Miért elítélendő, hogy fiatalon szeretnék gyereket szülni?
Nem tudom mennyire jó ötlet most ezt ide leírni... de eléggé zavaró már, hogy nem vállalhatom fel amit akarok! Mert akkor rögtön jön az okoskodás, azonnal le vagyok szólva és elküldenek a pi'be, hogy mit akarok én. Kicsit jól esne kiírni magamból.
12-13 éves lehettem amikor elkezdett foglalkoztatni a gyerek téma és az anyaság, persze nagyon amatőr módon hiszen azt sem tudtam teljesen, hogy mi micsoda... ahogy nőttem úgy erősödött bennem a dolog és olyan 15 éves koromra tisztában lettem a dolgokkal, alig vártam, hogy idősebb legyek és legyen kivel gyereket vállalni. Akkor még nem mondtam senkinek, hiszen azt gondoltam lehet csak fellángolás vagy megváltozik ez de egyre idősebb vagyok és egyre csak erősödik bennem a vágy. Áprilisban 20 éves lettem. 16 éves korom óta van barátom akivel közösen szeretnénk gyereket vállalni. Ő most lett 31 éves. Igen, köszönjük szépen, nagyon jól megvagyunk!!! Ő már "apakorban" van, felelősségteljes és tele van szeretettel. Nekem mindenképp apatípusnak tűnik, talán ezért is választottuk egymást tudat alatt, hiszen véletlen folytán ismerkedtünk meg de azonnal úgymond egymásba szerettünk.
Ő már évek óta mondogatja a kisbabát de én még túl fiatalnak tartottam magam, mindig halasztgattam de úgy érzem megértem rá. 8 hónapja lassan, hogy én is úgy döntöttem, hogy akkor vágjunk bele! Nos azóta is csak a próbálkozás megy hónapról hónapra.
Konkrétan senkinek nem mondtam még el, hogy próbálkozunk (csak fórumozni szoktam, esetleg más oldalakon írok) de akinek mondtam már, hogy fiatalon szeretnék gyereket az mind lehurrogott. Például itt a neten is rögtön fogást keresnek rajtam. 17-18 éves koromban mikor írtam erről az volt, hogy előbb érettségizzek le, csináljak szakmát, dolgozzak stb. Ez már mind megvan, most már ez nem számít hanem várjak még plusz éveket ezért meg azért.
Én naiv vagyok, fiatal vagyok, tapasztalatlan vagyok és minden vagyok csak ember nem amiért fiatalon szeretnék szülni. Oké, 25 évesen se lennék öreg de ugyan miért fáj az idegen embereknek ha valaki már 20 évesen szeretné? Ráadásul tervezetten. Nem felelőtlenség miatt foganna az a gyerek és nem egy kunyhóba, instabil kapcsolatba.
Nyilván 20 évesen egy érettségivel és egy boltos szakmával nincsenek millióim és saját házam de én úgy gondolom, hogy azért vagyunk egy pár és azért vállalunk KÖZÖSEN gyereket, hogy ezeket megoldjuk. A páromnak van saját kertes háza, ott élünk de ettől függetlenül nekem is van saját kerestem. A hajam az égnek áll attól amikor azt írják, hogy ne vállaljak így gyereket mert ha szét megyünk akkor nem lesz hova mennem. Hogy lehet így hozzáállni az egészhez? Szép lenne ha gyűjtögetnék saját házra mert mi van ha szétmegyünk... nálam ez nem elővigyázatosság hanem bizalmatlanság. Nyilván benne van a pakliban de szerintem nem erre kell alapozni. Kíváncsi vagyok, hogy akik ezt mondják, azok közül hánynak van plusz saját lakása vagy megtakarítása külön erre a dologra. Vagy pedig a férfi kerül az utcára? Én bízom a páromban annyira, hogy ha szét is megyünk nem fog utcára tenni se engem, se a leendő gyerekeinket.
Tehát észrevettem, hogy soha semmi nem jó ha kiderül a korom. Ha a páromé is, akkor végképp nem jó semmi.
Vajon mindenki ennyire tökéletes vagy mi a fene? Már nincsenek átlagos szülők átlagos élettel?
Én 19 évesen mentem férjhez, 14 hónap múlva szültem, de nem tervezgettem 12 éves koromtól. Szóval nem a fiatalon szülés ellen vagyok...
De a stílusod egy éretlen tizenévesé, nem egy 20 éves felnőtt nőé... szóval nem vagy te 20, nincs nagy korkülönbséggel pasid, egyszerűen unatkozol, hát provokálnád kicsit a népet.
Szerintem is fiatal vagy. Ebbe nagyon bele kell gondolni. Szüleid mit szólnak ehez?
Főleg hogy a gyereknek jó legyen.
En 22 vagyok marciusban szulok, ha minden jól megy.. kaptam megjegyzeseket es csunya tekinteteket.. KIT ÉRDEKEL?egy igazi érett nő ott kezdődik, h nagy ívben letojja ki és mit gondol. Éli a saját életét es nem érdekli más véleménye, de Te kész vagy ettol h idegenek nem "támogatnak".. magaddal foglalkozz kulonben sosem leszel igazan boldog. A masik az h gyereknevelésbe mégjobban beszólhatnak , kioktathatnak . Akkor mit tennél??
