"Hogyan mondjam el anyumnak hogy menstruálok? 12/l" Nem ég az arca a szégyentől annak az anyának, akinek a lánya ilyen kérdést kénytelen feltenni?
jabocs, leesett, második vagyok :D
de, szerintem szégyellheti magát az az anya akivel nem lehet erről beszélni, de olyat is láttam, hogy a lány nem volt képes ezzel odaállni az anyja elé, mert az olyan ciki... meg is érdemli az ilyen.
Én ismerek ügyvéd anyukát, aki 16 éves lányával sem beszél a menzeszről mert " még kicsi hozzá"
Ennyit az anyukákról. Az én lányom is minden ilyen kérdésével hozzám fordult annak idején.
Az én anyám kb. 10 évesen felkészített rá, hogy ne ijedjek meg, ha egyszer vérezni fogok, hanem szóljak neki. Őt a saját anyja nem világosította fel anno egyáltalán, és halálra rémült, mikor megjött neki. Nála haladóbb szellemű már csak a nagyanyám (másik ágról), aki sokkal megértőbb volt az unokáival minden téren, pedig 30-asként szült először, de ugyanazt a bizalmas légkört próbálta megteremteni a saját családjával, mint amit otthon látott a saját anyjától, aki szintén 30 fölött szülte mind az öt gyerekét.. Szerintem ez jó példa arra, hogy nem a szülés idején betöltött életkor határozza meg, kiből milyen szülő lesz.
A kérdésben szereplő lány pedig pontosan tudja, hogy mi történik vele, úgyhogy valószínűleg felvilágosították már, csak fél odaállni az anyja elé, mert az ciki. Egyáltalán nem biztos, hogy az anyja gyereknek nézi, és nem számít a dologra, de ha minden nap rákérdez, akkor is ki kell mondania a lánynak előbb-utóbb, hogy megjött neki.. Sok esetben a gyerek szégyelli ezeket a dolgokat, mert a figyelem középpontjába kerül tőle, ráadásul egy "kellemetlen" szituáció miatt. A tinik ilyenek, ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!