Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekvállalásnál számonkérhe...

Gyermekvállalásnál számonkérhető lenne ez a közeli rokonokon?

Figyelt kérdés

Van egy súlyosan fogyatékos féltesóm. Nem tudtam róla. A betegségére való hajlam öröklődik. Úgy néz ki, a gyerekem is érintett. Már 2 éve találgatják az orvosok, mi lehet a gond, mert nem teljesen egyértelmű. Mindig azt mondtam, nincs a családban semmilyen betegség, pedig ez volt mindenhol az első kérdés.

Ha tudom, hogy valószínű, hogy a jövendőbeli gyermekem súlyosan sérült lehet, nem vállalok gyereket, nem kockáztatok, pláne nem egyedül. Tudom, akárkinek lehet akármilyen gyermeke, de ha nagyobb az esély jóval, mint az átlag, nem kockáztattam volna, ez teljesen biztos.

A fogantatása előtt már tudtak a betegségről, senki nem szólt semmit.

Én úgy érzem, kötelességük lett volna szólni, legszívesebben feldarabolnám őket, hogy a hülyeségük miatt születhetett egy egyedülálló nőnek önmagát talán soha ellátni nem tudó gyereke, aki élete során segítségre fog szorulni. Hát hogy éljek én addig, mint ő, hogy segítsem? Arról nem is beszélve, hogy születése óta tudták, hogy sorra járjuk az orvosokat, a gyerekem lemaradt a korai fejlesztésről az ostobaságuk miatt.

Egyikük doktor, a másikuk hamarosan doktorál szerintük, mivel nem lehet tudni, hogy a féltesóm melyik szülőjétől örökölhette a betegséget, nem volt veszély. Hol van itt a józan ész?

Ti mit tennétek a helyemben?

Most azon gondolkozok, hogy minden kapcsolatot megszakítok velük, és elküldöm őket a francba előtte. Az egyik raadásul közölte is, hogy sajnálja, hogy elmondta, mert csak felhúztam magam. Ember az ilyen? Milyen fontossági sorrendje van ennek?

Szerencsére csak enyhén érintett a gyermekem, (legalábbis egyelőre úgy néz ki), most majd biztosan könnyebb lesz eldönteni, hogy tudják, mit vizsgáljanak.

Járhattunk volna sokkal rosszabbul is, olyan rosszul, ahogy nem kellene embereknek születnie. (Most olyan bölcsibe jár, ahol szegregált és integrált oktatás is folyik, úgyhogy van rálátásom valamennyire. Ha úgy járunk, abba beleroppantam volna.)

Úgy érzem az elhallgatott információ miatt kárpótlást érdemlek, bosszúállás párti vagyok, átverve érzem magam és azt szeretném, ha felfognák, mennyire súlyos dolgot tettek.

/elnézést azoktól, akik szerint a sérült gyerek ajándék, de nem értünk egyet, szerintem ilyenfajta ajándék senki kívánságlistáján nem szerepel, persze néha azért örömet is okoz/

Igazából leginkább csak ki akartam írni magamból, mert egy csomó idióta reakciót kaptam a barátaimtól, érdekel, mások hogy látják.

2017. szept. 1. 15:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:

Kössz, most sem segít senki, mert senki nem tud vele több időt eltölteni.

A kapcsolatunk klassz, csak velem jön ki, senki mással, ezzel együtt jó és egyben rettentő megterhelő vele lenni.

Naná, hogy nem vállaltam volna, ha nagy esélye van, hogy sosem lesz képes önmagát ellátni. Ki vállal direkt olyan gyereket, aki egy életen át tőle fog függni? Te vállalnád, hogy 80 évesen az 50 éves fiad fürdeted? Nincs ezzel kapcsolatban rossz érzésem, nyilván már nem csinálnám vissza, hisz megszerettem a gyerekem, nem akarom, hogy ne létezzen, de ha meg sem fogan, és sosem tudom meg milyen lenne, az ideálisabb lett volna.

Amúgy beugrott az a cikk, amiben egy átműtött kínai csaj és egy kínai pasi gyereke nagyon előnytelen külsejű lett, és a pasi egy csomó kártérítést nyert, mert a nő hazudott a külsejéről, és tutti nem vállalt volna a pasi a csúnya nővel gyereket.

Pénzt persze nem várnék, de ha ott a pasi javára ítéltek, simán nekem is igazat adnának.

Őszinte bocsánatkérést várnék, és hogy felajánlják a segítségüket.

Ha ez nem megy, hiszen nem megy most se, akkor jó lenne, ha valami nagyobb erő, karma vagy Isten vagy mittudomén elintézné, hogy legyen már nekik is pocsék, mert valaki elhallgatott valamit. Pl az uncsitesóm férjének legyen másik családja, és valami közeli ismerőse tudjon róla, de titkolja az elejétől. Hiszen úgy sem számít, szeretik egymást.

