Alkalmatlan vagyok anyának?
Előre szólok, egyeseknek erősen kedélyborzoló lehet, ebben a tudatban olvassa el mindenki.
Lassan 30 éves vagyok. Minap töltöttünk életünkben először huzamosabb időt egy babával (a tesómé). Ő egy elég csöndes, nyugis baba, jó alvó, nem visít, ha nincs ölben stb. Engem valahogy 1 óra alatt úgy lehúzott a figyelemigényével, hogy egy megterhelő munkanap után se éreztem így magam. 3 órat voltunk együtt, nagyon kikészültem a végére, és jóval korábban, mint szoktam, bedőltem az ágyba. Nem tudom, hogy viseljem ezt el minden nap. Mindig azt hallottam, hogy a saját más, de igazából amikor eljöttünk az nyugatott meg, hogy nem kell magammal haza vinnem, és, hogy az annak a babának az a legjobb tulajdonsága, hogy nem az enyém. Szerintetek? Volt valaki így? Változott?
45: újra és újra olvasom a soraid és nagoyn sajnálom a helyzet...megnyúlt a bőr? pocak? igen, valóban, császár, 22 kg plusz után megnyúlt! Ezért minden nap, míg a gyerekek esznek, én tornázom, itthon, legalább 30 percet, a pocak tornát, és napról napra jobban érzem magam a bőrömben.
Hogy örüljek ha nmegcsal a férjem?? te miről beszélsz :) nálatok nagy gáz lehet.
En itt nem magamról beszelek , hanem valaszoltam a kerdezö kerdesere , elmondom mire szamithat erre irjak h biztos megkeseredett vagyok. Ezek tények, nem az en helyzetem , hanem a mindenkié, a gyerek köruli teendök.....
miert nem lehet öszinten beszelni egy dologról? Miert kell ködösiteni ? Persze h pozitiv szamomra is az anyasag , van egy tizeves gyerekem , senki nem kenyszeritette ram , nem erröl van szó , hanem a kerdes az volt h igaz e hogy lesziv a gyerek ?
Persze h lesziv ! A valasz igen. Vannak pozitiv oldalai is de erröl nem kezdett
Hagyjad, 32-es, itt egy őszinte választ kérő kérdésre se lehet őszintén válaszolni, különben "minek ilyennek gyerek" a reakció.
Ha le mered írni, hogy nem önt el a rózsaszín köd amikor a gyerek hajnalban felsír, már szar anya vagy.
Ha a bomba robbantotta lakásra nézve eszedbe jut (mert a rend és tisztaság sose marad meg fél napnál tovább), hogy milyen jó lenne ismét egyedül élni, mert akkor úgy találtad a lakást, ahogy hagytad és bűntudat nélkül lerogyhattál a tévé elé...
már jön a "szegény gyerek".
Ha be mered vallani, hogy hétvégén többet ücsörögsz reggelente a vécén, mint egyébként kellene, mert hétköznap sosincs erre lehetőséged és örülsz a csendnek... jön is az égszakadás...
És ha mindezekhez elfelejted hozzátenni, hogy "természetesen nem bántam meg, rengeteg örömöt ad... blabla", akkor már áshatod is el magad.
de nem mindenkinek ez a helyzete, nem érted? ez a Te helyzeted, nem mindenkié :) az én helyzetem nem olyan mint a Tiéd! Valóban fárasztóbb az életem, mint gyerek nélkül, de ha jól osztom be az időm, és priorizálok, akkor mindenre jut időm, ami fontos neked.
Rózsaszín ködről szó sincs! mint ahogy írtam, gyerek nélkül, szimplán sem lenne rózsaszín köd egy 15 éve tartó házasság!!! ezzel sincs semmi gond, nem kell hogy cukorhabban ússzon mindenki, de azért nehogy már arra ne jusson időd hétköznap hogy kakálj egy jót :) ha így van, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz, esetleg egyedülálló vagy, amit őszintén sajnálok, de akkor sem az a standard hálistennek...vagy lehet én vagyok túl jó helyen, hogy körülöttem azért az anyák többnyire kiegyensúlyozottak és csinosak??
Ha nem muszáj, nem értenék egyet azzal, hogy anyának lenni szívás. Pedig egyedül nevelek zéró segítséggel két 3 év alattit. Nem megyünk egymás idegeire, dackorszaktól megkíméltek, egész nap eljátszanak, hagynak élni.
Az eleje tényleg nehéz a nem alvás miatt, de az se mindenkinek.
34 es válaszoló , azt irod, " de ez a te helyzeted nem az enyem", senki nem kerdezte a te helyzeted se az en helyzetem, te ezt nem erted, h lépj ki magadból és adj egy valamire jó választ , valakinek akinek szuksege van rá, espedig a gyerek köruli teendökröl volt szó, amelyeket minden gyerek körul meg kell tenni, fuggetlenul a környezettöl.
Es itt nem rólad es a te helyzetedröl van szó, h neked milyen jó es akkor masnak is az lesz.
Nem tudsz kilépni magadból es a tanácsod hasznavehetetlen
"nehogy már arra ne jusson időd hétköznap hogy kakálj egy jót :) ha így van, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz"
Így legyen ötösöm a lottón! :)
Le mertem írni, rögtön jön a "valamit szarul csinálsz".
Bizonyára szarul csinálok valamit, ha nincs időn 5 órán keresztül pár percenként kommentelni, mint neked. :) Irónia off
Kommentelek igen, most ehhez van kedve?, játszottak a gyerekek, így megtehettem, mert reggel 6kor megfőztem és ráérek. Most meg alszanak...azért te is itt vagy valahogy. Ennyi ido alatt akar kakalhattal volna is mint hogy irsz :)
De miert csak az a jó valasz szerunted hogy az anyasag szivas es szar? Az en valaszom azert hasznavehetetlen mert én nem gondolon azt hogy szívás, teendők sokasága, és engem mégsem merít le, nem érzem magam zombinak, hanem nagyon boldog.vagyok....hogy mindenki más nem az? Egyreszt nem hinném hogy így van. Másrészt meg a sajat nevemben valaszolhatok csak...miert akarnek mindenki neveben valaszolni mint te??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!