Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Milyen étellel kezdted a...

Milyen étellel kezdted a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

Most lesz a kicsi 4 hónapos, és kezdjük az ételek bevezetését.

Ti mivel kezdtétek?

2022. nov. 7. 10:48
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
11%
Akkor meg turmixolt pacallal.🤣🤣🤣Franciaországban is beteg lehet tőle a gyereked.A Who az világszintű szervezet.
2022. nov. 7. 12:30
 22/67 anonim ***** válasza:
100%

Én 6 hónaposan akartam elkezdeni, de nem érdekelte. 7 hónaposan is kb csak a banán meg a sütőtök. 8 hónaposan nyalogatott ezt azt, de szinte minden a kukában végezte.

9 hónaposan megtanult ülni végre, nekem meg fax elegem lett a kaja kidobásból, leraktam elé az aznapi ebédemből egy kicsit (grillezett husi kukoricás rizzsel), és teljesen nyugalommal elkezdte rágva enni. Azóta azt eszi, amit én, attól a ponttól nem figyeltem arra, hogy egyesével vezessek be dolgokat, csak olyat nem kapott, ami blw szerint tilos.

Következő gyereknél tuti, hogy egy percig nem fogok pürézni, tiszta idő és pénzpocsékolás volt.

2022. nov. 7. 12:35
 23/67 anonim ***** válasza:
72%

Oké, felfogtuk, hogy 6 hónaposan ajánlja a who a hozzátáplálás megkezdését. Csak légyszi vegyél már vissza magadból egy kicsit. Nem az volt a kérdés, hogy mikortól ajánlott és mi lesz, ha véletlenül pont nála lesz baja a gyereknek, ha nem az ajánlott időben kezdik a dolgot, hanem az, hogy ki mivel kezdte.

Amúgy meg nem törvényszerű, hogy minden gyerek, akit 4 hónapos korban kezdtek hozzátáplni az majd beteg lesz. Konkrétan tudok példát arra is, amikor 1 éves korig csak anyatejes volt a baba, utána vezettek be mindent, mégis glutén érzékeny, tejfehérje allergiás, asztmás és kezdődő cukorbeteg lett a gyereke 3 éves korára. Az unokanővérem kislánya az illető, akivel soha semmi baj vagy betegség nem volt a születése előtt és után sem, mégis ahogy elkezdték a hozzátáplálást, rögtön kiderültek a bajok. Szóval értjük, amit mondasz, de hadd döntse már el mindenki, hogyan neveli a gyerekeit.

2022. nov. 7. 12:42
 24/67 anonim ***** válasza:
76%

Óvónő vagyok 40 éve. Elmondom, pont hogy a mai gyerekek azok, akik küzdenek az ételekkel.

Azota van ennyi tej, glutén, laktóz, és még sorolhatnám érzékeny gyerek, amióta az anyukák túldramatizálják a hozzátáplálást. A mai gyerekek fele gasztrora jár, mert valami baja van.

Régen közel nem volt ennyi. Volt hasfájás az tény. De nem volt ennyi.

Az meg, hogy a mai öregek ilyen olyan betegséggel küzdenek, mi támasztja alá, hogy nem életében cseszte szét, hanem az anyja csecsemőkorában?

2022. nov. 7. 13:00
 25/67 anonim ***** válasza:
16%

"Külföldön élünk, és itt 4 hónaptól van a hozzátáplálás, nem érdekel, hogy máshol hány hónapos kortól."

Akkor minek kérdezel? Csináld úgy, ahogy nálatok ajánlott🤷‍♀️

2022. nov. 7. 13:06
 26/67 anonim ***** válasza:
78%

25!

Az megvan nem azt kerdezte, hohy mikor, hanem hogy MIVEL?!

2022. nov. 7. 13:09
 27/67 anonim ***** válasza:
72%

24-es, nincs igazad.

Egyrészt, régen nem ismerték fel a problémát, az én 30+-os férjemnek világéletében ment a hasa a tejtől, sok tejterméktől, mióta visszavett ezekből, minimalizálódott a probléma. Ergo, 30 éve is megvolt a problémája, csak senki nem foglalkozott vele.

Illetve, nem szabad elfelejteni, hogy folyamatosan nemesítik a zöldség-gyümölcsöket, a mai búzának 3-szor akkor a gluténtartalma, mint 40-50 éve, csoda, hogy most sokkal kevesebb gyerek gyomra bírja?

2022. nov. 7. 13:10
 28/67 anonim ***** válasza:
0%
#26, megvan, nyugi... De nyilvám erre is van ajánlás ott, ahol él, csinálja azt, ne a lenézett magyar anyukák módszerére legyen kíváncsi.
2022. nov. 7. 13:12
 29/67 flora08 ***** válasza:
100%
Azt hiszem, én leszek a kivétel (úgy látom, mindenki BLW-zett), én gyártottam az elején a kisfiamnak a püréket, nagyon szerette. Almával kezdtünk, de megpároltam és úgy pürésítettem, hogy ne csináljon savat (reszelt almát csak később adtam neki, keksszel). Az alma után jött - ha jól emlékszem - a répa, az őszibarack (ebből üvegeset vettem) és az édesburgonya (azt nagyon-nagyon szerette). Anyósom százszor elmondta, hogy az ő fiai nem ették meg a pürét, csak ha villával összenyomkodta az ennivalót, hát, az én kisfiam úgy nem fogadta el (párolt répát ha összetörtem, pl. vagy főtt krumplit), undorral köpte ki mindet. Ha egy pici darab maradt a pürében, addig forgatta a szájában, amíg nem sikerült kiköpni. Nyáron próbáltam a sok-sok idénygyümölcsöt frissen, csak meghámozva adni, de nem ette meg egyiket sem. A dinnyét kiöklendezte. A püréket viszont nagyon jó étvággyal ette, szépen fokozatosan váltottuk ki velük az étkezéseket. A húsokat is leturmixoltam az elején, úgy kevertem a főzelékbe. Aztán 8 hónapos kora körül elkezdte eszegetni a kenyeret, aztán banánt próbáltam kis falatokban, azt is megette, szerencsére nyár végére a többi gyümölcsöt is. Pár hét alatt megszokta a falatokat, egy idő után amit csak lehetett, darabosan evett. Neki több idő kellett a szilárd ételek elfogadásához.
2022. nov. 7. 13:13
 30/67 anonim ***** válasza:
68%
A hatos a pontos példa arra, hogy soha nem szabad készpénznek venni az ilyen állításokat, hogy xy gyereke már 6 hónaposan önállóan evett. Nem, a gyereked nem evett önállóan, hanem felcsipkedte az ételt és a szájába helyezte, ahogy bármi mást is a szájukba tesznek, függetlenül attól, hogy étel vagy építőkocka. Ilyen alapon az én fiam 5 hónaposan olvasott, mert a kezébe vette a és kinyitotta a Mester és Margaritát, majd elmélyülten gőgicsélt közben. 🤦‍♀️
2022. nov. 7. 13:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!