6 hónaposan almával, kölespéppel, majd próbálkoztam különböző gabonapépekkel, őszibarackkal, krumplival, répával, csirkemellel, májjal, hallal, semmit nem fogadott el az anyatejen kívül, egyetlen kanál ételt sem nyelt le. 8 hónaposan meguntam hogy hiába gyártom a püréket, és dobálom ki a bolti üvegeseket, így keztük inkább a blw-t, onnantól kezdve evett szépen magától mindent amit mi.
2022. nov. 7. 11:02
2/67 anonim válasza:
Barackpürével kezdtük el. Kb fél éves korában. Mivel refluxos volt, a doki nem ajánlotta, hogy almával kezdjük, mert az megemeli a gyomorsav szintjét. Másodiknak a banán jött be, azt jobban szerette,de egy idő után bármilyen péppel próbálkoztam, elutasította. Szóval 8 hónapos volt, amikor falatkákra tértünk át. Na onnantól fogva már mindent megevett, amit csak elé raktam.
2022. nov. 7. 11:04
3/67 anonim válasza:
6 hónapos kor előtt nem kell kezdeni semmit.Addig anyatej,vagy tápszer.Az való a gyomrának.Utána meg elmondja a védőnő,letöltöd a hozzátáplálasi táblazatokat,stb.Először kóstolás van,az annyi,hogy kb megnyallintja a kanalat Van olyan baba,aki még 6 hónaposan sincs kész a hozzátáplálásra.Először lehet próbálni a tejpépeket,gyümölcsböl alma,banán,de ezek meg is foghatják a hasát.Sárgarépa,burgonya,sütőtök.
2022. nov. 7. 11:06
4/67 anonim válasza:
4 hónaposan semmivel.
5 hónapos múlt, mire kóstolgatni kezdett, répát, édesburgonyát, almát adtam első körben.
2022. nov. 7. 11:07
5/67 anonim válasza:
A nagyobbal almával kezdtük 5 hósan
A kicsikkel is 5 hósan kezdtem almával. De a kislányom teljesen elutasította. Vele majdnem 7 hónaposan jutottunk el addig h egyáltalán kóstoltatásról beszélhessünk. Sütőtök volt a menü
2022. nov. 7. 11:28
6/67 anonim válasza:
Mind a 2 gyerekemmel 4 hónaposan kezdtem.
Fiammal sütőtökkel és őszibarackkal. Az alma minden formában savat csinalt neki. A krumplitól meg fajt a hasa (akkor is ha én azt ettem es úgy szoptattam).
Utana répa, banán, csirkemell, tészta
Lanyommal alma és krumpli. Utana jöttek amik fiamnál.
Mind a 2 6 hónaposan már egyedül evett, darabokat, nem pürét.
2022. nov. 7. 11:37
7/67 anonim válasza:
Hagyjál már6!🤣🤣🤣Egyedül evett 6 hónaposan. Hát ülni se tud minden baba ekkor még.Hiába pontoztátok le a válaszomat,a hozzátáplálást 6 hónap előtt nem ajánlott elkezdeni.Nyugodtan olvassatok utána.Tudom,hogy régen már 2 hónaposan adták az almát,de nem volt helyes.
2022. nov. 7. 11:44
8/67 anonim válasza:
7!
Azért mert a te gyereked 6 hónaposan esetleg csak feküdt, az nem azt jelenti, hogy másé is.
6 hónaposan stabilan ültek, falatkákat tettem eléjük úgy csipegettek fel.
Fiam (aki azóta 4 éves) pl 6 hónapisan mar mászott is.
Lányom 10 honaposan sétált... (most 13 hónapos és fut)
Ha hiszed ha nem, nem mindenki a nagykönyv szerint halad a mozgasban.
Az meg, hogy le vagy pontozva, lehet nem véletlen...
2022. nov. 7. 11:49
9/67 anonim válasza:
Majdnem 7 hónaposan kezdtük, akkor ért meg rá. (nyelvkilökő reflex eltűnése, ölben stabilan ült, érdekelte az étel)
Először a tányéromról vett el egy darab kenyeret, azt rágcsálta. Aztán dinnyét majszolt, paradicsomot, uborkát, főtt zöldségeket a levesből.
Blw elvek alapján csináljuk a hozzátáplálást, nekünk nagyon bevált.
2022. nov. 7. 11:54
10/67 anonim válasza:
Szerintem a tiéd nem fejlődik a nagy könyv szerint,nem az enyém.Nem csak fekszik,hanem kúszik,de még nem mászik,ülnie pedig akkor szabad,ha mászásból ki tud ülni önállóan. És akkor sem kell 4 hónaposan hozzátáplálni.Ez meg nem mozgásfejlődési kérdés.Lóval nem sakkozok.Sziasztok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!