Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Hogyan mondjam el anyumnak...

"Hogyan mondjam el anyumnak hogy menstruálok? 12/l" Nem ég az arca a szégyentől annak az anyának, akinek a lánya ilyen kérdést kénytelen feltenni?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 8. 21:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Most olvastam az eredeti kérdést, szóval az anyja nem világosította fel, lehet tényleg nem számított rá ilyen korán. Attól függetlenül a 12 éves még gyerek, ha biológiailag már érni kezdett is, szóval jogosan érzi még "gyereknek" az anyja. Mindenesetre egyetlen mondattal helyre lehet tenni a dolgokat, és biztosan bepótolja, amit elmulasztott.
2015. ápr. 8. 22:31
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

En csak uvoltottem a wc-bol sikitva, h "Anyuuu Apuuuu verzek, meg fogok halni waaaa" es kitotyogtam konnyes szemekkel letolt bugyiban, amire Apu kishijjan rosszul lett ( o nagyon konzervativ) Anyu meg tok edes volt mar hozta is a betet:-))

El o dta, h nagylany lettem, amin tovabb bogtem, h en nem akarok nagylany lenni es elverezni...:-)))Atyam, igy visszagondolva kb zero biologiai ismeretem volt, annak ellenere h anyukam orvos:-)))

2015. ápr. 8. 22:39
 13/24 anonim válasza:
80%
22:39 nagyon aranyos sztori😊
2015. ápr. 8. 22:49
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
hát ha nincs az a bizalmi viszony, hogy a gyerek bármit, pl. ezt is el merje mondani az anyjának, az az anya hibája.
2015. ápr. 8. 23:15
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

12-es: csak mi van ha ez egy 2 hetes iskolai tábor közepén történik?

Szerintem fel kell készíteni a gyereket előre.

2015. ápr. 8. 23:40
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámmal fantasztikus kapcsolatom van, nagyon szeretem, ő nyitott, mindent megbeszélünk, soha semmit nem kellett előle elhallgatnom.

De mikor megjött, egy napig gondolkodtam, hogy mégis hogy a fenébe közöljem. 15 éves voltam már, szóval vártam/vártuk, számítottunk rá, hogy lassan meg fog jönni, de egy olyan lánynak, akinél ez nem "mindennapos" téma, szerintem nem olyan egyszerű ezt így kijelenteni. Azóta persze beszélünk erről, simán elmondom anyának, hogy mikor jön meg, de akkor valahogy nem tudtam hogy közöljem.

2015. ápr. 9. 06:19
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Anyukámmal nagyon jó a viszonyunk mindent meg tudunk beszélni,tudtam mi a menstruáció és mit kell tenni,de amikor először megjött betettem a betétet és nem mertem megmondani. Mentem utána "anyaaa....hol a tollam?" ő meg kereste össze vissza mire meglett,és ez ment egész nap a megszólításig eljutottam de nem tudtam kinyögni mit akarok,végül este megmondtam ,ő meg azt hitte éppen akkor kereste a betétet de nem is mertem szólni,hogy azon már túl vagyok,betettem megvan stb...
2015. ápr. 9. 09:14
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok szóval azt akarom kihozni,hogy lehet hogy az anyuka felvilágosította és jó a kapcsolatuk de a lánynak nehéz erről beszélni,szégyenlős stb... 28éves vagyok e a mai napig ha látja hogy fáj a hasam és rákérdez, nem mondom meg hogy éppen menstruálok,nem tudom mért.Férjemnek igen, érdekes dolgok ezek.
2015. ápr. 9. 09:17
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy az olyan anyának, mint a kérdésben szereplő, nemhogy nem ég az arca, de valószínűleg meg van győződve arról, hogy mindent jól csinál.

Márpedig aki képes a 12 éves lányát fiatalnak tartani a felvilágosításhoz, miközben ma a lányok korán érnek és 12-13 évesen a többségnek megjön, az nagyon el van tájolva.

2015. ápr. 9. 09:37
 20/24 anonim ***** válasza:
13%
Igen, én sem értem, miért kellene szégyellnie magát akár a szülőnek, akár a gyereknek, mármint a kérdés feltétele miatt. Meg nem az volt a kérdés, hogy nem mer odamenni hozzá, hanem az, hogy hogyan mondja meg? nyilván egy 12 éves lánynak elég égő az, hogy ezt el kell mondani, tanácsot kért. Bírom azokat a tökéletes szülőket, akik minden szitura tökéletes választ tudnak adni...
2015. ápr. 9. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!