Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogos a felháborodásom, ha a...

Jogos a felháborodásom, ha a feleségem rám akarja hagyni a 2 hetes babánkat és elmegy osztálytalálkozóra? Menekül a gyerekünk elől?

Figyelt kérdés
Csütörtökön hoztam haza a feleségemet (25) és a kislányunkat a kórházból, jövő szombaton érettségi találkozója lesz, mindenáron el akar menni. Nem korai ez még szerintetek? Szoptat, hetes lesz akkor a kislány... Este 6-ra menne és hajnalban érne haza, étterembe mennek és még valami klubba. Szerintetek ez normális dolog? Félek, hogy menekül a gyerekünk elől... F40
2017. szept. 30. 16:01
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
26%

Nem normális.

Mondjuk lehetne az, hogy te és a baba is elkíséritek, ott vagytok mondjuk 1.5-2 órát és hazajöttök mind a hárman.

Ez így megoldható lenne, de ő valszeg nem fogta fel, hogy kinek és minek kellene most a legfontosabbnak lennie, és az első helyen neki a bulizás, ivás a fontos, nem a saját gyereke, családja. (Igazából tök mindegy, hogy minek nevezzük, osztálytalinak, vagy munkahelyi karácsonynak vagy bárminek... a lényeg, hogy fontosabb a buli, mint a gyereke.)

Nekem az az érzésem, hogy nem menekül, hanem egyszerűen nem fogta fel (nem akarja tudomásul venni), hogy ő most már anya és ha tetszik, ha nem, a gyereknek kell az elsőnek lennie, nem a régi osztálytársaknak.

Én a helyedben a fenti megoldást ajánlanám neki. De már látatlanban azt mondom, hogy ellenkezni fog, meg hogy neki ez jár, akkor közölném vele tényeket, hogy neki most fontosabb dolga van és hogy egy gyerek lemondásokkal jár.

2017. szept. 30. 18:19
 22/44 A kérdező kommentje:
Egy 2 hetes gyereket nem gondolom, hogy 30 felnőtt közé kellene vinni, ráadásul senki nem viszi a párját, úgyhogy ez elve halott ötlet sajnos
2017. szept. 30. 18:21
 23/44 anonim ***** válasza:
12%
Nekem dokihoz kellett mennem, és mivel messze volt és várható volt, hogy sokat kell várni, apa kint ült a kocsiban a gyerekkel és ott szoptattam meg előtte és utána, de így is üvöltött egy fél óráig, mert persze pont akkor lett éhes, amikor bejutottam. (Cumisüveget nem fogadott el.)
2017. szept. 30. 18:30
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, én javasolnám neki az arany középutat. Menjen el nyugodtan 6 ra, beszélgessen, kicsit kapcsolódjon ki, de ne menjen tovább bulizni. Ez szerintem teljen korrekt lenne, kecske és káposzta esete.
2017. szept. 30. 18:46
 25/44 anonim ***** válasza:
76%

Nos én téged is megértelek, de valahol kicsit a felesègedet is.

Én szülés után két héttel a legjobb barátnőm esküvőjére mentem, igaz a férjem is jött és csak a vacsorára mentünk. Császárom volt, mégis meglepően jól voltam. Indulás előtt megszoptattam a babám, hagytam itthon bőven lefejt tejet, de csak egyszer kellett megetetni üvegből, a következő evèsre haza is értem. Összesen 4 órát voltam távol. Igaz csak 5 utcával arrébb volt az esküvő. Nagyon jó érzés volt kimozdulni, mert a terhességem utolsó 4 hetében otthon voltam és feküdtem. Jó érzés volt csinosan felöltözni, sminket rakni, újra "vékonynak" lenni.

Viszont az egész éjszakás bulizást nem nagyon tudom megérteni a feleséged rèszéről. Mert azzal szerintem semmi baj nem lenne, ha csak 2-3 órára menne el, de így ez nekem fura.

2017. szept. 30. 18:57
 26/44 anonim ***** válasza:
68%
És ha nem normális dolog? Akkor megtiltod neki?
2017. szept. 30. 19:01
 27/44 anonim ***** válasza:
41%

Hát, nekem pont egyetemi évfolyamtalálkozóm volt, mikor 3 hetes volt a lányom, eszembe nem jutott elmenni. Nem voltam sokkal idősebb, 27 éves. Amúgy szintén szoptattam, és ha a kislányom már 3 órán át nem szopott, olyan szinten ömlött a tej mindkét mellemből, hogy rögögve eláztatta a melltartóbetétet kb. 5 perc alatt, összehajtogatott textilpelenka volt a melleimen 3 számmal nagyobb sportmelltartóban. Biztos marha jó buli lett volna így. Fizikailag én is jól voltam amúgy, bár császáros voltam, de már felépültem nagyjából addigra, de én nem tudtam volna ilyen pici korában otthagyni a kislányomat, rosszul éreztem volna magam nélküle.

Egyébként az szerintem is élhető megoldás, hogy fej tejet, elmegy a vacsira, aztán hazamegy. A hajnalig bulizás szülés után két héttel kicsit meredeknek tűnik fizikailag is, meg tényleg necces, hogy a tejével mit tudna csinálni...

Nem vagyok az a karótnyelt mártíranya, a lányom 1 éves korában aludt esküvő miatt anyukámnál, másfél éves kora óta meg kéthavonta barátnős estére megyek, apukájával elvan, én meg másnap megyek haza, mert másik városban szoktunk lenni. De ilyen picit szerintem igenis gáz ennyi időre otthon hagyni, és még gázabb, hogy ráadásul szoptatott babát. Lehet el se fogadja az üveget...

2017. szept. 30. 19:09
 28/44 anonim ***** válasza:
42%

Nem olvastam el minden hozzászólást, de elmenni fodrászhoz, kozmetikushoz ami jó eséllyel 2-2,5 órát vesz maximum igénybe az teljesen más, mint egy csecsemőt este 6-tól hajnalig apukával hagyni.

Menjen el a vacsorára, de bulizni ne. Egy anyukának pár évig ezt muszáj szerintem elengednie. Amíg szopizik a gyerkőc addig mindenképpen.

2017. szept. 30. 19:09
 29/44 anonim ***** válasza:
40%
Ráadásul ne az apukát támadjuk, én teljesen meg értem azt is ha fél ketten maradni a két hetes picivel.
2017. szept. 30. 19:10
 30/44 anonim ***** válasza:
76%
Jajmár 29, és ha anyuka is fél, akkor ki látja el a gyereket? Nem értek egyet a kérdező feleségével (27es vagyok), de ez a mentsük fel az apukákat a babázás alól mert félnek szegények, annyira gáz... anyuka nem félhet? Neki nem új? De, csak ő nem húzhatja ki magát, mert valakinek meg kell csinálni...
2017. szept. 30. 19:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!