Jogos a felháborodásom?
Először aludt ott?
Amúgy elmondanám az apukának hogy a saját gyerekét sarokba állíthatja és csapkodhatja, szíve joga, de másét nem, főleg egy ilyen banális dolog miatt.
Először aludt ott. Szó sem volt róla, hogy a gyerekszobában valami tabu, szóval nem tiltás ellenére volt a dolog.
Így neveli a sajátját is, meg is van az eredménye, otthon kezelhetetlen.Mindenki más bír vele, semmi gond mondhatni. Szerintem fél az apjától, nagyon szigorú keretek közt él. De ez már az ő dolguk. Nálunk sok gyerek jön-megy.Soha életben nem csaptam más kezére.
Jogos, az életben nem engedném többet hozzájuk. Más gyerekével még akkor is vendégként bánik egy normális felnőtt, ha tényleg rossz fát tesz a tűzre, nevelni, esetleg következményt kiróni a szülő dolga, és kizárólag az övé. Beszélgess sokat a kicsivel, amikor ő megfelelő hangulatban van hozzá, amíg csak meg nem érti, hogy semmi rosszat nem tett, és hogy ebben az esetben a felnőtt volt az, aki hibázott.
De ha semmi jele nem volt annak, hogy az ismerősödnek ezek a nevelési elvei és módszerei, akkor magadat se hibáztasd tovább, vond le a tanulságot, de ne emészd magad, és főleg ne érdekeljen, hogy a jó barát megsértődik-e a felháborodásodon.
Én is úgy gondolom. Nálunk is volt már olyan gyerek, hogy húú, mégsem jutott eszembe, hogy csapjak. Nem az én dolgom. Azért a rosszaságért lehet, hogy az enyém már kapott volna, mert nagyon csúnyát csinált, de máséra rászólok,ennyi. Az anyja meg majd rendezi ahogy akarja. Én csak a veszélyt hárítom el.
Ráadásul ebben ahelyzetben meg egyértelműen a szülő volt a hibás, nem tudom hol szokás még olyan dolgot gyerek szobába tartani, ami veszélyes a gyerekre nézve.
A gyerek magát hibáztatja, még reggel is azt mondta, hogy buta voltam. Ez a borzasztó. Gondolom mivel másnál történt az eset, sokkal komolyabban veszi az egészet.
Most az lesz még a rossz, hogy tényleg jó barátok vagyunk. Mit is tegyek. Most biztos jobb, ha egy ideig nem találkozunk..de ez távolságtartást fog-e jelenteni, avagy sem. Nyilván máskor is fogják hívni, én nem fogok engedni. Ez megint rosszul fog kijönni. Hát h@lye egy helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!