Mikor kezdted el a hozzátáplálást? Kinek a javaslatára? Anyatejes vagy tápszeres a gyermeked?
3 hós a fiam, de anyósom már egy hónapja nyaggat, hogy mikor adok neki gyümölcsöt.
Orvos semmit nem mondott, védőnő pedig a 6 hónapot javasolta, amit meg szeretnék várni.
A WHO - t kovetve 6 honaposan akartam. De a fiam maskepp dontott, 8 honapos koraig SEMMIT nem volt hajlando elfogadni csak az anyatejet.
Azota 3 eves es mindenevo.
Anyatejes volt, 5,5 hónaposan kezdtük tejpéppel, orvos javaslatara mert úgy látta nem gyarapodott megfelelően. Ezt kapott uzsonnára-szintén orvosi javaslatra.
6 hónaposan kapott gyümölcsöt, kész ételeket korosztályos ajánlatra, egyebet a kiskönyvi tabla szerint.
4 hónaposan kóstoltattam, de elég elutasító volt, így jegeltem a témát. A védőnő mondta 5 hónaposan, hogy mostmár kezdjem el. Megpróbáltam újra, akkor már szerette. Szívesen fogadotr minden új ízt, egyikkel sem volt probléma szerencsére.
Anyukám nekem is megkérdezte, mikor 3 hónapos volt, hogy mi most az ajánlás, mikor fogom kezdeni, de nem szól bele a gyermeknevelésembe/étkeztetésembe. Anyósom sem. Igaz az első gyereknél 1x helyretettem mindkét mamát, azóta elfogadják, ahogy én csinálom, max. elmondják, "hogy a mi időnkben...", de ennyi.
Tápszeres, 6 hónap.
És ha anyósod a szöges ellentétjét akarja amit te akarsz a gyerekvállalásba akkor mindig úgy fogsz tenni?
Kit érdekel mivel nyaggat, hallgasd meg aztán másik füleden ki.
Az számít te mit szeretnél,hogy neveled, te gyereked nem az anyósodé,nőjj fel.
Jézusom, 7-es, kicsit frusztrált vagy, nem?
Nem fogom hozzátáplálni azért, mert anyósom azt mondta.
4 hosan, tápszeres volt. Nehezen kakilt, így jobbnak láttuk elkezdeni. Örömmel fogadta, első perctől imádta.
Most 2 hós a kisebb, anyosom már kezdi, hogy majd juliusban ehet mar tortat, meg 3 hosan elkezdhetem. Mondtam, hát en nem fogom majd 4 hosan, mint a nagyobbnal. A kicai felig anyatejes felig tapszeres.
3,5 hónapos volt mikor kapott kapott egy kis almalevet, mivel mikor ettem az almát majdnem kinézte a számból. De a hozzátáplálást 4 hónaposan kezdtük,orvosi javaslatra mivel folyton tápszert kellett váltanunk.
De nyugi különben nem csak a te anyósod ilyen, az enyém is a lányom 2,5 hónapos korától ezzel nyaggatott. Nem minden jó amit ők mondanak.
Anyósom szerint mézet kell adni a babának ha köhög... Persze, ha meg gond lenne mosná kezeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!