Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért elítélendő, hogy fiatalo...

Miért elítélendő, hogy fiatalon szeretnék gyereket szülni?

Figyelt kérdés

Nem tudom mennyire jó ötlet most ezt ide leírni... de eléggé zavaró már, hogy nem vállalhatom fel amit akarok! Mert akkor rögtön jön az okoskodás, azonnal le vagyok szólva és elküldenek a pi'be, hogy mit akarok én. Kicsit jól esne kiírni magamból.

12-13 éves lehettem amikor elkezdett foglalkoztatni a gyerek téma és az anyaság, persze nagyon amatőr módon hiszen azt sem tudtam teljesen, hogy mi micsoda... ahogy nőttem úgy erősödött bennem a dolog és olyan 15 éves koromra tisztában lettem a dolgokkal, alig vártam, hogy idősebb legyek és legyen kivel gyereket vállalni. Akkor még nem mondtam senkinek, hiszen azt gondoltam lehet csak fellángolás vagy megváltozik ez de egyre idősebb vagyok és egyre csak erősödik bennem a vágy. Áprilisban 20 éves lettem. 16 éves korom óta van barátom akivel közösen szeretnénk gyereket vállalni. Ő most lett 31 éves. Igen, köszönjük szépen, nagyon jól megvagyunk!!! Ő már "apakorban" van, felelősségteljes és tele van szeretettel. Nekem mindenképp apatípusnak tűnik, talán ezért is választottuk egymást tudat alatt, hiszen véletlen folytán ismerkedtünk meg de azonnal úgymond egymásba szerettünk.

Ő már évek óta mondogatja a kisbabát de én még túl fiatalnak tartottam magam, mindig halasztgattam de úgy érzem megértem rá. 8 hónapja lassan, hogy én is úgy döntöttem, hogy akkor vágjunk bele! Nos azóta is csak a próbálkozás megy hónapról hónapra.

Konkrétan senkinek nem mondtam még el, hogy próbálkozunk (csak fórumozni szoktam, esetleg más oldalakon írok) de akinek mondtam már, hogy fiatalon szeretnék gyereket az mind lehurrogott. Például itt a neten is rögtön fogást keresnek rajtam. 17-18 éves koromban mikor írtam erről az volt, hogy előbb érettségizzek le, csináljak szakmát, dolgozzak stb. Ez már mind megvan, most már ez nem számít hanem várjak még plusz éveket ezért meg azért.

Én naiv vagyok, fiatal vagyok, tapasztalatlan vagyok és minden vagyok csak ember nem amiért fiatalon szeretnék szülni. Oké, 25 évesen se lennék öreg de ugyan miért fáj az idegen embereknek ha valaki már 20 évesen szeretné? Ráadásul tervezetten. Nem felelőtlenség miatt foganna az a gyerek és nem egy kunyhóba, instabil kapcsolatba.

Nyilván 20 évesen egy érettségivel és egy boltos szakmával nincsenek millióim és saját házam de én úgy gondolom, hogy azért vagyunk egy pár és azért vállalunk KÖZÖSEN gyereket, hogy ezeket megoldjuk. A páromnak van saját kertes háza, ott élünk de ettől függetlenül nekem is van saját kerestem. A hajam az égnek áll attól amikor azt írják, hogy ne vállaljak így gyereket mert ha szét megyünk akkor nem lesz hova mennem. Hogy lehet így hozzáállni az egészhez? Szép lenne ha gyűjtögetnék saját házra mert mi van ha szétmegyünk... nálam ez nem elővigyázatosság hanem bizalmatlanság. Nyilván benne van a pakliban de szerintem nem erre kell alapozni. Kíváncsi vagyok, hogy akik ezt mondják, azok közül hánynak van plusz saját lakása vagy megtakarítása külön erre a dologra. Vagy pedig a férfi kerül az utcára? Én bízom a páromban annyira, hogy ha szét is megyünk nem fog utcára tenni se engem, se a leendő gyerekeinket.

Tehát észrevettem, hogy soha semmi nem jó ha kiderül a korom. Ha a páromé is, akkor végképp nem jó semmi.

Vajon mindenki ennyire tökéletes vagy mi a fene? Már nincsenek átlagos szülők átlagos élettel?

2017. aug. 23. 17:33
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%

Nem, nincs kacsalábon fogó palotánk. Az egyik három a másik másfél szobás. És nem azt mondom hogy több százezret kell keresni(bár nem árt) hanem hogy ne a semmire szülj (és ne is a pasid pénzére).

De nekem mindegy, szüljél amennyit akarsz, nem az én gyerekemnek lesz rossz, hogy én meg tudok neki adni mindent amit szeretne, te meg nem, mert nem tudsz még egy-két évet várni, hogy kapj gyed-et és legyen kis tartalékotok.

