Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Hogyan mondjam el anyumnak...

"Hogyan mondjam el anyumnak hogy menstruálok? 12/l" Nem ég az arca a szégyentől annak az anyának, akinek a lánya ilyen kérdést kénytelen feltenni?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 8. 21:42
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
39%

Egyébként, aki halálra rémül, annak hány évesen jön meg? Tényleg no offense. De általános sulis biosz tananyag része a menstruáció. Van akinek nagyon korán jön meg, hallottam hogy valakinek 9 évesen, az persze hogy nem tudja mi az, de 12 évesen már kellene. Nekünk már azt hiszem 5. osztályban (11 éves korban) volt hogy jött védőnő és tartott egy ilyen "felvilágosító" órát, hogy ez meg ez fog történni, nem kell megijedni. Sosem értettem, 12 év fölött hogy nem tudja valaki, hogy mi történik a testével, és azt hiszi most baj van és meg fog halni...

Mindazonáltal igen, az anyának nem kéne olyannak lenni, hogy a gyerek féljen beszélni vele...

2015. ápr. 9. 12:40
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem félelem kérdése, én is cikinek tartottam a témát, pedig anyummal aztán mindent meg lehet beszélni. Csak hát egy olyan közegben, ahol már a felvilágosító órán is kihangsúlyozzák, hogy ez milyen borzalmas dolog, és hogy milyen praktikákkal lehet elkerülni, hogy bárki, főleg a fiúk tudomást szerezzenek róla (nálunk külön kitértek arra, hogy a betétet érdemes a táska legaljába rejteni. Addig fel sem merült a tizenegy éves agyamban, hogy ez szégyellnivaló lenne). Remélem, a lányomnak normálisabb védőnő jut, ha már hamarabb el kell mondaniuk neki, mint ahogy én elmondanám (notóriusan későn érő család vagyunk, 11 évesen még bőven korai lesz).
2015. ápr. 9. 13:54
 23/24 Neuhauser László ***** válasza:
100%

#21 - es

Megkerestem az ált.sulis biosz könyveimet

a NYOLCADIKOSBAN van benne a nemi szervek működése, menses, stb...

tehát 13-14 évesen kaptuk meg a felvilágosítást

Egyéb módon nem voltunk felvilágosítva

Bár mikor kisebb voltam és nem értettem miért kelt életre az ott lent, anyám elmagyarázta a dolgok rendjét férfi és női oldalon egyaránt

A szülő igenis készítse fel a gyerekeit az "érésre"

hogy amikor egy lánynak éppen megjön a piroska, akkor legyen tudtában azzal, mi történik és miért

Ne akkor magyarázkodjon a szülő, hogy most ez mi, hanem már előtte!

2015. ápr. 9. 15:22
 24/24 anonim ***** válasza:

Ez épp olyan természetes dolog mint hogy ki nő a hajad

nincs olyan hogy ciki dolog

2018. jan. 18. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!