Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti visszaszóltatok volna?

Ti visszaszóltatok volna?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves lányom, ma elmentünk vásárolni, többek közt egy turiba is. Észrevett egy babakocsit, odalépett mellé és mondta, hogy babababa. Nem volt benne a baba a kocsiban, felemeltem, megmutattam neki, hogy látod, nincs baba. Volt kis játék odaakasztva, mutatta, hogy ni-ni (ez a nézd) nála. Erre beszólt az anyuka, a gyereknek címezve, de se oda nem lépett, se semmi, hogy a gyerek egyáltalán észrevegye, hogy neki beszél valaki, hogy "légyszíves ne nyúljál hozzá, ő se nyúl hozzá a te játékodhoz sem, a cumihoz meg végképp ne". Ami zavart, az a hangsúly volt. Egyértelműen nekem szólt, de a gyereket szólította meg, de olyan stílusban, hogy nem kaptam szikrát. Mintha valami utolsó büdös mocskos leprás lenne a gyerekem, hogy ránéz a babakocsijára és már halálos betegséget kap el a gyerek (aki ugye benne sem volt).

Nem szóltam egy szót sem, arrébb vittem a lányt, aki persze mutatta, hogy baba, baba... egyáltalán nem engedtem volna magamtól sem, hogy hozzáérjen, és nem is vagyok egy anyámasszonykatonája, megvédem magam és beleállok mindig minden helyzetbe, de most úgy meghökkentem, hogy hogy lehet így szólni egy gyerekhez, hogy nem jött ki hang a torkomon. Most viszont nagyon nagyon bosszant, hogy nem védtem meg a gyerekemet, mert tulajdonképp őt bántotta, ha nem is szó szerint kimondva.

Ti visszaszóltatok volna? Vagy kiröhögitek az ilyet és átnéztek rajta?

Ismétlem, nem nyúlt hozzá, nem is engedtem volna. Tök más, ha jogosan szólnak, de akkor sem ebben a stílusban...

Utána láttam a (gondolom) nagymama kezében, nem volt egy hónapos az a baba...

2018. szept. 21. 19:54
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
24%
Bocs hogy ezt írom de turkálókban én általában bunyevác ősanyákat látok/hallok csak.
2018. szept. 21. 20:38
 12/30 anonim ***** válasza:
62%
A nőnek teljesen igaza volt. Nem normális dolog más babakocsijáhiz vinni a gyereked meg felemelni, hogy nézgesse. Ezek után nem csoda, hogy attól fél hozzá nyúltok. Én is szóltam volna.
2018. szept. 21. 20:51
 13/30 A kérdező kommentje:

hát, mindennel vádoltak már, de ősanyasággal még nem :D

első, valahogy átsiklottam a válaszodon, ez nagyon nagyon jó mondat, meg fogom jegyezni!

2018. szept. 21. 20:51
 14/30 anonim ***** válasza:
48%
Ebben a sztorban inkább te tűnsz hormongőzösnek. Túlreagálod. Semmi bántót nem mondott. Mi bántó van abban, hogy szólt előre, eddig és ne tovább?
2018. szept. 21. 20:54
 15/30 A kérdező kommentje:

nem vittem oda. egymás mellett voltunk kb 1 méterre, mikor a gyerek észrevette és mondta, hogy baba. És felemeltem megmutattam, hogy nincs benne baba.

Mondjuk nem igazán értem, hogy ha valaki ennyire háklis, minek viszi be egy turiba nemhogy a babakocsit, de a gyereket is.

Ha benne lett volna a gyerek, még meg is érteném, de így... és mondom, nem azzal volt a baj, hogy szólt, hanem ahogy tette.

2018. szept. 21. 20:54
 16/30 A kérdező kommentje:
14, nem az a baj. De lehet azt normálisan is. Nem úgy, ahogy ő tette. A kérdésben is írtam, a stílussal volt a bajom. Kb mintha egy utolsó leprás csöves lett volna a gyerek, úgy nézett rá és szólt hozzá
2018. szept. 21. 20:55
 17/30 anonim ***** válasza:
60%

Hülye volt, szard le, úgyse tudsz már visszaszólni neki.

Sokszor én sem vagyok felkészülve az emberek tuskóságára vagy morcosságára, de ez van, elfogadtam, hogy nem mindig tudok visszaszólni a meglepetéstől.

2018. szept. 21. 21:26
 18/30 anonim ***** válasza:
79%

Figyu, lehet aznap te/ti voltatok a 20.olyan ember aki belemászott a baba kocsijába, vagy bele szándékozott mászni. Ettől nekem is feláll a hátamon szőr, hogy nem lehet babakocsival végigmenni úgy az utcán, hogy valaki nem akarna belesni.

Engedd el, kész! Van, aki nem veszi észre, hogy nem kéne belemászni a kocsi kérdés nélkül, lehet azt hitte ti is ilyenek vagytok!

2018. szept. 21. 22:10
 19/30 anonim ***** válasza:
60%
Én mind a két oldalt megértem. A másik nőt azért, mert új anyaként gondolom féltette a dolgait és nem tudja még hogy milyen egy 2 évessel ( nem könnyű az tuti:) ) Téged pedig azért, mert megbántóan beszéltek a kislányoddal. Nem tudja még gondolom, milyen egy 2 éves, majd rájön előbb utóbb, amikor az övé is nagyobb lesz.
2018. szept. 21. 22:15
 20/30 anonim ***** válasza:
35%
Kösz, hogy lepontoztál, ez például pont tök váratlanul ért, kb. hasonlóan érzek, mint te akkor. Teljesen jószándékúan válaszoltam. Ezek után nem értem, miért kéred számon, hogy mások barátságtalanok veled.
2018. szept. 21. 23:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!