Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Milyen étellel kezdted a...

Milyen étellel kezdted a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

Most lesz a kicsi 4 hónapos, és kezdjük az ételek bevezetését.

Ti mivel kezdtétek?

2022. nov. 7. 10:48
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
34%

4 honaposan csak akkor kezd ha szant szandekkal egy orok eletre szet akarod cseszni az emesztorendszeret.

Es nem, nem most " lesz baja " , de ha majd mindenfele allergiak, emesztesi problemak megkeseritik a kesobbi eletet, akkor tudd, hogy MIATTAD volt.

Nem veletlen a 6 honapos jelenlegi ajanlas, mivel a mostani 30-40-50 eves korosztaly 80 % a kuzd valami gasztrointesztinalis panasszal. Na, ezert raktak feljebb az ajanlott kort.

Amugy meg avokadoval, 6 honaposan.

2022. nov. 7. 12:05
 12/67 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is 6 hónaposan már stabilan ült, mondjuk mi történetesen tényleg akkor kezdtük a hozzátáplálást, és eleve BLW-sen, vagyis egyedül evett, nem etettem soha (na jó, hazudok, most 2 évesen őkegyelme meg szokott kérni néha, hogy "segítsek", pl levest enni, vagy ha lusta akkor minden mást is, de régebben nyilván nem volt ilyen). Eléraktam a falatkákat, ő meg ette, amit evett. Vagy csak nyalogatta. Vagy eldobta. Mikor mit.

Eleinte párolt zöldséghasábokat (répa, cékla, édes és normál krumpli, ilyenek), párolt almagerezdet kapott, nem volt nagy sikere. Az avokádót nem szereti azóta se (mondjuk azt én se, szóval nem erőltettem), de a mandarint, narancsot azt nagyon szerette, bár első sorban szerintem azért, mert abból ki tudta szipkázni a lét. A banán, uborka az mondjuk egyből csúszott, ezek most is nagy kedvencek. Amikor babacsintát sütöttem vagy bundáskenyeret, na azt viszont tolta ezerrel. Az első kaja, amit valaha kóstolt, az a pásztorpite volt, egyébként, talán 1-2 hétel a 6. hónapos "szülinapja" előtt, még nem akartam megkezdeni a hozzátáplálást, csak éppen az ölemben ült, amíg én ebédeltem, és ő fogta, belemarkolt a tányéromba, és nekiállt falatozni. Onnan már sejtettem, hogy jó irány lesz a BLW :D És végül tényleg.

2022. nov. 7. 12:07
 13/67 anonim ***** válasza:
67%
Leírom,hogy 4 hónaposan semmivel, mindenki lepontoz,majd leírják ugyanazt (11-es),és mindenki felpontozta.Franc se érti ezt.
2022. nov. 7. 12:12
 14/67 A kérdező kommentje:

Külföldön élünk, és itt 4 hónaptól van a hozzátáplálás, nem érdekel, hogy máshol hány hónapos kortól.

Nagyon kedves, aki aggódik a gyerekemért, de nem kell.

2022. nov. 7. 12:16
 15/67 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, kb ezeket ajánlották nekünk is.
2022. nov. 7. 12:16
 16/67 anonim ***** válasza:
26%

Kulfoldon is a WHO - elveit kovetik 🤦🏻‍♀️

Bar gondolom azt nem tudod mi...

2022. nov. 7. 12:18
 17/67 anonim ***** válasza:
0%
Most az meg kit érdekel,hogy kinek mikor ült a gyerek? Én se azt írtam,hogy egy se ülhetett akkor,de a legtöbb baba nem ül még 6 hónaposan stabilan.Írjátok le neki,hogy 4 évesen már olvasott.Senkit nem érdekel.A lényeg,hogy korán van elkezdeni.
2022. nov. 7. 12:18
 18/67 anonim ***** válasza:
64%

Kerdezo, tessek, megkerestem neked.

Hacsak nem a Marson elsz, MINDENUTT 6 honap az ajanlott.

[link]

2022. nov. 7. 12:19
 19/67 A kérdező kommentje:

Istenem, fejezd már be! 😄

Nem vagyok erre kíváncsi, nem hiszem, hogy beszélsz franciául, így nem keresgetek neked internetes cikkeket.

Az ember kiír egy egyszerű kérdést, és az unatkozó buzgómócsing asszonyok idejönnek okoskodni, hát az eszem megáll.

A who megpuszilhatja a valagam. 😄

2022. nov. 7. 12:23
 20/67 anonim ***** válasza:
36%

Nekem olyan fura, hogy valakit ennyire nem érdekel a gyereke egészsége... :/

Akkor etessed 4 hónaposan, félévesen már kaphatja a töltött káposztát. Elnézést már, hogy mi aggódunk a te gyereked emésztési rendszeréért, ha a saját anyja nem.

2022. nov. 7. 12:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!