2017. okt. 5. 20:38
 32/37 A kérdező kommentje:
Honnan tudod, hogy nem kapnék? Honnan tudod, hogy mióta és mennyit dolgozom? Honnan tudod, hogy mennyit keresek? Nem minden szakma 2-3 éves. Az enyém konkrétan fél éves volt.
2017. okt. 5. 20:47
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
700-ból csak ötvenet bírsz neki félre rakni az szép. Nem sokra megy majd annyival mire felnő.
2017. okt. 5. 21:37
 34/37 anonim ***** válasza:
35%
50, plusz a családi, így 18 éves korára durván 13 és fél milliót tudunk neki félrerakni, de az a megtakarítás az inflációval ugye növekedni fog. Lakása már van, lesz kezdőtőkéje is, úgyhogy szerintem máris több kezdeti segítséget kap, mint mondjuk te gyereked, utolsó :-)
2017. okt. 5. 21:43
 35/37 A kérdező kommentje:

Ne haragudj meg, nem bántásképp mondom... de én annyira rosszul vagyok az ilyenektől. A képernyő másik végéről tipikusan olyan szülőnek tűnsz aki mindent a gyerek popsija alá tol, aztán majd panaszkodik, hogy a gyereknek ez se jó, az se jó és vajon mit ronthatott el. Magyarul a gyerek (ha nem lesz egy csepp esze) nem fogja értékelni a fáradozásotokat és nem lesz neki elég amit nyújtani tudtok. Mert az életben nem kell semmiért sem megdolgoznia. Ha a 13 milliója után bárhol elakad, ti majd ugrotok rögtön és segítetek. Ami némiképp normális de van egy hasonló ismerősöm és iszonyat nagyképű arra amit valójában a szülei kapartak neki össze és 30 évesen úgy el van szállva magától, hogy hihetetlen. És akkor én kapom itt az ívet, hogy nekem nem kell megdolgoznom semmiért. Tényleg nem, csak azért dolgozom én is, hogy fenntartsuk magunkat. Az egy dolog, hogy van egy ház amiben élünk és nekem ez nem került pénzembe, ugyanakkor azt a házat fenn kell tartani úgy, hogy rendbe is legyen.

Mindent elhiszek de szerintem ez akkor kamu mint egy ház. Bár ki tudja.

2017. okt. 6. 08:25
 36/37 anonim válasza:

Ne haragudj, hogy ennyi idő után idep*fázok, de hátha olvasod még...

Szóval, veled egykorú vagyok, egyetemista, dolgozó, jó családból származó lány vagyok. Alapvetően nem az utolsó a lényeges, mert úgy tanítottak, hogy tiszteljem azt, aki dolgozik.

Itt van a lényeg. Hogyha te mondjuk most elmész szülni, mid lesz? A gyerek után járó juttatások meg a párod. Mondjuk beleesel egy szülés utáni depresszióba, vagy a párod nem bírja a gyereket stb és lelép. Ott leszel 21-22 évesen, egy bölcsissel, 1-2 év munkatapasztalattal (már ha dolgozol).

Más példa: egy nő, aki normál tempóban végez az én szakomon, az 26 évesen munkába áll, hogyha 6-7 évet dolgozik, akkor 32 lesz, mire gyereket vállal. Milye lesz? Nagyon jó szakmája, érett kapcsolata, stabil állása, ami azért (ne haragudj meg) jobban keres, mint egy eladó, megfelelő élettapasztalata a gyerekneveléshez.

Persze, nem könnyű gyereket nevelni sosem.

Milyen előnyei vannak a korai gyerekvállalásnak?

“Frissebb” az anyuka és több türelme van.

Milyen előnyei vannak a középkorú gyerekvállalásnak?

A 30-37 éves szülők több élettapasztalattal rendelkeznek, több rossz példát látta (és jót), ezért megfontoltabbak). Erre a korra már kiforrottabb kapcsolatai vannak az embernek. Nagyobb munkatapasztalat mellett könnyebb az esetleges álláskeresés, illetve a munkáltatónál is pozitív megnyilvánulás, hogy nem azonnal vállal gyereket, amint elhelyezkedik.

Diplomás előny: az egyetemet végzettek harmadával magasabb fizetéssel rendelkeznek átlagosan és a diplomás szülők gyerekei is sokkal nagyobb eséllyel lesznek diplomások, mint mások, így magasabb fizetésűek is.

Persze minden alól vannak kivételek.

21L

2018. jan. 1. 12:35
 37/37 anonim ***** válasza:

Ha nem nézzük azt a részt, hogy eladói fizuból meg gyerektartàsból vagy àrvasàgiból és csalàdip.ból hogy tartasz el tisztességesen egy gyereket, akkor közelítsük meg màsképp mi a gond a fiatalkori gyerekvàllalàssal.

Ismerek több olyat aki ilyen 20-22 évesen, tojàshéjjal a seggén szült gyereket. 1-2-3 évre rà mind meghülyült, ràjöttek, hogy hiba volt a gyerek, nem gondoltàk mekkora szívàs, még élni akarnak. Gyereket lepasszolják és bulizni, inni jàrnak majdnem minden este. Kettő még pasizik is a pàrja mellett. A gyerekek alig ismerik az anyjukat a munka és a sok àtmulatott éjszaka miatt. Nem sokat làtjàk.

Tényleg annyira sürgős szaporodni? Miért nem élsz egy kicsit??? Nem is ilyen életmódra gondolok feltétlen, csak mielőtt elmerülsz évekre az éjszakàzàs, a nonstop gyerek üvöltés, és a szaros pelenkàk vilàgàba, nem àrtana, ha nem kötnéd le magad. De te tudod. De ha majd a gyerek mellől elvàgyódsz, hogy legyen szabadsàgod baràtnőzni, kikapcsolódni, miközben a pasid ugyanúgy éli az életét, haverokkal, egyebekkel , és nem vigyàz a kicsire mert dolga van a baràtaival, jusson eszedbe, hogy volt aki figyelmeztetett, nem jó ötlet a korai gyerekvàllalàs.

2018. jan. 1. 15:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!