Milyen étellel kezdted a hozzátáplálást?
Most lesz a kicsi 4 hónapos, és kezdjük az ételek bevezetését.
Ti mivel kezdtétek?
Én 6 hónaposan akartam elkezdeni, de nem érdekelte. 7 hónaposan is kb csak a banán meg a sütőtök. 8 hónaposan nyalogatott ezt azt, de szinte minden a kukában végezte.
9 hónaposan megtanult ülni végre, nekem meg fax elegem lett a kaja kidobásból, leraktam elé az aznapi ebédemből egy kicsit (grillezett husi kukoricás rizzsel), és teljesen nyugalommal elkezdte rágva enni. Azóta azt eszi, amit én, attól a ponttól nem figyeltem arra, hogy egyesével vezessek be dolgokat, csak olyat nem kapott, ami blw szerint tilos.
Következő gyereknél tuti, hogy egy percig nem fogok pürézni, tiszta idő és pénzpocsékolás volt.
Oké, felfogtuk, hogy 6 hónaposan ajánlja a who a hozzátáplálás megkezdését. Csak légyszi vegyél már vissza magadból egy kicsit. Nem az volt a kérdés, hogy mikortól ajánlott és mi lesz, ha véletlenül pont nála lesz baja a gyereknek, ha nem az ajánlott időben kezdik a dolgot, hanem az, hogy ki mivel kezdte.
Amúgy meg nem törvényszerű, hogy minden gyerek, akit 4 hónapos korban kezdtek hozzátáplni az majd beteg lesz. Konkrétan tudok példát arra is, amikor 1 éves korig csak anyatejes volt a baba, utána vezettek be mindent, mégis glutén érzékeny, tejfehérje allergiás, asztmás és kezdődő cukorbeteg lett a gyereke 3 éves korára. Az unokanővérem kislánya az illető, akivel soha semmi baj vagy betegség nem volt a születése előtt és után sem, mégis ahogy elkezdték a hozzátáplálást, rögtön kiderültek a bajok. Szóval értjük, amit mondasz, de hadd döntse már el mindenki, hogyan neveli a gyerekeit.
Óvónő vagyok 40 éve. Elmondom, pont hogy a mai gyerekek azok, akik küzdenek az ételekkel.
Azota van ennyi tej, glutén, laktóz, és még sorolhatnám érzékeny gyerek, amióta az anyukák túldramatizálják a hozzátáplálást. A mai gyerekek fele gasztrora jár, mert valami baja van.
Régen közel nem volt ennyi. Volt hasfájás az tény. De nem volt ennyi.
Az meg, hogy a mai öregek ilyen olyan betegséggel küzdenek, mi támasztja alá, hogy nem életében cseszte szét, hanem az anyja csecsemőkorában?
"Külföldön élünk, és itt 4 hónaptól van a hozzátáplálás, nem érdekel, hogy máshol hány hónapos kortól."
Akkor minek kérdezel? Csináld úgy, ahogy nálatok ajánlott🤷♀️
25!
Az megvan nem azt kerdezte, hohy mikor, hanem hogy MIVEL?!
24-es, nincs igazad.
Egyrészt, régen nem ismerték fel a problémát, az én 30+-os férjemnek világéletében ment a hasa a tejtől, sok tejterméktől, mióta visszavett ezekből, minimalizálódott a probléma. Ergo, 30 éve is megvolt a problémája, csak senki nem foglalkozott vele.
Illetve, nem szabad elfelejteni, hogy folyamatosan nemesítik a zöldség-gyümölcsöket, a mai búzának 3-szor akkor a gluténtartalma, mint 40-50 éve, csoda, hogy most sokkal kevesebb gyerek gyomra bírja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!