Utána biztosan megkapnám azt, amit első körben vártam.

2017. szept. 1. 18:20
 22/63 anonim ***** válasza:
78%
Picit bele kavarodsz a történetbe, nem baj?
2017. szept. 1. 18:59
 23/63 anonim ***** válasza:
82%

Meséld már el hogy ha terhesen meseled miket kerdeztek genetikain es vizsgalatokon es , akkor szolnak h mivan akkor mi a lópikulát csinálsz?

Ezt kideriteni valszeg nem lehet terhesseg alatt,tehat gondolom el nem vetetted volna. Ha meg teherbeeses elott szolnak azt mondom jó ne vállalj gyereket de ez így elég gáz h rájuk vetíted ezt ki. Elvetetted volna ha tudod h 15-20% h beteg gyereked lesz???

2017. szept. 1. 19:04
 24/63 anonim ***** válasza:
89%
Áruld már el, mi baja van a gyereknek, mert eddig erröl nem írtál,csak összevissza mesélsz különféle dolgokat, amik nem illenek így együtt egyetlenegy betegséghez sem.
2017. szept. 1. 19:20
 25/63 anonim ***** válasza:
87%
Mért nem tudja majd ellatni magat? Downos vagy autista? Mert azokkal ha foglalkozva van fejleszthetoek es tudnak magukrol gondoksodni.. ha teljesen mas azt kizart h ne vettel volna eszre ultrahangokon vagy szuletesekor.. szval elegge ferditesz😉😉
2017. szept. 1. 19:28
 26/63 anonim ***** válasza:
67%

Hogy jön ide az unokatesód??? Lemaradtam?

Vagy ha megdöglött a lovad, dögöljön meg másé is?

Igen. Ettől biztos jobb lesz!

Menj, sajnáld magad, h h kuszúrt veled mindenki, meg az élet.

Ettől biztos jobban érzed majd magad

2017. szept. 1. 20:06
 27/63 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Nem hinném, h Down vagy autizmus, azok ugyanis nem ritkák. Ha ritka, akkor szakembwrként javaslom a RIROSZ- t, ritka rendellenességek országos szövetsége.
2017. szept. 1. 20:12
 28/63 anonim ***** válasza:
89%
Én sem értem.. Nem folyik a nyála, nem zombi (Te szavaid) de képtelen magát ellátni, viszont dühkitörései vannak, de veled el van, klassz a kapcsolatotok. Milyen betegsége van? Mert egyszerűen nem tudom elképzelni. És hogy nem vették észre a terhesség alatt?
2017. szept. 1. 20:12
 29/63 anonim ***** válasza:
87%
Értem a bánatod, de a kártérítés meg a felelősségre vonás kicsit erősnek tűnik nekem. Hisz a gyerekvállalás Te felelősségteljes döntésed volt-vagy nem és most a nehéz helyzetben próbálsz másokat hibáztatni, attól neked nem lesz könnyebb, sőt.
2017. szept. 1. 21:08
 30/63 anonim ***** válasza:
91%
A bátyám szellemi és testi fogyatékossággal született. 3 éves koráig szinte mindig a kórházban volt mivel egymást követték a műtétek. A szellemi fogyatékosságát akkor úgy ítélték meg, hogy valószínűleg soha életében nem lesz önellátó, nem fog velünk kommunikálni és az ideje nagyrészében úgymond csak mereng a semmibe. Erre jön még a testi fogyatékossága. Azóta 27 éves lett egyedül eszik, elektromos borotvával egyedül borotválkozik, egyedül fürdik, írni olvasni tud, mindenjivel tud és szeret is értelmesen társalogni. Anyu a terhesség ideje alatt strummás lett és akkoriban azt mondták neki hogy a gyógyszerektől nem lesz semmi baj a babával és a vizsgálatok is ezt mutatták.. Hogy minden rendben. A születésekor világossá vált hogy semmi sincs rendben. Anyu nem okolt senkit és nem is vágyott a kártérítésre. Pedig neki sem volt könnyebb az élete mint most neked. Azt az időt amit most te a saját hergelésedre szánsz ő arra szánta hogy a bátyámból a legtöbbet hozza ki és vele együtt még engem és a nővéremet is tanítson. Természetesen megértem hogy nem vagy boldog és fel kell dolgozni a fájdalmat de ha ennyi düh van benned azt tudod a gyermek előtt leplezni? A betegséggel élő gyermekek hamarabb megérzik a másokban lévő feszültséget és ők is sokkal feszültebbé válnak mint egy egészséges gyermek. Nem tudsz mást tenni mint beletörődni a történtekbe mert nem fog változni akkor se ha mindenkit kiutálsz a családban csak magadnak ártasz ezzel a hozzáállással és nem másoknak. Bele fogsz betegedni és annak mind a ketten megisszátok a levét. Keress fel egy pszichológust és ő segít túljutni ezen az érzelmi állapoton.
2017. szept. 1. 23:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!