell mennyiség, csak egy-egy falat. Roppant sz*r anya vagyok, mert én így is tettem. DE! Folyamatosan figyelem a gyerekem jelzéseit, nem tömöm, ha azt látom, hogy valami nem oké, leállunk, na bumm. Kicsit túl van ez a tudományos etetés misztifikálva.

Sütőtökkel kezdtünk, de azt rögtön kilökte, így úgy voltam vele, hogy talán még nem érett meg rá, pár nap szünet. Utána ahogy almát ettem, kinézte a számból, így elétartottam és ő szopogatni kezdte, amikor elvettem nyűgi lett, mondom rendben, holnap párolt almából csinálunk pürét. Nem kimondottan ízlett neki és gyanús, hogy volt némi pocakfájás tőle, így második nap félretettem az almát, egy-két nap szünet, jött a körte püré. Én így gyereket jóízűen nyammogni még nem láttam. Sok helyen olvasni, hogy körtét csak később, mert hasmenés, pocakfájás, fú... hát nálunk semmi. Imádta, megjött a kedve az evéshez és így nekem is a pacsmagoláshoz. Utána jött a répa, majd a krumpli, barack, meggy, banán, újra alma és tök és akkor már javasolta a védőnőnk, hogy lehet kicsit vegyíteni is, szárazabb fehér husit beletenni, stb. Mi igy kezdtük, aztán már szépen falatkában is elmajszolta. Olyan 5 és fél hónaposan már forgatta a szájában, nyammogta a püréket. Nagyon jól evő gyerekem van én meg sosem voltam szívbajos. Ha kinézte a számból a kaját, legyen az süti, savanyú uborka, pizza, vagy akármi, simán odadugtam a szájához, megnyammogta kicsit, kész. Nyilván a kezébe még nem adtam.

Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy ő szeretné. Én sem kérdőjelezem meg, hogy miért kell magyar gyereknek az avokádóval kezdeni a ht-t, mert igen, tudom, ez az ajánlás... Nem kérdőjelezem meg a blw-t, a pürézést, semmit. Ti vagytok a gyerekeitek anyja, ti látjátok, hogy szerintetek mi a jó neki és hogyan. Ha azt látod, hogy nem jó, úgysem adod.

Kérdező, figyelj a babád jelzéseire és semmi gond nem lesz. Pl. amíg megvan a kilökő reflexe, ne erőltesd. Amíg nem érdeklődik a kaja iránt, nem tartja stabilan a fejét, ne erőltesd. Nekem elvem volt az is, hogyha nem nyitja a száját, nem tuszkolom bele a kanalat. Jelzésnek veszem, hogy elég volt. Ha 2 falatot evett, akkor annyit.

2022. nov. 7. 14:35
 39/67 anonim ***** válasza:
29%
Elozo, a vedono milyen indokkal cafolta meg a WHO-t ? Ezt megkerdezted ?
2022. nov. 7. 15:21
 40/67 anonim ***** válasza:
79%
Fú de uncsi ez a WHO-zás. Végülis gyönyörűen szerepeltek a pandémia idején is, úgyhogy szentírás kell legyen, amit mondanak...
2022. nov. 7. 16:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!