Egyszeruen ha ugy erzed kész vagy és biztos a kapcsolatotok , akkor megis mit erdekel mit gondolnak masok? Arra varsz mások adják aldasukat a gyerekre?
Nem persze.. hat akkor meg? Mindent bele...
Az ismerőseim körében van olyan
- aki 20 évesen szült és 35 éves korára "letudta" a családalapítást majd 40 évesen vezető pozicíóban van.
- aki 35 éves korára csinált karriert és most nem jön össze a baba vagy max. 1-et vállal mert már idős
- aki dolgozott 30 éves koráig és mostanában szült, szinte sehol nem tud elhelyezkedni
Ha van párod és mind a ketten úgy gondoljátok jöhet a baba szerintem 20 évesen már nem korai.
Nem elítélendő, csak plusz kockázatot jelent, nem biztos, hogy jól fog elsülni a dolog, és egy gyerek nem játékszer.
A kapcsolat, és az esetleges szakítás egy dolog. Az meg egy másik, hogy ha mégsem úgy alakulnak a dolgok ahogy tervezted, akkor már gyerekkel együtt kell új életet kezdeni. Mindig számolni kell azzal, hogy egyedül maradsz, amikor egy gyerekért felelősséget vállalsz. Az élet nem mindig tündérmese. Sőt! A legtöbbször nem az.
Az ember életéhez gyakorlatilag hozzátartozik, hogy döntéseket hoz, van egy életszemlélete, véleménye, hozzáállása bizonyos dolgokhoz, és erről, ha kérdezte ha nem, mások el fogják mondani a magánvéleményüket. A normálisabbak persze megtartják maguknak-és csak külön kérdés esetén közlik ezt, de az emberek nagy többsége így működik. Belepofáznak mások életébe, ha kell ha nem.
Téged leszólnak mert fiatalon akarsz gyereket vállalni, mást meg azért szólnak le mert mondjuk 10 éve együtt élnek, de nem házasok, vagy x éve házasok de nincs gyerekük, és milyen dolog ez, milyen önzőek ha nem vállalnak, szemetek stb stb. Sok jelzőt hallottam már erre. Mindig van valami ami az embereknek nem tetszik.
Tanuld meg leszarni mások véleményét. Ha folyton azon agyalsz kinek tetszik az életmódod és kinek nem, akkor hamar be fogsz golyózni.
Ha te így érzed jónak akkor mi a kérdés célja? Valami megerősítést vársz? Nem tudom a többi hozzászóló hogy van ezzel a témával, de tőlem nem fogod megkapni, mert teljesen más véleményen vagyok a témát illetően. Én a magam részéről sose vállaltam volna 30 alatt gyereket, (meg ekkora korkülönbséggel se jöttem volna össze pasival) de mindegy is...nem az én nézőpontom a fontos most. Nekem édes mindegy mit kezdesz az életeddel, a te dolgod. Nem ítéllek el, csak nem értünk egyet.Ennyi.
Abban viszont biztos vagyok, hogy ha kérdést kell feltenned ezzel kapcsolatban, akkor te sem vagy teljesen biztos a dolgodban. Ha mégis bevállalod, ne panaszkodj majd 30 évesen, hogy nem élted ki magad és a hátad közepére se kívánod a gyereket, meg még másokkal is le akarsz feküdni, bulizni akarsz, és szabadságot, vagy ha szétmentek a pasiddal mert felszedett egy új húst, és annyira be van tőle zsongva, hogy kitesz téged a saját házából, hogy az új barátnővel éljen.
Ez nem csak arról szól, hogy az emberek rosszat akarnak neked, inkább arról, hogy tényleg jól gondold meg a gyerekvállalást, hogy kivel és mikor, mert ha egy új életért felelősséget vállalsz, akkor onnan már nincs visszaút.
Nincs az, hogy most nem foglalkozol vele mert eleged van, nincs kedved, mert szerelmi bánatod van- elhagyott a pasid, ez a bajod, az a bajod. A gyerek hatalmas felelősség, rengeteg pénzbe kerül, otthonra van szüksége és érett felnőtt felelősségteljes szülőkre, akik intelliges módon tudnak intézkedi vele kapcsolatban, még akkor is, ha szakítanak.
Úgy érzed a párod az akivel ezt be mered vállalni? Ha igen, akkor hajrá. Ha meg nem, akkor miért írtad ki a kérdést?
8 válaszoloval egyetértek én is ,jol gondold meg ezt gyerek dolgott,mert gyerek bizony áldozatall jár minden korban ,ha te kész vagy lemondani,bulik,csajos esték és egyébb dolgokrol gyerek kedvért ,akkor tényleg valo neked gyerek,különben meg nem ,gyerek nem játékszer nem lehet sarokba tenni,állandoan nagymamákra bizni mert te bulizni akarsz minden hétvégén .
Én is fiatalon szültem 26 évesen,de én nem jártam akkora bulizni .dolgoztam.
A gyerek 20 evesen es 30 evesen is áldozattal jár. De lehet h 20on évesen vkinek tobb a turelme es fiatal anya szeretne lenni.
A másik,h rengeteg par van akik 25-30eves kor korul vállaltak gyereket es MÉGIS ELVÁLTAK...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!